vrijdag 8 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Prijzen in januari zeer fors gestegen

De consumentenprijzen zijn voor het tweede achtereenvolgende jaar na de jaarwisseling zeer fors gestegen. De inflatie blijft daarmee hoog, op 4 procent. Volgens Europese maatstaven bedraagt de inflatie 4,9 procent.
Lees verder...
Borst verbiedt abortus op boot

De 'abortusboot' krijgt geen vergunning om zwangerschappen af te breken. Dat schrijft minister Borst (Volksgezondheid) in een brief die zij vandaag zou versturen aan de stichting 'Women on Waves', de initiatiefnemer van deze mobiele abortuskliniek. Borst volgt daarmee het oordeel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Lees verder...
De rechter van een islamitische rechtbank in Somalië hoort een verdachte aan.
Foto Petterik Wiggers/HH
Recht in Somalië is instrument van islam

REPORTAGE - Na jaren van wanorde verlangen de Somaliërs naar orde. Het ontbreken van een centraal gezag geeft conservatieve moslims een kans.
Lees verder...
VS: regels 'Genève' gelden toch

De Amerikaanse president Bush heeft na twee weken van felle buitenlandse kritiek op de behandeling van de Afghaanse gevangen in Guantánamo Bay gisteren alsnog besloten de Geneefse Conventies van toepassing te verklaren.
Lees verder...

'Bommetje niet tegen prins'

De man die tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima een 'bommetje' heeft gegooid naar de gouden koets, heeft gisteren in een anonieme persverklaring zijn daad toegelicht.
Lees verder...
Hof gewraakt in IRT-zaak

AMSTERDAM, 8 FEBR. De advocaten van de medeverdachten van voormalig IRT-informant Kris J. hebben vandaag het gerechtshof in Amsterdam gewraakt. Dat deden ze, omdat het hof hun weigerde de verklaringen te geven die in de zaak tegen J. achter gesloten deuren zijn afgelegd.
Lees verder...
Duisenberg kan eindelijk vleugels uitslaan

ACHTERGROND - Is Duisenberg vleugellam nu bekend is dat hij over anderhalf jaar opstapt als president van de Europese Centrale Bank? Het tegendeel lijkt eerder het geval.
Lees verder...
Pensioenwinst Philips negeert aandelenmalaise

ACHTERGROND - Voor Philips is pensioen van het personeel een winstbron. Hoe lang kan dat nog doorgaan, gezien de beursmalaise?
Lees verder...
Senegal en Kameroen in finale

ROTTERDAM, 8 FEBR. Senegal en Kameroen hebben zich gisteren geplaatst voor de finale van het toernooi om de Africa Cup. Senegal versloeg in de halve finale Nigeria na verlenging met 2-1. Kameroen behaalde een 3-0 overwinning op gastland Mali. De finale wordt zondag in de Malinese hoofdstad Bamako gespeeld.
Lees verder...
Jeugdig Ajax brengt Arena tot leven

Ajax 23TelstarRuststand 0-0. 60. Culina 1-0, 66. Pienaar 2-0, Seedorf 3-0. Schds: Koopman. Tsch: 28.500. Gele kaarten: Brunswijk, Tevreden en De Vries (Telstar).
Lees verder...
Toestemming voor vier man in één cel

DEN HAAG, 8 FEBR. Drugskoeriers mogen van de Tweede Kamer met maximaal vier personen in één cel worden vastgezet. Een ruime meerderheid van de Kamer staat daarachter.
Lees verder...
Teheran wijst nieuwe Britse ambassadeur af

LONDEN, 8 FEBR. De Britse hoop op betere betrekkingen met Iran heeft een forse knauw gekregen door de weigering van Teheran om David Reddaway te accepteren als nieuwe Britse ambassadeur.
Lees verder...
Bijtje
De directie van Petten is als half dicht
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Cultureel Supplement en Boeken

Met onder meer deel 10 van de reeks vergezichten van Anna Tilroe, over grensoverschrijdende experimenten; het beslissende boek van Abdelkader Benali en een interview met Edmund White.
Zaterdageditie om 11.00 uur

NRC Handelsblad maakt elke zaterdag een weekendeditie van de website. Deze verschijnt om 11.00 uur.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.