woensdag 6 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
CBS: aantal scheidingen naar record

Het aantal echtscheidingen in Nederland is nog nooit zo hoog geweest als vorig jaar. Dit blijkt uit de jongste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees verder...
Medewerker van de organisatie in Salt Lake treft de laatste voorbereidingen voor de 19e Winterspelen die vrijdag worden geopend.
Foto Rien Zilvold
In Salt Lake City is het vooralsnog vrede op aarde

ACHTERGROND - Nog onder een licht wolkendek ligt Salt Lake City in afwachting van een windje, een zonnetje en van de Olympische Winterspelen. Van extra veiligheidsmaatregelen is nauwelijks sprake. Bijna iedereen is lief.
Lees verder...
Brussels standje voedt Duitse irritaties

Tussen Brussel en Berlijn lopen de irritaties op. Jongste aanleiding: een mogelijke reprimande van de Europese Unie voor het Duitse financiële beleid.
Lees verder...
Renovatie van de 'wachters van Roombeek'. Deze karakteristieke gevels worden als enige behouden in het verwoeste gebied.
Foto Eric Brinkhorst
Een gebaar, geen schadevergoeding

ACHTERGROND - Het contrast tussen de schadeafwikkeling van '11 september' en de vuurwerkramp in Enschede is groot. De Amerikaanse overheid verstrekt forse vergoedingen. In Nederland blijft het bij een 'financiële tegemoetkoming'.
Lees verder...

Iran probeert spanning met VS te verminderen

Iran heeft gisteren een eerste poging gedaan de scherp opgelopen spanningen met de Verenigde Staten te verminderen. Na Amerikaanse beschuldigingen over Iraanse steun aan vluchtende leden van het terreurnetwerk Al-Qaeda, erkende minister van Buitenlandse Zaken Kamal Kharrazi dat het onmogelijk is de lange grens met Afghanistan volledig te verzegelen.
Lees verder...
Commissie wil gebieden laten overstromen

Drie of vier noodoverloopgebieden zijn nodig om bij een uitzonderlijke hoge waterstand van Maas, Rijn en IJssel een grote ramp te kunnen voorkomen. Deze gebieden moeten gezamenlijk tien- tot twintigduizend hectare groot zijn.
Lees verder...
Huiswaarts met hoop in het hart

ACHTERGROND - De blauwdruk voor 'eerlijk globalisme' bestaat nog niet. Maar de 50.000 deelnemers aan het World Social Forum in het Braziliaanse Porto Alegre gaan na vijf dagen praten vol goede moed naar huis. Een betere wereld is mogelijk, concludeert de 'beweging der bewegingen'.
Lees verder...
Hoe meer zielen hoe meer vreugd, bij de evacuatie

SERIE ZIMBABWE - Gaan of blijven rond de verkiezingen, dat is het onderwerp van gesprek in blank Zimbabwe. De Nederlander die hoog in de bergen met eigen handen een schitterende bed en breakfast opgebouwd heeft, weet het wel: ,,Er zijn nu toch geen toeristen. Openblijven kost me nu meer dan sluiten.''
Lees verder...
Philips overtreft rampjaar 1990

ACHTERGROND - Philips zet morgen met een recordverlies de toon in het nieuwe jaarcijferseizoen. Van torenhoge ambities begin vorig jaar naar een recordverlies nu.
Lees verder...
Beddenketen Beter Bed tussen droom en daad

ACHTERGROND - Beter Bed gaat van de beurs. De beddenwinkelketen heeft geleerd van zijn fouten: ,,We waren te snel gegroeid.'' Het bedrijf gaat nu Europa veroveren.
Lees verder...
Elizabeth II is toch ook maar een mens

ACHTERGROND - De Britse koninklijke familie maakt zich op voor een grootse viering van het jubileum van koningin Elizabeth II die vijftig jaar geleden op de troon kwam.
Lees verder...
'Teksten soms verrassend vilein'

VRAAGGESPREK - Carol van Herwijnen verzamelde vroege teksten van Annie M.G. Schmidt voor de voorstelling 'Soiree met Annie M.G.' die zondag in première gaat. ,,Ze heeft later nog zo veel geschreven, dat het eerdere werk bijna onder het stof der tijden verloren is gegaan.''
Lees verder...
Bijtje
De VVD wil nu een parlementaire enquête naar het benoemen van de voorzitters ervan.
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie over hbo-fraude en Bush

Vandaag onder meer op de pagina Opinie: HBO zou boetekleed moeten aantrekken, aldus oud-schoolbestuurder Peter W.H. de Jong. En Bush negeert partners, schrijft Newsday-columnist J. Pinkerton.
Ochtendeditie om 10.00 uur

Naast de middageditie om 16.00 uur maakt NRC Handelsblad dagelijks een ochtendeditie van de website. Deze verschijnt om 10.00 uur.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.