dinsdag 5 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Spaanse bouwer doet bod op HBG

Het Spaanse bouwconcern Grupo Dragados doet een bod op bouw- en baggerbedrijf Hollandsche Beton Groep, het grootste bouwbedrijf van Nederland. Dragados wil HBG voor 756 miljoen euro overnemen.
Lees verder...
Bush komt met oorlogsbegroting

President Bush heeft een oorlogsbegroting naar het Amerikaanse Congres gestuurd. Een recordbedrag van 2.130 miljard dollar moet de Verenigde Staten in staat stellen op vele fronten vijanden te verslaan én het eigen land aan het werk te houden, onder andere met versterkte binnenlandse veiligheid.
Lees verder...
Almaar jagen op drugsboten

De kustwacht op de Antillen probeert in een heel groot gebied cocaïnesmokkelaars aan te houden. Dat lukt lang niet altijd. Het is onmogelijk het hele Caraïbische gebied onder controle te houden.
Lees verder...
Palestijnse bloedvete leidt tot lynchpartij in gerechtsgebouw

JENIN, 5 FEBR. Honderden Palestijnen hebben vandaag een zwaar bewaakte rechtszaal in Jenin op de bezette Westelijke Jordaanoever bestormd en drie eveneens Palestijnse verdachten doodgeschoten. Twee van hen waren zojuist door een Palestijnse rechtbank ter dood, en een tot 15 jaar dwangarbeid veroordeeld wegens moord.
Lees verder...

Enrons Kenneth Lay blijft uit greep Congres

De topman van Enron, het bedrijf met het grootste bankroet in de Amerikaanse geschiedenis, weigert in het Congres verantwoording af te leggen over zijn doen en laten. Zelfs voor zijn advocaat was Kenneth Lay gisteren onvindbaar.
Lees verder...
Geen hoofddoekjes op school in Singapore

SINGAPORE, 5 FEBR. Twee zesjarige moslimmeisjes zijn in Singapore door het bestuur van hun school geschorst omdat ze een islamitische hoofddoek dragen. De kwestie heeft de stadstaat in grote beroering gebracht, omdat velen vrezen dat dit de opmaat is voor een verstoring van de etnisch-religieuze balans in het land. De oorspronkelijke Maleise bewoners vormen nu met een half miljoen - merendeels moslims - een kleine minderheid.
Lees verder...
Gemeenten: geen zicht op armenbeleid

ROTTERDAM, 5 FEBR. Eenderde van de gemeenten in Nederland kan niet aangeven of het door hen gevoerde minimabeleid effectief is of niet. Dit concludeert de FNV vandaag in haar jaarlijkse onderzoek naar het armoedebeleid van gemeenten. Woordvoerder H. Lindelauff noemt de situatie ,,zorgwekkend''.
Lees verder...
De eeuw van stopcontact en pakjessoep

RECENSIE - EXPOSITIE - De wereld verandert steeds sneller. De laatste jaren is deze bewering zo vaak herhaald dat het een cliché is geworden. Maar wie de tentoonstelling Europa in euforie, de tijd van de wereldtentoonstellingen 1851-1913 in Brussel bezoekt, gaat er op zijn minst aan twijfelen of dit hedendaagse cliché wel waar is.
Lees verder...
Topclubs pleiten andere UEFA Cup


Lees verder...
VVD wil enquête bouw leiden


Lees verder...
Nesbic haalt Beter Bed van de beurs

AMSTERDAM, 5 FEBR. Investeringsmaatschappij Nesbic haalt Beter Bed van de beurs. Het bestuur van het beddenbedrijf is akkoord met de prijs van 16 euro per aandeel, 28 procent meer dan de slotkoers van gisteren (12,50 euro).
Lees verder...
Militaire kloof VS en Europa groeit

De verhoging van het toch al stevige Amerikaanse defensiebudget zal de VS veranderen van een diender in een tot de tanden bewapende commando.
Lees verder...
Bijtje
Wat is bouwfraude in het Spaans?
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Wat niet op de site komt

Niet alle artikelen uit de krant komen automatisch op de site. Zoals vandaag de column van Peter Winnen en een opiniestuk van hbo-topman Frans Leijnse, die stelt dat de fraude in het hbo niet overdreven moet worden.
Filmrecensies

Recensies van onder meer No Man's Land, Tussenland en Va savoir en een portret van Steve Buscemi.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.