maandag 4 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
VS desnoods alleen in actie tegen terreur

De Verenigde Staten zijn bereid desnoods zonder Europa het terrorisme te bestrijden. Dat bleek gisteren in München, waar diepe meningsverschillen tussen de coalitiepartners naar buiten kwamen.
Lees verder...
Dé kus. Kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw prinses Máxima kussen elkaar, staande op het balkon van het paleis op de Dam.
Foto Jeroen van der Meyde
Volksgunst brengt politici tot zwijgen

NIEUWSANALYSE - Kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta stalen zaterdag de harten van het volk. Het was een dag van tegelijk spontane én vakkundig gekanaliseerde emotie.
Lees verder...
Tevredenheid over karakter inzegening

De protestantse en katholieke kerkleiders kijken tevreden terug op de kerkelijke inzegening van het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima. Maar er klonk ook een enkele kritische noot.
Lees verder...

Foto Reuters
Enron-topman wil niet getuigen voor Congres VS

Kenneth Lay, de oprichter en ex-topman van de ineengestorte energiehandelaar Enron, weigert te getuigen voor commissies uit het Amerikaanse Congres die hem deze week zouden horen. Hij meent al 'veroordeeld' te zijn vóór hij is gehoord.
Lees verder...

Pronk wil reactor Petten stilleggen

Minister Pronk (VROM) wil de kernreactor in Petten met het oog op de veiligheid tijdelijk stilleggen. Hij zal de directie van het bedrijf via zijn controleurs van de Kernfysisiche Dienst (KFD) hierom per brief verzoeken.
Lees verder...
Poetin en de judoïsering van Rusland

ACHTERGROND - Het Kremlin veegt de resten van de media-imperia van de oligarchen Goesinski en Berezovski op. De laatste vecht terug en richt de schijnwerper op de rot in het hart van Poetins' presidentschap.
Lees verder...
Misverstand over 'Uw God is mijn God'

'Uw volk is mijn volk en uw God is mijn God'. Die woorden uit het bijbelboek Ruth had ds. Carel ter Linden gekozen als het centrale thema voor zijn preek. Die woorden zijn echter vatbaar voor misverstanden.
Lees verder...
Op televisie zag ik pas hoe het gegaan was

Acht mensen die erbij waren - voor hun werk of voor hun plezier - vertellen achteraf wat ze van het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Máxima vonden.
Lees verder...
Het huwelijk in beeld

FOTOSERIE - De Beurs, het balkon, de gasten. Het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima in beeld.
Lees verder...
Overzicht buitenlandse kranten 04-02-02

Over de gehele wereld wordt verslag gedaan van het koninklijke huwelijk tussen Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. Sommige kranten hebben nog onbekende details, veel kranten buigen zich over de vraag wat beter was geweest: vader Zorreguieta wèl of niet uitnodigen?
Lees verder...
Heineken als laatste in Russische groeimarkt

ACHTERGROND - Heineken neemt binnenkort de Russische bierbrouwerij Bravo over. Concurrenten gingen er eerder met de pareltjes vandoor in een markt die explosief groeit.
Lees verder...
Fortuyn vergeet even zijn republikanisme...

DE HAAGSE STAAT - Als het over de monarchie gaat, wordt zelfs Pim Fortuyn voorzichtig. Voor een overtuigd republikein als hij zou de bruiloft van zaterdag toch voldoende stof voor polemiek tegen het koningshuis hebben opgeleverd, zou je denken.
Lees verder...
Bijtje
Balkonscènes zijn om te zoenen
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Yasser Arafat: De Palestijnse droom van een rechtvaardige vrede

De Palestijnse leider Yasser Arafat heeft in The New York Times uiteengezet hoe een ,,warme vrede" tussen Palestina en Israël eruit zou kunnen zien. Op de opiniepagina van NRC Handelsblad vandaag delen uit zijn artikel.
Twee edities per dag

De webeditie van NRC Handelsblad wordt twee keer per dag ververst: om tien uur 's ochtends en om vier uur 's middags.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.