zaterdag 2 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Foto Rien Zilvold
Cadeau voor bruidspaar

Kroonprins Willem-Alexander en zijn bruid Máxima kregen gisteravond in de Amsterdamse Arena het Nationaal Huwelijksgeschenk van het Nederlandse volk aangeboden.
Lees verder...

Foto Rien Zilvold
Leer mij de Argentijnse vrouwen kennen

ACHTERGROND - De meeste Argentijnen hebben wel iets anders aan hun hoofd. Maar er is een klein groepje dat vandaag geboeid kijkt naar Nederland. Dat zijn de rijke vrouwen. Zij herkennen zich in Máxima. ,,De vrouw van zo'n man worden is ook carrière. Daar ben je voor opgeleid en gekwalificeerd.''
Lees verder...
Vice president Dick Cheney, tijdens zijn wekenlijkse interview in het ABC- programma
Foto AP
Rechtbank eist uitleg van Cheney in energiekwestie

Een Amerikaanse arrondissementsrechtbank heeft de vice-president Dick Cheney opgedragen schriftelijk uit te leggen waarom hij weigert openheid van zaken te geven over de totstandkoming van het omstreden Amerikaanse energiebeleid.
Lees verder...
Voorzitter van deelraad: 'Junks in Bijlmer isoleren'

Drugsgebruikers in de Bijlmer moeten worden geïsoleerd van de samenleving om het leefklimaat in de wijk te verbeteren. Tot die conclusie komt H. Belliot na vier jaar voorzitter te zijn geweest van de deelraad Amsterdam Zuidoost. Belliot staat tweede op de PvdA-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Lees verder...

Cementfabriek is vuiler dan alle afvalovens

MAASTRICHT, 2 FEBR. De vergunning die cementfabriek ENCI in Maastricht heeft om afval te verbranden, is zó ruim dat ENCI méér verontreinigende stoffen mag uitstoten dan alle elf afvalverbranders (AVI's) in Nederland samen.
Lees verder...
Haarscheurtje in reactor Petten

ROTTERDAM, 2 FEBR. Er zit een scheurtje in het vat van de hogefluxreactor van de Nuclear Research en Consultancy Groupe (NRG) in Petten. Het scheurtje is echter zo klein, dat er geen gevaar is voor het vrijkomen van radioactiviteit, zo stellen woordvoerders van het bedrijf.
Lees verder...
India wijst overleg met Pakistan af

NEW DELHI, 2 FEBR. India weigert gehoor te geven aan het verzoek van Pakistan om te praten over vermindering van de spanningen tussen beide landen. De Indiase premier Vajpayee vindt dergelijke besprekingen ,,zinloos''.
Lees verder...
Als Bush oorlog zegt, bedoelt hij oorlog

ACHTERGROND - President Bush heeft ook in eigen land zeer gemengde reacties geoogst met zijn dreigement aan Iran, Irak en Noord-Korea. Was het een waarschuwing, of gaat Amerika de oorlog tegen het terrorisme dramatisch uitbreiden?
Lees verder...
'Bevriezing rekeningen onwettig'

BUENOS AIRES, 2 FEBR. De beperkingen die de Argentijnse regering in december oplegde voor het opnemen van banktegoeden is ongrondwettig. Dat heeft het Hooggerechtshof in Buenos Aires gisteren bepaald.
Lees verder...
VS: daling aantal werklozen

ROTTERDAM, 2 FEBR. De werkloosheid in de Verenigde Staten is onverwacht gedaald, terwijl een stijging was voorzien. Analisten zien in de meevallende werkloosheidcijfers de eerste tekenen van voorzichtig economisch herstel.
Lees verder...
Rozendaal wint alternatieve Elfstedentocht

ROTTERDAM, 2 FEBR. Marathonschaatser Miel Rozendaal heeft gisteren op de Oostenrijkse Weissensee de alternatieve Elfstedentocht gewonnen. Bij de vrouwen ging de zege in Techendorf naar Petra Grimbergen.
Lees verder...
Turkse vrouw weet wat zij wil: een gigolo

ACHTERGROND - Turkse vrouwen nemen hun seksuele lot steeds meer in eigen hand. Zij weet wat zij wil, en zo groeit de markt voor gigolo's.
Lees verder...
Bijtje
Ja, ik Willem
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Vier bijlagen

Vandaag vier bijlagen bij de krant: het Zaterdags Bijvoegsel, Wetenschap & Onderwijs, Leven &cetera en Thema over de monarchie.
Het Huwelijk

Vanmiddag verschijnt een extra webeditie van NRC Handelsblad. Nieuws en reportages over het koninklijk huwelijk zijn vanaf 16.00 uur te lezen, geïllustreerd met foto's van het feest.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.