vrijdag 1 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Foto WFA
NS boekt zeer slecht resultaat over 2001

De Nederlandse Spoorwegen hebben vorig jaar 'een erg tegenvallend' financieel resultaat geboekt. Dat zei interim-directeur K. Noordzij vanmorgen bij de presentatie van de plannen van de nieuwe directie.
Lees verder...
Scherp: de Afghaanse interim leider Hamid Karzai, op de achtergrond de Britse premier Tony Blair
Foto Reuters
Geen extra troepen Karzai

De Afghaanse interim-leider Hamid Karzai is er niet in geslaagd de Britse regering ertoe te bewegen meer troepen beschikbaar te stellen voor de internationale vredesmacht (ISAF).
Lees verder...

Foto Rien Zilvold
Planten en bomen van slag, want het is al lente

Januari 2002 was uitzonderlijk zacht. De lente begint de laatste jaren steeds vroeger.
Lees verder...
Spaanse koning niet bij huwelijk

De Spaanse koning Juan Carlos woont het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima niet bij. Dat blijkt uit de gastenlijst die gisteren openbaar is gemaakt door de Rijksvoorlichtingsdienst.
Lees verder...

Schikking met Versatel 3 mln

Het openbaar ministerie (OM) heeft een schikking getroffen met telecomonderneming Versatel. Het bedrijf heeft hiermee strafvervolging afgekocht wegens belastingfraude voor een bedrag van bijna 3 miljoen euro. Het gaat om een van de hoogste schikkingen in Nederland.
Lees verder...
Justitie wil 5.000 uitgeprocedeerde asielzoekers kwijt

Justitie wil op grote schaal uitgeprocedeerde asielzoekers verwijderen uit opvangcentra en gemeentewoningen. Onderzocht wordt op welke manier het mogelijk is 5.000 asielzoekers die onder de oude Vreemdelingenwet zijn binnengekomen onder te brengen onder het nieuwe strengere regime van de wet. Dat zou verwijdering uit de centra binnen 28 dagen mogelijk maken.
Lees verder...
Kritiek EU-voorzitter op Nederland

Het Spaanse voorzitterschap van de Europese Unie heeft scherpe kritiek op Nederland. Spanje verwijt Nederland dat het zich met eisen over het Europees landbouwbeleid niet aan afspraken houdt. De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Josep Piqué, zei gisteren dat Nederland de uitbreiding van de EU niet afhankelijk kan maken van eisen over het landbouwbeleid.
Lees verder...
Oefening of levensgevaarlijke strategie

ACHTERGROND - Hoe serieus was de bomdreiging in september vorig jaar? Vier verkeerstunnels werden met militair vertoon afgesloten, uit angst voor autobommen. Betrokkenen kritiseren de overheid. 'Normaal gesproken had men de mensen moeten weghouden bij de tunnels.'
Lees verder...
'Beleid Blair slecht voor Brits belang'

LONDEN, 1 FEBR. De Britse premier Blair voert een ,,utopistisch'' buitenlands beleid dat ,,het nationaal belang schaadt''. Dat heeft de Conservatieve oppositieleider Iain Duncan Smith gisteren gezegd in zijn eerste toespraak over een niet-binnenlands onderwerp.
Lees verder...
Premier Japan zet een nieuwe minister op BZ

Onder zware kritiek voor het ontslag van de populaire minister Tanaka (Buitenlandse Zaken) heeft premier Koizumi vandaag geprobeerd de draad van zijn regering weer op te pakken door een opvolger te benoemen.
Lees verder...
Vrijbrief voor Het Huwelijk

ACHTERGROND - Het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima kost minimaal twintig miljoen euro. Een minister zou een moord doen voor zo'n begroting als de geliefden hebben meegekregen: een vrijbrief voor alles, declaraties achteraf. Maar België levert vijftien paarden, kosteloos.
Lees verder...
Minder moorden bij verkiezing Cambodja

ACHTERGROND - In de aanloop naar de verkiezingen in Cambodja zijn al vijftien kandidaten van de oppositie vermoord. Minder dan voorheen, zegt een partijbons.
Lees verder...
Bijtje
Doe mij maar een Joint, mogen jullie de Strike Fighter
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Dwing mensen niet in een monocultureel keurslijf

CDA-leider Jan Peter Balkenende voert met zijn kritiek op de multiculturele samenleving een kruistocht die gedoemd is te mislukken. Nederland was altijd al een multiculturele samenleving, is dat nu ook en zal dat blijven, meent Roger van Boxtel. Vandaag op de opiniepagina in NRC Handelsblad.
Het Huwelijk

Morgen verschijnt er een extra webeditie van NRC Handelsblad. Nieuws en reportages over het koninklijk huwelijk zijn vanaf vier uur 's middags te lezen, geïllustreerd met foto's van het feest. Om elf uur morgenochtend is er een reguliere update van de site.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.