donderdag 31 januari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Minister Hermans tijdens het spoeddebat over de HBO-fraude, gisteren in de Tweede Kamer.
Foto Gerard van Roon
Onderzoek naar fraude studenten

De Inspectie van het Onderwijs is bezig met een diepgravend onderzoek naar fraude door studenten en onderwijsinstellingen met tentamens in het hoger onderwijs.
Lees verder...

Foto Rien Zilvold
Máxima krijgt dagvaarding na botsing

Máxima Zorreguieta is gisteren gedagvaard door H. van der Bent uit Wassenaar. De vleeshandelaar, met wie zij op 18 oktober vorig jaar in Den Haag in botsing kwam, stapt naar de rechter. Dat heeft de advocaat van de eiser, H. Loonstein, vandaag laten weten.
Lees verder...

Foto Rien Zilvold
PSV fortuinlijk in armzalig en hard bekerduel

Stijlvol tikte PSV-doelman Patrick Lodewijks gisteravond de penalty van Emerton, de achtste Feyenoord-speler in de strafschoppenserie, uit de linkerhoek waardoor PSV op 'matchpoint' kwam in een slopend, maar niet al te hoogstaand bekerduel. Rommedahl schoot de landskampioen vervolgens naar de halve finales van het nationale bekertoernooi.
Lees verder...
Model van de ingang van een van de gaskamers van Auswitz, waar Goldhagen van beweert dat ze nooit heeft bestaan.
Foto Reuters
Goldhagen rekent af met oorlogspaus

ACHTERGROND - Volgens historicus Daniel Goldhagen, die eerder de Duitsers aan de schandpaal nagelde, is de katholieke kerk medeverantwoordelijk voor de holocaust.
Lees verder...

'Smartelijke' Gedichtendag

Met de presentatie van het nieuwe poëzietijdschrift Awater en de uitreiking van prijzen voor de beste gedichten van het afgelopen jaar is vanochtend in Rotterdam de derde Gedichtendag begonnen.
Lees verder...
'Nederland moet van de plank kopen'

VRAAGGESPREK - Nederland moet niet meedoen met de ontwikkeling van de Amerikaanse Joint Strike Fighter, vindt PvdA'er Bart Tromp. 'Deze zaak doet me denken aan de Betuwelijn, waar de commerciële banken geen brood in zagen'
Lees verder...
... en toen had iedereen een 8

ACHTERGROND - Het kost hbo en universiteit geld als een student traag is of zijn diploma niet haalt. Dat verschil kan 27.000 gulden per student belopen. Geen wonder dat er mee gesjoemeld wordt, zoals de inspectie voor het onderwijs beweert.
Lees verder...
China haalt Toilettop 2004 naar Peking

Het is China alweer gelukt om een internationaal evenement van wereldklasse naar Peking te halen. Na de Olympische Spelen van 2008 weet Peking nu ook de Wereldtoilet-top 2004 binnen te slepen.
Lees verder...
Commissie steekt ruim 40 miljard in uitbreiding

De Europese Commissie wil voor de periode van 2004 tot en met 2006 een bedrag van 40,16 miljard euro uittrekken voor uitbreiding van de Europese Unie met tien landen. Hiervan is 25,6 miljard euro bestemd voor structuurfondsen.
Lees verder...
Consumentenbond trekt prijzen op

De Consumentenbond heeft zijn administratie- en verzendkosten onlangs drastisch verhoogd. De belangenvereniging, die een keur aan boeken, gidsen en productstudies aanbiedt, heeft sommige tarieven sinds de overgang op de euro met meer dan 100 procent opgetrokken.
Lees verder...
Goldhagen rekent af met oorlogspaus

ACHTERGROND - Volgens historicus Daniel Goldhagen, die eerder de Duitsers aan de schandpaal nagelde, is de katholieke kerk medeverantwoordelijk voor de holocaust.
Lees verder...
Lollige beller alarmnummer 112 gearresteerd

De politie in Boxtel heeft deze week een dertienjarige jongen opgepakt die in twee weken tijd 1477 keer voor de lol het alarmnummer 112 had gebeld. Het misbruik werd bestraft met een cursus 'hoe hoort het eigenlijk'.
Lees verder...
Bijtje
Ook als u dus niets in zag is het vandaag Gedichtendag
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Mobieltje stelen?

De rechter in Londen dacht een offensief te beginnen tegen deze steeds populairdere vorm van misdaad onder jongeren. In NRC Handelsblad leest u hoe zwaar een 23-jarige dief werd bestraft.
Dossier Koninklijk Huwelijk

Op 2 februari trouwen kroonprins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima Zorreguieta. Vanaf het moment dat het paar zijn verloving bekendmaakte, op 30 maart 2001, zijn er veel artikelen verschenen over Het Huwelijk. Op de site van NRC Handelsblad een dossier met een selectie van die artikelen: portretten van de prins en zijn vriendin, een reconstructie van de politieke kant van het aanzoek en aandacht voor de vader van Máxima.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.