woensdag 30 januari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Foto Reuters
Bestrijding terreur maar net begonnen

De oorlog tegen het terrorisme is nog maar net begonnen. Tienduizenden in Afghanistan getrainde terroristen zijn op vrije voeten, ,,als tikkende tijdbommen''. Vooral de steun van Iran, Irak en Noord-Korea vormt een grote bedreiging. Dit heeft de Amerikaanse president George W. Bush gisteravond gezegd.
Lees verder...
KLM
Foto WFA
KLM zoekt weer personeel

KLM is weer op zoek naar personeel. De luchtvaartmaatschappij had vanaf september een vacaturestop omdat er minder gevlogen werd na de aanslagen in de Verenigde Staten. Nu heeft de luchtvaartmaatschappij tweehonderd extra stewards en stewardessen nodig om de deze zomer verwachte drukte te kunnen opvangen.
Lees verder...
Abdelkader Benali
vasallucci.nl
Schrijver Benali mag India niet in

De Indiase ambassade heeft de Nederlandse schrijver Abdelkader Benali kort voor zijn vertrek naar India een visum geweigerd. Benali zou in India deelnemen aan de Calcutta Book Fair.
Lees verder...
Mike Tyson tijdens de hoorzitting in Las Vegas.
Foto Reuters
Tyson is niet langer welkom in Las Vegas

De Amerikaanse bokser Mike Tyson krijgt geen toestemming het op 6 april in Las Vegas op te nemen tegen de Britse wereldkampioen Lennox Lewis. De Nevada State Athletic Commission onthield hem gisteren na een hoorzitting een licentie voor het gevecht. Dat was een rechtstreeks gevolg van de vechtpartij vorige week in New York tijdens een persconferentie tussen Tyson en Lewis en hun entourage.
Lees verder...

Brussel tikt Duitsland op de vingers

De Europese Commissie heeft vandaag Duitsland en Portugal een zogenoemde 'vroege waarschuwing' gegeven wegens het risico dat hun begrotingstekorten uit de hand lopen. Het is voor het eerst dat de Commissie een dergelijke 'gele kaart' gebruikt.
Lees verder...
E-Plus helemaal in handen KPN

KPN wordt volledig eigenaar van het Duitse mobiele-telecombedrijf E-Plus. Om het resterende deel van dit bedrijf, waarvan het al 77,5 procent in handen had, over te nemen moet KPN opnieuw nieuwe aandelen uitgeven.
Lees verder...
Hermans haalt bakzeil over collegegeld

Minister Hermans (Onderwijs) heeft zijn plannen om het universiteiten mogelijk te maken extra collegegeld voor topopleidingen te vragen gisteravond moeten intrekken. De Tweede Kamer, met uitzondering van de VVD, vond Hermans' voorstel onacceptabel.
Lees verder...
Lastige vragen PvdA-ministers over 'fighter'

ACHTERGROND - Vrijdag praat het kabinet opnieuw over het gevechtsvliegtuig JSF. De financiŽle onderbouwing blijft vragen oproepen.
Lees verder...
Kamer tegen pillentest op locatie

De Tweede Kamer verbiedt het testen van xtc-pillen op danceparty's omdat hiervan een 'legitimerende werking' uitgaat. Een motie van het CDA voor een verbod op 'testen op locatie' werd gisteren met een krappe meerderheid (CDA, VVD, SGP en ChristenUnie) aangenomen.
Lees verder...
'Enronitis' zaait twijfel op beurzen

ACHTERGROND - Enron zorgt voor onrust op de beurzen. Maken Amerikaanse bedrijven echt zo veel winst als zij vertellen, of zijn er meer Enrons in de maak?
Lees verder...
'In bioscopen zie je kinderfilms'

In de films van Catherine Breillat gaat het vaak over seksualiteit. Volgens de Franse regisseur is seks een belangrijke concurrent van religie.
Lees verder...
'Zwarte fluiten' vormen plaag in Chinees voetbal

ACHTERGROND - In het Chinese voetbal tiert de corruptie net zo welig als in de rest van de maatschappij. Onlangs gaven twee voetbalclubs toe dat ze steekpenningen hebben betaald aan zeker negen scheidsrechters.
Lees verder...
Bijtje
Iedereen is wel zo'n beetje klaar, maar Bush is net begonnen.
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Rel Japan leidt tot ontslag minister

De Japanse minister Junichiro Koizumi heeft gisteren een einde gemaakt aan de ruzie tussen minister Makiko Tanaka (Buitenlandse Zaken) en jaar Secretaris-generaal door beiden te ontslaan. Vandaag in NRC Handelsblad, op pagina 4, kunt u de achtergronden van dit conflict lezen.
Filmagenda

Vandaag de interactieve Filmagenda met verwijzingen naar recensies. Ook: een interview met Catherine Breillat, van wie twee nieuwe films te zien zijn op het Rotterdams Filmfestival.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.