dinsdag 29 januari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Kamerleden: spoeddebat fraude hbo

De fracties van PvdA en D66 hebben een spoeddebat aangevraagd met minister Hermans (Onderwijs) over zijn onderzoek naar fraude in het hoger beroepsonderwijs (hbo).
Lees verder...
Op basisschool de Wonderboom worden door ruimtegebrek leestoetsen afgenomen op het toilet.
Foto Evelyne Jacq
Oproep tot boycot Cito-toets

Alle basisscholen in Nederland hebben vandaag een oproep gekregen om de Cito-toets te boycotten. Zeven onderwijsorganisaties, zoals de Daltonvereniging, de Bond van Vrije Scholen en de Jenaplanvereniging, schrijven dat de toets vrijwel alleen negatieve gevolgen voor de leerlingen heeft. De Nederlandse Montessori Vereniging sympathiseert met de actie. Vandaag beginnen zo'n 150.000 leerlingen uit groep 8 aan de Cito-toets.
Lees verder...
VVD-top steekt 'het land' hart onder de riem

REPORTAGE - De VVD trok gisteren het land in, om de onrust in eigen gelederen over de opmars van Leefbaar Nederland in de peilingen tot bedaren te brengen. Bijna nergens valt spontaan het 'F-woord'.
Lees verder...
In de parkeergarage onder het Amsterdamse stadhuis wordt nu 50 eurocent verlangd; 10 procent meer dan de gulden van vroeger.
Foto FBF
Euroteam wentelt in eigen succes

ACHTERGROND - Alles wat mis kon gaan bij de invoering van de euro ging goed. Tijd voor een paar subtiele sneren van het Euroforum aan de sceptici.
Lees verder...

VVD hekelt plannen voor aanpak files

De VVD hekelt de aanpak van minister Netelenbos (Verkeer) bij het bestrijden van de files. Het Tweede-Kamerlid Hofstra verwijst het omvangrijke Nationaal Verkeers- en Vervoersplan (NVVP) naar de prullenbak.
Lees verder...
Minister: niet nu rijden op IJzeren Rijn

Minister Netelenbos (Verkeer) heeft liever niet dat er tijdelijk treinen gaan rijden op het historisch tracť van de IJzeren Rijn tussen Antwerpen en het Ruhrgebied. Eerder was ze daar nog een voorstander van.
Lees verder...
Voor EU blijft Arafat partner voor gesprek

De Europese Unie blijft de Palestijnse leider Yasser Arafat en de Palestijnse autoriteit als gesprekspartner beschouwen.
Lees verder...
Meeste leden Al-Qaeda uit Saoedi-ArabiŽ

Ongeveer honderd van de 158 in Afghanistan opgepakte mannen die de Verenigde Staten op de Cubaanse basis GuantŠnamo Bay vasthouden, zijn afkomstig uit Saoedi-ArabiŽ.
Lees verder...
Wijsman zet coach De Vegt aan de kant

Anderhalve week voor de start van de Olympische Winterspelen heeft schaatsster Marieke Wijsman de samenwerking met haar trainer Wopke de Vegt opgezegd. Ze voert communicatieproblemen op als oorzaak van de breuk.
Lees verder...
Europa drinkt graag wijnen uit Zuid-Afrika

Driekwart van de wijn uit Zuid-Afrika vindt zijn weg naar Europa. Na zeven jaar onderhandelen mag het land nu meer wijn belastingvrij verschepen.
Lees verder...
De krankzinnigheid voorbij

ACHTERGROND - De woningmarkt komt tot bedaren. Goedkope woningen zijn nog heel gewild, maar in het duurdere segment blijft het bord 'te koop' langer staan. Tegen de verwachting van gemeenten en ontwikkelaars in blijven grote nieuwbouwprojecten leegstaan. 'Even op de centjes letten.'
Lees verder...
Advocaten: Brink alsnog vervolgen

De advocaten G. Spong en O. Hammerstein willen dat het openbaar ministerie Nina Brink alsnog strafrechtelijk vervolgt voor haar rol bij de mislukte beursintroductie van internetbedrijf World Online (WOL).
Lees verder...
Bijtje
Boycot je de Cito-toets? o ja - o nee - o weet niet
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: het CDA en de multiculturele samenleving

Met zijn kritiek op de multiculturele samenleving gaat CDA-leider Balkenende lijnrecht in tegen zijn eigen partij-ideologie, schrijft politicoloog dr. J.C. Hordijk vandaag op de pagina Opinie.
Leestafel en Filmagenda

Morgen onder meer een nieuwe aflevering van de Digitale leestafel en de interactieve Filmagenda met verwijzingen naar recensies.

Vanwege een technisch probleem is de nieuwsbrief gisteren niet verstuurd. Onze excuses.

De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.