vrijdag 25 januari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Experiment met heroÔne is succes

Een wetenschappelijk experiment waarbij 750 drugsverslaafden op medisch voorschrift heroÔne kregen, is een succes. Verslaafden die meededen aan het experiment zijn er beter aan toe dan verslaafden die uitsluitend methadon kregen.
Lees verder...
Oranje loot TsjechiŽ en Oostenrijk

Het Nederlands elftal speelt in het kwalificatietoernooi van het Europees kampioenschap in 2004 tegen TsjechiŽ, Oostenrijk, Wit-Rusland en MoldaviŽ. Dit heeft de loting in Porto vanmiddag uitgewezen.
Lees verder...
Vechtscene in de talkshow van Jerry Springer. Discussies lopen structureel uit op een handgemeen.
Foto Todd Buchanan
'Ik schaam mij nergens voor'

VRAAGGESPREK - SBS6 gaat zijn koers wijzigen: meer drama en comedy, en minder seks. SBS-directeur Van Westerloo: ,,Mensen willen geen programma's meer waarbij klakkeloos een camera op iemand wordt gericht zonder dat daarover is nagedacht.''
Lees verder...
Geen kort geding tegen MŠxima

Het kort geding tegen MŠxima Zorreguieta gaat voorlopig niet door. Volgens H. Loonstein, advocaat van betrokkene G. van der Bent, zijn beide partijen weer in gesprek over de afwikkeling van het ongeval op 18 oktober vorig jaar. Als blijk van goede wil zegt de raadsman voorlopig af te zien van de procedure. Of er een schikking wordt getroffen wil hij niet zeggen.
Lees verder...

Balkenende wil af van idee multiculturele samenleving

CDA-fractieleider Balkenende is tegen het idee van Nederland als multiculturele samenleving. Tijdens een bijeenkomst gisteravond in Den Haag met 'dertigers' uit de partij, betoogde de CDA-leider dat integratie van allochtonen alleen vorm kan krijgen wanneer nieuwkomers de uitgangspunten van de Nederlandse rechtsstaat aanvaarden en zich aanpassen aan wezenlijke onderdelen van de Nederlandse cultuur.
Lees verder...
Debutanten vormen hart van festival

Temidden van de vele internationale filmfestivals valt dat van Rotterdam op door de gespecialiseerde aandacht voor het soort cinema dat je met ontoereikende termen als 'jong', 'vernieuwend' en 'experimenteel' zou kunnen aanduiden.
Lees verder...
Legionella blijft dreigen in hotels

Tweederde van de hotels in Nederland had eind vorig jaar geen of onvoldoende maatregelen genomen om een legionellabesmetting te voorkomen. Dat blijkt uit een onderzoek door de inspectie van het ministerie van VROM. Het onderzoek is eind vorig jaar gedaan onder 130 hotels in het land. Volgens minister Pronk (Milieu) had de sector ,,de verantwoordelijkheid beter moeten oppakken''.
Lees verder...
Eindelijk goed nieuws over ESF

ACHTERGROND - De EU heeft de claim wegens verkeerd bestede ESF-gelden licht verlaagd. Goed nieuws voor minister Vermeend, of thuiskomen in het donker?
Lees verder...
Van Den Haag tot Duitsland: de snelweg is een sluiproute geworden

ACHTERGROND - De toegangspoort tot Nederland vanuit het oosten, de A12, is slachtoffer van zijn eigen succes. Deze week ontvouwden ontwerpers ideeŽn over de toekomst van de weg, waar de automobilist moet kunnen genieten van 'beschermde snelweggezichten'.
Lees verder...
Boven de wolken wuiven naar een ander vliegtuig

ACHTERGROND - De onderlinge verticale afstand tussen vliegtuigen op grote hoogte wordt teruggebracht. Onveilig? Welnee, betoogt Eurocontrol, de organisatie die de veiligheid in de lucht controleert. ,,Er blijft nog een veilige marge over.''
Lees verder...
Bijtje
'Als de paus even z'n mond houdt, kunnen we aan de dialoog beginnen'
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
CS en Boeken

Cultureel Supplement: Jasperina de Jong is Marlene Dietrich. Boeken: Historicus James Kennedy over euthanasie in Nederland.
Zaterdag 11.00 uur

Morgen om 11.00 uur een nieuwe editie van de website van NRC Handelsblad.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.