donderdag 24 januari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Bush wil veel meer geld voor defensie

De Amerikaanse president George W. Bush wil het Amerikaanse defensiebudget verhogen met 48 miljard dollar (54 miljard euro).
Lees verder...
Kinderopvang bij de gemaksbalie in Rotterdam.
Foto Bas Czerwinski
Tekort aan hulp houdt vrouw thuis

Van de vrouwen tussen 20 en 65 jaar wil 12,5 procent aan het werk of meer uren werken. Van hen zou veertig procent dit werkelijk doen als er voldoende betaalbare kinderopvang en huishoudelijke hulp was.
Lees verder...
Asielzoekers in AustraliŽ naaien hun mond dicht

Opnieuw wordt AustraliŽ opgeschrikt door problemen met asielzoekers. Meer dan zeventig Afghaanse vluchtelingen hebben hun mond dichtgenaaid om te protesteren tegen hun behandeling.
Lees verder...

Foto AP
Hingis nu de underdog tegen Capriati

Voor de zesde keer op rij bereikte de Zwitserse tennisster Martina Hingis vandaag de finale van de Australian Open door de Amerikaanse Monica Seles in drie sets (4-6, 6-1 en 6-4) te verslaan. De eindstrijd wordt een herhaling van vorig jaar, want de Amerikaanse titelverdedigster Jennifer Capriati beŽindigde in drie sets (7-5, 3-6 en 6-1) de droom van de Belgische tiener Kim Clijsters.
Lees verder...

Advocaat bondscoach Nederlands voetbalelftal

Dick Advocaat wordt met onmiddellijke ingang de opvolger van bondscoach Louis van Gaal. Willem van Hanegem gaat als zijn assistent fungeren. De KNVB heeft met het duo overeenstemming bereikt tot en met het Europees kampioenschap van 2004 in Portugal. De bond stelt geen technisch directeur aan. Deze functie wordt ook door Advocaat bekleed.
Lees verder...
Het gelijk van de volume-drinker

Je pikt ze er zo uit aan de gate bij easyJet, Britse jongens die een weekeind gaan stappen in Amsterdam. Ze zijn met vier of zes, hebben een crewcut, verheugen zich op ongehinderd blowen en altijd klagen ze over het bier dat ze er gaan drinken.
Lees verder...
Shoppen in het crematorium

REPORTAGE - Sterfstylisten en paarse grafkisten in de uitvaartwinkel vervangen de verzekeringsadviseur met multomap aan de deur. In vijf jaar tijd besteedden mensen het driedubbele aan de uitvaart, gemiddeld 6.000 euro.
Lees verder...
Rijbewijs voor computer als opstapje naar andere baan

ACHTERGROND - Het Europese Computer Rijbewijs geeft werknemers het bewijs dat ze over de basisvaardigheden beschikken om met de computer te werken. Veel mensen zeggen dat ze met computers kunnen werken. In de praktijk valt dat tegen.
Lees verder...
Chat is nooit helemaal veilig

De chatsessie die Willem-Alexander en MŠxima dinsdagavond zouden hebben met 100 Nederlanders, mislukte volledig. Hoe kon dat? En valt zo'n sessie te beveiligen?
Lees verder...
Liever geitenhoeders dan acteurs

,,Als je de weg naar de liefde sluit, leidt dat uiteindelijk tot oorlog'', zegt de Iranese regisseur Abolfazl Jalili. Zijn film Delbaran opende gisteren het Film Festival in Rotterdam.
Lees verder...
Bijtje
We kunnen toch wel eens een fightertje overslaan?
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Agenda

Uitneembare agenda voor een week uitgaan in het economiekatern: aanbevelingen, plaatsen, data en tijden.
Beet

De technologierubriek Beet van Herbert Blankesteijn over computersoftware, -hardware en netwerken, morgen op NRC.nl.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.