woensdag 23 januari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Spanning stijgt na aanslag Jeruzalem

Een Palestijnse zelfmoordaanslag in het centrum van Jeruzalem, waarbij twee doden en veertig gewonden vielen, heeft de spanning in IsraŽl gistermiddag weer verder doen oplopen.
Lees verder...
Chatsessie met kroonprins mislukt

De chatsessie die kroonprins Willem-Alexander en MŠxima Zorreguieta gisteravond zouden hebben met honderd geselecteerde Nederlanders is mislukt. KPN, die de sessie organiseerde, denkt dat sprake is van sabotage.
Lees verder...

Foto Prince Victor
'De dealer zei dat slikken veilig was'

In elk vliegtuig dat van de Antillen naar Nederland gaat, zitten twintig bolletjesslikkers. Er gaan tien vluchten per week. Het is makkelijk ronselen op de eilanden.
Lees verder...
Brussel verlaagt claim Europese sociale fondsen

De claim van 200 miljoen euro die de Europese Commissie heeft ingediend wegens de onregelmatigheden bij de besteding in Nederland van geld uit het Europees Sociaal Fonds wordt ,,licht'' naar beneden bijgesteld.
Lees verder...

Gaddafi en het laatste restje Lockerbie

Vandaag is in Kamp Zeist de beroepszaak begonnen die de Libische ex-geheim agent Abdel Basset al-Megrahi heeft aangespannen tegen zijn veroordeling tot levenslang wegens 'Lockerbie'. Het is het laatste restje van kolonel Gaddafi's terroristisch verleden.
Lees verder...
VVD moet weer vechten voor de zetels

ANALYSE - Nog maar kort geleden dacht de VVD bij verkiezingen na acht jaar paars te kunnen oogsten. Nu wordt van lijsttrekker Dijkstal vechtlust gevraagd.
Lees verder...
Amazon.com boekt eerste nettowinst

Internetwinkel Amazon heeft voor het eerst in zijn bestaan winst gemaakt, eerder dan oprichter en topman Jeff Bezos verwachtte. Het aandeel Amazon steeg gisteren met 24 procent tot 12,60 dollar (14,28 euro).
Lees verder...
Kamer tegen dure topmasters

De Tweede Kamer voelt niets voor het plan van minister Hermans (Onderwijs) om het universiteiten mogelijk te maken dure 'topmasterstudies' te beginnen voor uitblinkende studenten. Een grote meerderheid vindt dat op die manier de toegankelijkheid van het hoger onderwijs in gevaar komt.
Lees verder...
Afscheid van een eenzame modekoning

ACHTERGROND - Top-couturier Yves Saint Laurent nam gisteren afscheid met een groots retrospectief. Honderd mannequins showden zijn bekendste creaties. 'Bravo!', 'Adieu!'
Lees verder...
Advocaten amper gecontroleerd

Nederlandse advocatenkantoren controleren nauwelijks of hun advocaten integer handelen. Daardoor is de kans klein dat zij betrapt worden op fraude of het bedriegen van cliŽnten. Dit blijkt uit het onderzoek 'Toevallige Weetbaarheden', waarop journalist Hendrik Jan van Oostrum vandaag is gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht.
Lees verder...
Verwende god komt tot inkeer

Amerikaanse remakes van Europese succesfilms worden doorgaans met diep wantrouwen bejegend. Zelfs wanneer de regisseur van het origineel de Hollywoodversie mag maken, zoals George Sluizer The Vanishing baseerde op zijn eigen Spoorloos, blijkt de kracht van de film soms afgezwakt en verwaterd.
Lees verder...
Snelkookpan voor jonge managers

Kan een broekie van 25 leiding geven? Ja, dat kan, zo blijkt uit de ervaringen van Ormit dat veelbelovende pas-afgestudeerden twee jaar bij bedrijven of de overheid parkeert om te kijken wat hun capaciteiten zijn. 'Jongeren schudden de hele organisatie wakker'.
Lees verder...
Bijtje
Wil toch zeggen dat 4 miljard mensen geen enkele belangstelling hadden!
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Kroonprins heeft gelijk: rapport-Baud is een mening

De historicus Baud heeft geen wetenschappelijk onderzoek verricht naar het ArgentiniŽ onder Videla maar een antwoord geformuleerd op een politieke vraagstelling. Zo bleef Nederland als economische steunpilaar van de junta buiten schot, meent Hans Vogel.
Filmagenda

Uitgebreide filmladder voor heel Nederland, met links naar recensies.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.