dinsdag 22 januari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Joint Strike Fighter
Foto Lockheed Martin
Geldproblemen bij opvolging F-16

Deelname van Nederland aan de ontwikkeling van de Amerikaanse Joint Strike Fighter (JSF) als opvolger van het F-16 gevechtsvliegtuig kent nog een ,,financieringsprobleem'' van 368 miljoen euro.
Lees verder...
Universiteiten al ver met topstudies

Universiteiten zijn al volop bezig met het opzetten van topopleidingen voor uitblinkende studenten. De universiteiten van Rotterdam en Tilburg hebben uitgewerkte plannen voor getalenteerde studenten in de bachelorsfase. De Universiteit Utrecht wil zestien topmastersopleidingen opzetten.
Lees verder...
Zak met bolletjes coca´ne en hero´ne uit de maag van een slikker.
Foto Reuters
Nederland, ideaal voor coca´nehandelaren

ACHTERGROND - Van megapartijen tot verhandelbare partijen voor de straatdealer, Nederland staat samen met Spanje aan de top van Europese landen voor de import van coca´ne. Handelaren roemen de toegankelijkheid van zee- en luchthavens.
Lees verder...

Foto AP
Zangeres Peggy Lee overleden

Peggy Lee, de legendarische zangeres van hits als Fever en Is that all there is, is gisteren op 81-jarige leeftijd na een hartaanval overleden. Ze was al geruime tijd ziek en bracht de laatste jaren van haar leven in een rolstoel door. Ook had ze al eerder enkele hartoperaties ondergaan. Haar overlijden werd vandaag bekendgemaakt door haar dochter.
Lees verder...

De JordaniŰrs lachen niet meer

REPORTAGE - JordaniŰ wordt zwaar getroffen door de toegenomen spanningen in het Midden-Oosten als gevolg van de Palestijnse intifadah en de aanslagen van 11 september. Geen buitenlandse investeringen en geen toeristen: 'Zal het ooit weer beter worden?'
Lees verder...
CPB: te positief over WAO-plan

Het Centraal Planbureau (CPB) tempert het optimisme over het akkoord dat werkgevers en vakbonden vorige week in de Sociaal-Economische Raad (SER) hebben gesloten over een nieuw WAO-stelsel.
Lees verder...
Nieuwe strategie kost bedrijven veel geld

Het roer omgooien blijkt voor bedrijven een gevaarlijke bezigheid. Nieuwe markten zitten vol valkuilen. Numico en VNU bewijzen het. ,,Radicale veranderingen zetten het bedrijf op het spel.''
Lees verder...
HBG-top blaft tegen rechter

Het bestuur van bouw- en baggerconcern HBG is gisteren veroordeeld voor wanbeleid. De baggerfusie mag dan wel doorgaan, maar de HBG-top zit met een kwalijk etiket.
Lees verder...
Zweedse tennis snakt naar zuurstof

Het Zweedse tennis verkeert in een crisis en de saaie Thomas Johansson lijkt ongeschikt om de sport in zijn land een nieuwe impuls te geven. ,,Dan moet ik mijn haar rood verven of in een string gaan spelen.''
Lees verder...
Kostbare klanten

Iedereen doet het: de NS, de internetprovider, het ministerie, de bank - allemaal vertroetelen ze hun klanten met een glossy blad. Voor bedrijven en adverteerders zijn de sponsored magazines een dure, maar duidelijke manier om de doelgroep aan te spreken.
Lees verder...
Bijtje
Aankomend drugskoerier: 'Ik wil Bolletje'
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Onafhankelijke notaris dreigt te verdwijnen

De wet verbiedt dat notarissen optreden als advocaat, maar in de praktijk van grote kantoren dreigen de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van notarissen te verdwijnen. Dat zou het einde betekenen van een eeuwenoud fundament onder de rechtszekerheid, schrijft P. Gerver, notaris en bijzonder hoogleraar notarieel recht aan de Universiteit van Amsterdam, vandaag op de opiniepagina.
Digitale leestafel

Alles op het web lezen is onmogelijk. Jeroen van Bergeijk maakt vanuit New York een wekelijkse selectie van interessante artikelen op het gebied van politiek, wetenschappen, cultuur en amusement.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.