maandag 21 januari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
De Afghaanse interim president Hamid Karzai, tijdens de conferentie over de wederopbouw van Afghanistan in Tokio.
Drie miljard dollar voor Afghanistan

Donorlanden en hulporganisaties hebben vandaag, op de eerste dag van een donorconferentie in Tokio, ruim 3 miljard dollar toegezegd voor de wederopbouw van Afghanistan.
Lees verder...
Borst breidt ic-bedden voor kinderen uit

Minister Borst (Volksgezondheid) breidt het aantal ziekenhuisbedden voor intensive care (ic) aan kinderen met 23 uit. Dat is een kwart van totaal aantal bedden dat beschikbaar moet zijn om alle kinderen met een ic-indicatie te kunnen opnemen.
Lees verder...
Een enorme explosie in de stad Goma, waar plunderaars vanmorgen brandstof morsten op de door lava verhitte grond.
Foto AP
Situatie Goma blijft gevaarlijk: zeker 60 doden

Zestig tot honderd mensen zijn vanochtend ongekomen bij een explosie in een tankstation in de Congolese stad Goma die donderdag al door een vulkaanuitbarsting werd getroffen. Het tankstation ontplofte toen plunderaars brandstof morsten op de nog door lava verhitte grond.
Lees verder...
Toestel van Chinese president 'vol bugs'

De inlichtingendienst van China heeft afluisterapparatuur aangetroffen in het nieuwe officiŰle toestel van de Chinese president Jiang Zemin. Het toestel, een Boeing 767-300 van Amerikaanse makelij, zou zeker 27 piepkleine en zeer geavanceerde microfoontjes bevatten die zaten ingebouwd in ondermeer het hoofdeinde van het bed van de president en in zijn badkamer.
Lees verder...

Gebruik coca´ne in hoofdstad verdubbeld

Het aantal Amsterdammers van 12 jaar en ouder dat aangeeft ooit coca´ne te hebben gebruikt, is in 15 jaar tijd bijna verdubbeld tot tien procent. Amsterdam is daarmee landelijk koploper, het percentage ligt twee keer hoger dan het Rotterdamse gemiddelde en vier keer hoger dan elders in het land. Dat blijkt uit research van het Centrum voor Drugsonderzoek (CEDRO) van de Universiteit van Amsterdam.
Lees verder...
Kritiek op interview kroonprins

D66-leider De Graaf vindt het 'dom' dat kroonprins Willem-Alexander vorige week de kwestie van zijn aanstaande schoonvader weer heeft opgerakeld. De Graaf zei dat zaterdag in een televisieprogramma.
Lees verder...
Een Amerikaans soort mecenas

De Nederlandse multimiljonair Jacob Gelt Dekker haalde een achterstandsbuurt op Curašao uit het slop, bouwde er een luxe-hotel, en vestigde er een museum voor slavernijgeschiedenis. Studievriend en strafpleiter Gerard Spong: ,,Bij hem vergeleken voelde ik me soms een broekie.''
Lees verder...
'Roed, Roed', roepen de fans van United

Ruud van Nistelrooy verbeterde zaterdag een record in de Premier League. De Nederlandse spits scoorde in acht competitieduels op rij. Hij hielp Manchester United aan een 2-1 thuiszege op Blackburn Rovers.
Lees verder...
'Sarajevo capituleert voor chantage Amerikanen'

De Bosnische regering lapte vorige week een vonnis van het Hooggerechtshof aan haar laars en leverde zes Arabieren uit aan de Amerikanen. De actie leidde tot commotie.
Lees verder...
Duurzaam versus Leefbaar Nederland

ACHTERGROND - Twee groepen leefbare Nederlanders richtten gisteren vlak bij elkaar ieder een nieuwe partij op. De partij van de monocultuur tegen die van de grenzenloze samenleving.
Lees verder...
Grote winnaar met losse handjes

ACHTERGROND - De winnaar van de Antilliaanse verkiezingen is de partij Frente Obrero van 'straatvechter' Anthony Godett. Niet iedereen vindt dat een zegen. ,,Nu gaan corrupte dieven de dienst uitmaken.''
Lees verder...
Bijtje
Hij is ook een beetje hardleers
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
EU moet snel cultuurbeleid ontwikkelen

Amerikaans entertainment overspoelt de Europese markt. Ten onrechte doet de EU er weinig aan om de concurrentiepositie van de Europese cultuurindustrie te versterken, schrijft Anna van Bodegraven, beleidsadviseur en bestuurslid van Vereniging Democratisch Europa, op de opiniepagina van NRC Handelsblad.
Uitgekleed door jonge, wilde meid

Adriaan Hiele schreef zaterdag op de Geld Telt pagina over een vergeetachtige man van 81 die soms flinke sommen geld opneemt, om die vervolgens 'kwijt' te raken. Wordt hij wellicht uitgekleed door een jonge, wilde meid? Morgen in de vragenrubriek van Adriaan Hiele op www.nrc.nl/geld reacties van lezers.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.