vrijdag 18 januari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Plan drugskoeriers in kazerne te zetten

Het kabinet wil op Schiphol gearresteerde drugskoeriers opsluiten in kazernes of andere vrijstaande complexen van de Rijksgebouwendienst. Daarbij kunnen meer arrestanten per cel worden geplaatst.
Lees verder...
Ninia Kardashov, wier Bat Mitzvah-feest, religieuze viering van de 12e verjaardag, veranderde in een bloedbad.
Foto AP
Dodelijke aanslag op feestzaal IsraŽl

Zes IsraŽliŽrs zijn gisteravond gedood en dertig gewond, van wie vier zeer ernstig, bij een Palestijnse aanslag in een feestzaal in Hadera, ten noorden van Tel Aviv. De Al-Aqsa Brigades, een gewapende vleugel van Yasser Arafats Al-Fatah beweging, heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeŽist.
Lees verder...
Lavastromen treffen Congo

Lavastromen uit de vulkaan Nyiragongo bij Goma in het oosten van de Democratische Republiek Congo hebben honderdduizenden bewoners op de vlucht doen slaan. Zeker 45 mensen zouden om het leven zijn gekomen volgens schattingen van de Verenigde Naties. Veertien dorpen zijn verwoest. Het naburige Rwanda heeft zijn grenzen opengesteld voor de vluchtelingen.
Lees verder...
Studenten in de Filippijnse  hoofdstad Manila protesteren tegen de komst van Amerikaanse militairen.
Foto AP
'Adviseurs' VS in achtertuin Filippijnen

Amerikaanse troepen zijn geland in de Filippijnen. Ze moeten helpen een groep moslimextremisten uit te schakelen. De president van het land neemt een risico.
Lees verder...

Replica's wapens in kraakpand blijken geverfd speelgoed

De ,,tientallen replica's van wapens'' die de Amsterdamse politie gisteren in beslag zegt te hebben genomen bij een huiszoeking in het krakersbolwerk Vrankrijk aan de Spuistraat, zijn zwart geschilderde plastic speelgoedpistolen. Dat zeggen bekenden van de man bij wie de 'wapens' zijn weggehaald.
Lees verder...
Software scholen duurder

Het gebruik van software in het onderwijs wordt vanaf februari duurder. De softwarepakketten van de grootste leverancier Microsoft kosten dan 20 euro per stuk: twee tot drie keer zoveel als in de huidige situatie. Bijna alle 9.000 scholen in Nederland maken gebruik van software van Microsoft.
Lees verder...
Ajax vraagt Cruijff als commissaris

Ajax wil Johan Cruijff in de raad van commissarissen. Dit zegt algemeen directeur Arie van Eijden in een interview met het voetbalmaandblad Elf dat maandag verschijnt.
Lees verder...
Vrouwen vervolgd wegens abortus

In Portugal staan zeventien vrouwen terecht omdat zij illegaal een abortus zouden hebben ondergaan. Volgens tegenstanders van het proces illustreert de strafzaak de achterlijkheid van de Portugese wet.
Lees verder...
Chipmachinemaker ASML schrikt als de telefoon gaat

Van 378 miljoen euro winst in 2000 naar een verlies van 479 miljoen euro vorig jaar. ASML beleefde een rampjaar. En niemand weet wanneer het beter gaat.
Lees verder...
'Zelfbedrog bij personeel Enron'

Is het personeel van Enron 'erin geluisd'? Heeft de top op tijd zijn schaapjes op het droge gezet? Daarover is in Amerika het laatste woord nog niet gezegd. 'Waarom hebben die arme werknemers hun aandelen Enron niet eerder verkocht?'
Lees verder...
Een Betuwse bongerd als actiebolwerk

Milieudefensie heeft in het diepste geheim een boomgaard gekocht om de bouw van het overslagcentrum MTC Valburg te dwarsbomen. De bongerd moet een symbool worden van de strijd voor de open ruimte.
Lees verder...
Vrouwen zijn soms te naÔef

Een aanklacht van seksueel misbruik binnen de kerk leidt vaak tot roddels en wilde verhalen. Soms proberen kerkelijke leiders de kwestie geheim te houden, ook als er in de gemeente al volop over wordt gepraat. Gemeenteleden speculeren en vellen een oordeel zonder het fijne van de zaak te weten.
Lees verder...
Bijtje
Als Korthals wordt heengezonden, kan hij daar natuurlijk nooit tegen zijn
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Seks maakt niet gelukkig

Veel mensen doen graag alsof ze seks in hun macht hebben. Maar zo is het niet. Alle luchtigdoenerij over seks is leugen en bedrog. In het Cultureel Supplement een preek van Gerrit Komrij voor hen die geloven in probleemloosheid.
Update om 11.00 uur

Op zaterdag wordt de website van NRC Handelsblad om 11.00 uur geactualiseerd.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.