woensdag 16 januari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Akkoord over aanpak WAO bereikt

De sociale partners hebben na maanden onderhandelen overeenstemming bereikt over de aanpak van de WAO. Alleen zieke werknemers van wie vast komt te staan dat ze minimaal vijf jaar niet meer kunnen werken, krijgen straks nog een WAO-uitkering.
Lees verder...
Cornel West, karakteristiek in zijn drie-delig pak.
Hiphop-cd leidt tot conflict met prof op Harvard

Een zwarte hoogleraar die cd's maakt voelt zich beledigd door een terechtwijzing. Harvard betuigt spijt.
Lees verder...
'Nederlandse xtc op Antillen ingevoerd'

Vluchten uit Nederland gelden op de Antillen als risicovluchten. Met vliegtuigen uit Nederland wordt xtc Curaçao binnengesmokkeld, ,,net zo goed als vluchten uit het Caraïbisch gebied'' cocaïne op het eiland brengen. Dat zegt E.M. Rosenda, hoofd inspectie van de douane op de Antillen, in een gesprek met deze krant.
Lees verder...

Connectie Osama in Amsterdam

Een hooggeplaatste medewerker van Osama bin Laden heeft vanuit Amsterdam als verkenner gewerkt om doelen voor terroristische aanslagen te kunnen inventariseren. Dat blijkt uit een rapport dat opgeslagen was in een computer die Amerikaanse journalisten van de Wall Street Journal hadden gekocht van een Afghaan. Deze zou het apparaat hebben meegenomen uit een verlaten kantoor van het Al-Qaeda-netwerk in de Afghaanse hoofdstad Kabul.
Lees verder...

'21 verzekeraars kosten vreselijk veel tijd'

Een aantal huisartsen dwingt patiënten naar een andere verzekeraar over te stappen, omdat hun administratie hun anders boven het hoofd groeit. Onzin, zeggen de verzekeraars.
Lees verder...
'Dood Papoealeider schuld leger'

De Indonesische politie verdenkt militairen van de recente moord op Papoealeider Theys Hiyo Eluay. De politiechef van de provincie Papoea, inspecteur-generaal I Made Mangku Pastika, sprak die verdenking gisteren voor het eerst uit.
Lees verder...
'Nederland moet zich koest houden'

Den Haag houdt de Antillen verantwoordelijk voor de smokkel van cocaïne via Schiphol. Maar Nederland mag ook wel eens beter de vluchten naar Curaçao controleren, vindt het hoofd van de douane-inspectie.
Lees verder...
Franse justitie vecht met politiek en zichzelf

Na het vertrek van rechter-commissaris Eric Halphen halen Franse politici opgelucht adem of doen er het zwijgen toe.Dat bewijst zijn gelijk.
Lees verder...
Minister Korthals risicofactor voor VVD

ACHTERGROND - Vroeger dan verwacht blijkt minister Korthals (Justitie) een risicofactor in de verkiezingscampagne van zijn partij, de VVD.
Lees verder...
Onderzoek BVD naar duo in Kashmir

De Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) is een onderzoek begonnen naar de dood van Ahmed el Bakiouli (21) en Khariq el Hassnoui (20) afgelopen zondag in de Indiase deelstaat Kashmir.
Lees verder...
Taai en onafhankelijk

PORTRET - In Ierland is de 49-jarige Pat Cox een politicus zonder partij. Dat hij het in het Europees Parlement toch tot voorzitter heeft gebracht, heeft te maken met zijn bijzondere vasthoudendheid. Op het eerste gezicht valt dat niet op. De vader van zes kinderen is een en al glimlach, is diplomatiek en politiek uiterst behendig. Maar hij weigert zijn onafhankelijke oordeel ten behoeve van een politieke overeenkomst aan de kant te zetten.
Lees verder...
Russische expeditie krijgt een knauw op de Zuidpool

Rusland telt nog mee op de Zuidpool. ,,We zullen bewijzen dat onze vliegtuigen en ons poolonderzoek, net als vroeger, de zwaarste uitdagingen overwinnen'', zei vorige maand Arthur Tsjilingarov manhaftig.
Lees verder...
Bijtje
Niet weten waar je met je geld heen moet, dat is toch verrukkelijk?
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Hormonen razen in jonge onschuld

Dat is de titel van één van de filmrecensies die vandaag in NRC Handelsblad staan. ,,Het is een naïeve romantiek die verfrissend aandoet op alle momenten dat je clichématig onbegrip of misbruik zou verwachten", schrijft recensent Dana Linssen. Waar de film precies over gaat en hoe de film precies wordt beoordeeld leest u in NRC Handelsblad.
Fotoserie: Peruanen in een modderbad

Het dorp Las Salinas, in Peru, heeft een modderlagune, een ondiepe baai, die rijk is aan zouten en andere mineralen. In de zomer is Las Salinas een druk bezochte badplaats. Silvia Izquierdo maakte deze fotoserie voor het persbureau AP.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.