maandag 14 januari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Pakistan verbiedt radicale groepen

In een poging een einde te maken aan de radicale islamitische bewegingen in Pakistan heeft de president, generaal Pervez Musharraf, in het weekeinde 1.100 mensen laten oppakken die verdacht worden van terroristische activiteiten.
Lees verder...
Kamer bekijkt ook bouw busbaan

De commissie uit de Kamer die een parlementaire enquête naar bouwfraude voorbereidt, stelt een onderzoek in naar mogelijke fraude bij de aanleg van een bustunnel in Noord-Holland. Dit heeft voorzitter M. Vos (GroenLinks) van de Kamercommissie verklaard. De commissie doet naar verwachting eind deze maand een voorstel aan de Kamer over de inhoud en planning van de parlementaire enquête naar bouwfraude.
Lees verder...
Máxima en Willem-Alexander
Foto Rien Zilvold
Villa Máxima bedreigt rust wandelaars

De villa van Willem-Alexander en Máxima, betekent extra drukte op landgoed De Horsten in Wassenaar. ,,Ik hoop dat ze het park in de toekomst niet afsluiten.''
Lees verder...
Oproep in Israël: geen oorlogsmisdaden meer

In Israël komt een discussie op gang over oorlogs- misdaden, waaronder het verwoesten van huizen wordt gerekend.
Lees verder...

Kamermeerderheid voor twee man per cel

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft geen bezwaar tegen het plaatsen van twee verdachten per cel in een nog te bouwen tijdelijk cellencomplex om drugskoeriers op Schiphol vast te zetten. Ook minister Korthals (Justitie) liet afgelopen weekeinde weten daar desnoods toe te willen overgaan.
Lees verder...
Karel Noordzij slaat niet met zijn vuist op tafel

Karel Noordzij wil nog één keer vlammen, zeggen zijn vrienden. De carnavalsprins van Oeteldonk moet als nieuwe directeur gaan puinruimen bij de spoorwegen. Of hij dat kan? ,,Hij is eerder iemand die mensen bij elkaar brengt, dan die mensen eruit stuurt.''
Lees verder...
Kans op vrede in Colombia lijkt verkeken

Vanavond half tien, Colombiaanse tijd. Dan moet de linkse guerrillagroep FARC het gebied van meer dan 45.000 vierkante kilometer hebben ontruimd waar het sinds drie jaar heer en meester is.
Lees verder...
Anouk wint popprijs 2001

Het was een goede week voor Anouk. Ten eerste kon de Haagse zangeres bekend maken dat ze samen met The Anonymous Mis (zanger van The Postmen) een kind verwacht, en afgelopen zaterdag ontving ze op het Noorderslag-festival in Groningen de Popprijs - 10.000 euro en een bronzen beeldje.
Lees verder...
Bod 6 miljard op vastgoed Rodamco NA

Het vastgoedfonds Rodamco North America wordt overgenomen door het Australische Westfield en de Amerikaanse bedrijven Simon Property en The Rouse Company voor 5,97 miljard euro (13,1 miljard gulden). Met het bod komt er een eind aan de ruim vijf maanden durende machtsstrijd om de belegger in Amerikaanse winkelcentra.
Lees verder...
Als een Elfstedentocht op terreinbanden

De 24ste Dakar-rally werd gisteren afgesloten aan de boorden van Lac Rose. Champagne en opdringerige souvenirverkopers als karakteristiek einde van een festijn vol tegenstellingen.
Lees verder...
Bijtje
Voor je het weet zitten we straks weer met een verdachtentekort.
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
JSF: meteen kopen ... of beter even wachten?

Op de opiniepagina een discussie tussen bestuurskundige Peter-Paul de Waal, die vindt dat zelfs als alle financiële risico's van deelname aan de JSF worden afgezet tegen die van de Europese concurrenten, zal blijken dat de JSF the best value for money voor Nederland is, en majoor b.d. Ingo Pieters, die van mening is dat vanuit militair, politiek en economisch oogpunt er geen enkele reden is om snel een beslissing te nemen over de vervanging van de F-16.
Zaterdag geen nieuwsbrief

Door een technische storing is afgelopen zaterdag geen nieuwsbrief verzonden. Onze excuses hiervoor.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.