vrijdag 11 januari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
India verhoogt druk op Pakistan verder

India heeft vanmiddag opnieuw de druk op Pakistan opgevoerd. Het land is klaar voor een conventionele oorlog, zo heeft de Indiase legerleider generaal Sunderajan Padmanabhan gezegd in New Delhi.
Lees verder...

Foto Science
Kunstuiting van 77.000 jaar oud ontdekt

De oudst bekende menselijke kunstuitingen zijn sinds vandaag twee bekraste stukjes rode oker, ruim zeven en vijf centimeter lang. Dankzij de erin gekraste lijnpatronen hebben de stukjes de chronologie van het modern menselijk gedrag, waarvan 'nutteloze' versieringen een cruciaal onderdeel vormen, met bijna 40.000 jaar verlengd.
Lees verder...
Witte Huis schermt Bush af van Enron-schandaal

In Washington broeit een ouderwetse schandaalsfeer. Het enorme bankroet van energiebedrijf Enron raakt nu ook het Witte Huis.
Lees verder...
Foto's tergen Canadese roker

Foto's van rotte tanden, longtumoren en hartbeschadigingen die in Canada op pakjes sigaretten moeten worden afgedrukt lijken het gewenste effect te hebben: Canadese rokers zijn nu eerder geneigd met roken te stoppen. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Canadian Cancer Society.
Lees verder...

'Technisch akkoord' over deelname JSF

DEN HAAG, 11 JAN. De betrokken ministers in het kabinet zouden vanmorgen naar verwachting een 'technisch akkoord' bereiken over Nederlandse deelname aan de ontwikkeling van de Amerikaanse Joint Strike Fighter (JSF).
Lees verder...
Schadevergoeding van Máxima geëist

ROTTERDAM, 11 JAN. De vleeshandelaar uit Wassenaar die op 18 oktober betrokken was bij een aanrijding met Máxima Zorreguieta, eist schadevergoeding van de verloofde van kroonprins Willem-Alexander. Volgens G.J. van der Bent had de verloofde schuld aan de botsing die plaatsvond toen zij de poort uitreed van paleis Huis ten Bosch in Den Haag.
Lees verder...
Treinen NoordNed voller en punctueler

Openbaarvervoerbedrijf NoordNed exploiteert in Groningen en Friesland zes spoorlijnen en in Friesland een groot deel van het vervoer met de streekbussen. Net als Syntus in de Achterhoek werkt NoordNed anders dan NS, en met aanmerkeliijk meer succes.
Lees verder...
Gevluchte president Peru nu hoogleraar in Japan

De naar Japan gevluchte oud-president van Peru, Alberto Fujimori, wordt door Japanse actiegroepen beschuldigd van schendingen van de mensenrechten. Maar de Japanse regering is niet van plan de nieuwe staatsburger uit te leveren.
Lees verder...
Transport van milities naar basis in Cuba

GUANTÁNAMO, KANDAHAR, 11 JAN. Het Amerikaanse leger is begonnen de eerste Al-Qaeda-gevangenen te vervoeren naar de marinebasis Guantánamo Bay op Cuba. De omstandigheden waaronder dit gebeurt hebben tot kritiek geleid.
Lees verder...
Verlies Barney komt keihard aan

Onverwachts werd Raymond van Barneveld gisteren uitgeschakeld op het officieuze WK darts. Hij verloor met 5-3 van de Engelsman Mervyn King.
Lees verder...
Van Basten slaat aanbod KNVB af

ROTTERDAM, 11 JAN. Marco van Basten heeft een aanbod van de KNVB afgewezen om bij het Nederlands elftal betrokken te zijn. De oud-international zegt dit vandaag in een vraaggesprek met De Telegraaf. ,,Ik ben gepolst, maar wat ik wel of niet wilde is niet relevant. Het is niet aan de orde'', zegt Van Basten in het krantenartikel.
Lees verder...
Russische bank: 'Aha, dat is de euro'

Rusland ontwaakte deze week uit zijn kerstsluimer en ontdekte de euro. De munt stuit op enig wantrouwen. Voorlopig is de dollar nog de grote favoriet onder de Russen. Naar schatting 80 miljard dollar is er in omloop.
Lees verder...
Bijtje
Exportverbod naar Cuba opgeheven (Mark van Baal, Riel)
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Kinderpagina

Afscheid van het Potterhoekje en een nieuwe aflevering van kinderen die over hun vader schrijven.
Twee nieuwe discussies

Vanuit de bijlage Leven&cetera een oproep een bijdrage te leveren over het onderwerp 'ontaarde' ouders en het overbrengen van normen en waarden. In het Zaterdags Bijvoegsel staat een artikel over nieuwe rouwrituelen. Lezers kunnen hierover discussiëren op de site.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.