donderdag 10 januari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Brussel wil verkoop auto's vrijgeven

De Europese Commissie wil de verkoop van auto's vergaand vrijgeven. Zij komt binnenkort met voorstellen waardoor ook supermarkten auto's mogen verkopen.
Lees verder...

TIE-topman 'kende meldingsplicht niet'

Bestuursvoorzitter Th. Raman van het Amsterdamse softwarebedrijf TIE heeft de afgelopen twee jaar geen van zijn transacties in aandelen van het eigen bedrijf op tijd gemeld. Zulke transacties dienen volgens de wet onverwijld aan de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) te worden doorgegeven.
Lees verder...
Volgens het Guiness Book of Records is de zogeheten Zuidtangent de 'langste vrije busbaan' ter wereld.
Foto Rien Zilvold
Nog hobbels op langste vrije busbaan

Om forensen uit hun auto te krijgen wordt tussen Haarlem en Schiphol de langste vrije busbaan ter wereld in gebruik genomen: de Zuidtangent.
Lees verder...

KPN weg bij publieke tv

KPN stopt met adverteren bij de publieke tv-zenders. Het telecomconcern adverteert voortaan alleen nog bij de zenders van de RTL Group en SBS Broadcasting. De STER, verkoper van reclametijd voor de publieke omroepen, loopt daardoor jaarlijks 5 miljoen euro omzet mis.
Lees verder...

Medici komen handen tekort bij Dakar-rally

Veel deelnemers aan de Dakar-rally raken gewond. Medici van de hulpdienst Fidelia improviseren zestien uur per dag om de coureurs op te lappen.
Lees verder...
Duitsland tobt met werklozen

De Duitse werkloosheid stijgt weer en dat is vervelend voor de regering in het verkiezingsjaar. De maatregelen voor extra banen helpen weinig.
Lees verder...
Europa gist naar politiek Berlusconi, en ItaliŽ ook

ACHTERGROND- Na het ontslag van minister Ruggiero van Buitenlandse Zaken is in ItaliŽ een ware kakofonie over Europa losgebarsten. Waarheen wil Rome? 'De moeilijkheid is dat onder bijna ieder standpunt een dubbele bodem zit.'
Lees verder...
Helft automaten slikt bahtmunt

ROTTERDAM, 10 JAN. De helft van de automaten in Nederland werkt op goedkope munten van tien Thaise baht, blijkt uit een test van deze krant. Acht van de zestien verschillende onderzochte NS-, drank-, snoep-, gok- en parkeerautomaten verwarren de Thaise valuta (waarde: 24 eurocent) voor de munt van twee euro, die acht keer zoveel waard is.
Lees verder...
Maastricht lokt proefproces uit over steun MVV

MAASTRICHT, 10 JAN. De gemeente Maastricht wil een proefproces uitlokken over het steunen van betaald-voetbalorganisaties door overheden. Volgens Maastricht moet het voor gemeenten mogelijk zijn profclubs die van ,,belangrijke publieke betekenis zijn'' financieel te steunen.
Lees verder...
Ocť gaat voor groot en snel

Wat de voorgangers van Rokus van Iperen niet durfden, moet de voorman van Ocť nu door nood gedwongen doen. Het concern saneren en de weg wijzen naar groeimarkten.
Lees verder...
Oude garde van Gazprom achter tralies

MOSKOU, 10 JAN. De complete top van het petrochemische concern Sibur, een dochter van aardgasmonopolist Gazprom, is gisteren aangehouden. Daarmee wil de Russische staat afrekenen met de oude garde binnen Gazprom.
Lees verder...
Verzet tegen zelfstandig GVB 'puur conservatisme'

Tegenstanders van de verzelfstandiging van het Amsterdamse Gemeente Vervoer Bedrijf (GVB) maken een vergelijking met NS. De gemeente vreest daarom dat het toekomstig referendum over de verzelfstandiging negatief uitvalt. Maar gaat de vergelijking met de huidige NS wel op?
Lees verder...
Bijtje
Nu nog de groenteprijzen manipuleren
(Roline Bergsma, Amsterdam)
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Agenda

Uitneembare agenda voor een week uitgaan, met aanbevelingen, plaatsen, data en tijden.
De baas ziet elke toetsaanslag

De technologierubriek 'Beet' over werkgevers die het surfgedrag van hun personeel in de gaten houden.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.