woensdag 9 januari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Nederlanders achter biotech in voedsel

Een meerderheid van de Nederlanders is, ondanks reserves, voorstander van verdere toepassing van biotechnologie in voedsel. De overheid moet wel meer voorwaarden stellen om voedselveiligheid te garanderen.
Lees verder...
Joint Strike Fighter
Foto Lockheed Martin
Politieke druk VS bij koop JSF

De Amerikaanse industrie probeert in de eerste plaats met politieke argumenten Nederland te bewegen de Joint Strike Fighter (JSF) te kopen, ter vervanging van de F-16-gevechtsvliegtuigen. Dat blijkt uit een vertrouwelijke brief van de leider van het JSF-project aan minister Jorritsma (Economische zaken).
Lees verder...
Vier IsraŽlische soldaten gedood door Palestijnen

Vier IsraŽlische soldaten en twee strijders van de Palestijnse organisatie Hamas zijn vanmorgen gedood bij een Palestijnse aanval op een IsraŽlische militaire stelling. De aanval vond plaats op IsraŽlisch gebied dat grenst aan de Gazastrook.
Lees verder...

Wegener bundelt zeven dagbladen

Zeven regionale dagbladen in het oosten van Nederland fuseren tot ťťn nieuwe regionale ochtendkrant. Uitgever Wegener voegt Apeldoornse Courant, Deventer Dagblad, Overijssels Dagblad, Gelders Dagblad, Zwolse Courant, Nieuw Kamper Dagblad en Dagblad Flevoland samen. Hoe de nieuwe krant, die op 15 april voor het eerst uitkomt, zal heten is nog niet bekend.
Lees verder...

Duits duel om uitdaging SchrŲder

De strijd om de post van Kanzlerkandidat in de Duitse CDU/CSU stijgt stilaan naar een hoogtepunt, mede door de stagnerende economie.
Lees verder...
Eindeloos wachten op een kamer

Door de algemene woningnood in Amsterdam moeten ook studenten lang zoeken naar een kamer. Een extra probleem vormt de nieuwe Koppelingswet.
Lees verder...
Geen Amerikaanse tranen voor ArgentiniŽ

De VS wensen ArgentiniŽ het beste, maar staan nog niet klaar met een zak dollars. Het blijft bij goede wensen, want het land moet eerst hervormen. 'Er zijn geen bemoedigende signalen'.
Lees verder...
Olympische ploeg waakzaam naar Salt Lake

PAPENDAL, 9 JAN. De Olympische Spelen in Salt Lake City beginnen pas op vrijdag 8 februari, maar Nederland heeft de openingsceremonie voor de Winterspelen al achter de rug. Een officieuze welteverstaan.
Lees verder...
Rommelen met duur afval in Borger

Waar is het afval in Borger gebleven? Sinds voor het afhalen ervan betaald moet worden, zetten 350 huishoudens hun containers niet meer buiten.
Lees verder...
Russisch leger pikt rekruten op in disco

Het Russische leger heeft, afslankingsplannen ten spijt, rekruten nodig. Vťťl rekruten. Geen middel wordt onbeproefd gelaten om ze te vinden: razzia's zijn heel gewoon.
Lees verder...
Bijtje
De goedkoopste patiŽnt is een dooie patiŽnt
(E.J.K. Zweers, Den Haag)
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Europa laat het op veel fronten afweten

De invoering van de euro heeft laten zien dat vooruitgang in Europa wordt bewerkstelligd door economische veranderingen en niet door politieke initiatieven, schrijft William Pfaff van de Los Angeles Times op de opiniepagina van NRC Handelsblad.
Filmagenda

Een overzicht van alle films in de Nederlandse bioscopen, met links naar de recensies uit NRC Handelsblad.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.