dinsdag 8 januari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Foto WFA
Philips bezuinigt 700 mln euro extra

Philips zal opnieuw moeten bezuinigen en banen schrappen. Bovenop de vorig jaar herfst aangekondigde kostenbesparing van 300 miljoen euro bezuinigt het elektronicaconcern nog eens 700 miljoen euro.
Lees verder...
Bush hervat politieke strijd met Democraten

In Amerika is weer een verkiezingsjaar aangebroken. Verdwenen is de sfeer van eenheid die de Amerikaanse politiek sinds 11 september regeerde.
Lees verder...
Het dorp Bonavash in het noorden van Afghanistan.
Foto AP
Amerikaanse leger in Afghanistan verlegt prioriteiten

Het Amerikaanse leger in Afghanistan gaat zich richten op het oprollen van de restanten van Al-Qaeda en de Talibaan en stopt met het ,,najagen van de schaduwen'' van Osama bin Laden en mullah Omar.
Lees verder...
Topambtenaren bij NS los van hun ministeries

De vier topambtenaren die minister Netelenbos (Verkeer) begin vorige week benoemde in de raad van commissarissen van NS om haar greep op het bedrijf te vergroten, mogen zich binnen hun departementen niet meer met de spoorwegen bezighouden. Ook hoeven zij niets van wat zij over de NS te weten komen door te geven aan hun politieke bazen.
Lees verder...

IND tegen asiel voor kopstuk PKK

ROTTERDAM, 8 JAN. Het voornemen van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) om de asielaanvraag van PKK-kopstuk Nuriye Kespir af te wijzen is gebaseerd op vermoedens van haar betrokkenheid bij oorlogsmisdaden. Dit heeft een woordvoerder van de IND vanmorgen bevestigd.
Lees verder...
Nederlands front tegen Duitse tandartsen

Tandartsen in Eibergen zijn boos over de komst van een Duitse tandartspraktijk in hun grensgemeente. De Duitsers beschuldigen op hun beurt de collega's van broodnijd.
Lees verder...
Musharraf belooft actie tegen terreur

ISLAMABAD, 8 JAN. Pakistan verwerpt het terrorisme in ,,al zijn verschijningsvormen''. Dat heeft de Pakistaanse president Pervez Musharraf gisteren gezegd na een ontmoeting met de Britse premier Tony Blair.
Lees verder...
Berlusconi wil ongerustheid wegnemen

ROME, 8 JAN. De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft verzekerd dat het vertrek van de pro-Europese minister Renato Ruggiero geen afbreuk zal doen aan de inzet van zijn centrum-rechtse coalitie voor een sterk en verenigd Europa.
Lees verder...
Onderzoek medisch attest van olympiërs

ROTTERDAM, 8 JAN. Deelnemers aan de Winterspelen in Salt Lake City die over een medisch attest beschikken, moeten die ter goedkeuring voorleggen aan een panel van deskundigen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).
Lees verder...
Diefstal in winkel groeit 20 procent

AMSTERDAM, 8 JAN. De schade door winkeldiefstal is vorig jaar met 20 procent toegenomen. In 2001 werd voor 410 miljoen euro (902 miljoen gulden) aan artikelen gestolen, zegt de Projectgroep Aanpak Winkelcriminaliteit.
Lees verder...
Bijtje
Kunnen de Palestijnen ook eens sneeuwballen gooien (Joost Woltering)
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Thema Reizen

Waar in Sevilla vond de prins zijn bruid? In welke Siciliaanse haven ontstond de moderne film? Vandaag bij NRC Handelsblad het Thema Reizen.
Digitale leestafel

Jeroen van Bergeijk maakt vanuit New York wekelijks een selectie van interessante websites op het gebied van nieuws, cultuur, amusement en wetenschap. Morgen op de website van NRC Handelsblad.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.