zaterdag 5 januari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Justitie laat smokkelaars cocaïne vrij

ROTTERDAM, 5 JAN. Het openbaar ministerie laat Nederlandse drugskoeriers vrij nadat ze met minder dan een kilo cocaïne op Schiphol zijn betrapt.
Lees verder...
Pakistaanse soldaten tijdens een militaire parade in Hyderabad, Pakistan.
Foto Reuters
India's militaire overmacht is enorm

ACHTERGROND - India heeft veel meer wapens en militairen dan Pakistan. De grote onbekende factor in beide landen is de stand van de nucleaire bewapening.
Lees verder...
Abdul Salam Zaeef, Talibaanambassadeur in Pakistan, op een persconferentie in Islamabad, Pakistan op 10 oktober
Foto AP
Ambassadeur van Talibaan uitgeleverd

De voormalige ambassadeur van de Talibaan in Pakistan, mullah Abdul Salam Zaeef, wordt door Pakistan uitgeleverd aan de Verenigde Staten.
Lees verder...

Foto Roel Rozenburg
De Graaf wil overleg Torentje afschaffen

Het Torentjesoverleg, het wekelijkse beraad tussen minister-president, vice-premiers en fractievoorzitters van de coalitiepartijen, is overbodig en moet worden afgeschaft.
Lees verder...

In 'Vrij Kashmir' is het verrassend vredig

In het Pakistaanse deel van de omstreden bergstaat Kashmir lopen geen islamitische strijders op straat. 'We hebben geen behoefte aan de steun van fundamentalisten.'
Lees verder...
Kamer: homopaar mag ook buitenlands kind adopteren

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil het verbod op het adopteren van buitenlandse kinderen door homoparen opheffen. Aanleiding is de adoptie door tv-programmamaker Paul de Leeuw van een Amerikaans kind. Uit een rondgang langs de fracties blijkt dat PvdA, VVD, D66 en GroenLinks voor een wetswijziging zijn.
Lees verder...
'NS presteert zo slecht nog niet'

ACHTERGROND - Het maakt de reizigers niet uit of NS slechter of beter presteert dan spoorwegbedrijven in het buitenland, zegt vervoerseconoom Didier van de Velde. ,, De NS doet het slechter dan ooit. Dát irriteert de reizigers.''
Lees verder...
Fransen hebben last van 'u weet wel, nare luchtjes'

Eigen ervaring wijst uit dat een significant deel van de Fransen, en met name van de Franse mannen, onaangenaam ruikt, hetzij lijfelijk, hetzij uit de mond, hetzij beide. Men kan zoiets duidelijker zeggen, maar het is een delicate kwestie. We hebben het hier tenslotte wel over een bevriende natie, en bovendien: bewijs het maar eens. Maar waarheid is het, dat ik hier tijdens gesprekken veel vaker dan in eigen land een pas achteruit doe en veel vaker ook toch maar besluit ergens anders te gaan zitten.
! Lees verder...
Verdwijnen 'tikker' ontregelt studentenhuizen

ACHTERGROND - De 'tikker' waarmee sinds jaar en dag de telefoonrekening in studentenhuizen wordt bijgehouden, is binnenkort verleden tijd. Studenten halen de stopwatch van stal.
Lees verder...
NRC Handelsblad in 2002 (III) Nieuw: Leven &cetera en Thema

Vanaf vandaag biedt NRC Handelsblad iedere zaterdag vier in plaats van twee bijlagen aan.
Lees verder...
Bijtje
De dader ligt op het kerkhof. Tjeerd Duursma, Bonaire
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Ik ben een nuchtere heks

Er is sprake van een 'heksenopleving' in Nederland. Steeds meer vrouwen, en ook mannen, putten spirituele kracht uit hun ‘heks zijn'. Susan Smit vertelt Jowi Schmitz waarom in één van de artikelen uit onze nieuwe bijlage Leven &cetera.
Beurskoersen op de site van NRC Handelsblad

U kunt vanaf deze week een overzicht van de actuele beurskoersen op de site bekijken. Op www.nrc.nl/beurs kunt u de koersen van de Euronext Amsterdam, internationale koersen en wereldwijde aandelenkoersen per sector zien.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.