donderdag 3 januari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Banken geven meer kleine eurobiljetten

De Nederlandse banken gaan via de geldautomaten meer bankbiljetten van vijf, tien en twintig euro leveren. Hiermee willen ze voorkomen dat een tekort aan wisselgeld in winkels ontstaat. Dit hebben banken, De Nederlandsche Bank (DNB), detailhandel en geldtransporteurs vanochtend besloten na beraad dat volgens de detailhandel 'spoedoverleg' was, maar volgens de centrale bank niet.
Lees verder...
Topman EZ: politiek moet taboes te lijf

DEN HAAG, 3 JAN. Politieke partijen moeten voor de komende kabinetsperiode de hypotheekrenteaftrek, de huursubsidie en de oudedagsvoorziening durven aanpakken. Dat zegt Jan Willem Oosterwijk, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken, in een vraaggesprek met deze krant.
Lees verder...
Netelenbos installeert nieuwe top spoorwegen

Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) heeft als aandeelhouder van de Nederlandse Spoorwegen vandaag de nieuwe raad van commissarissen geÔnstalleerd. President-commissaris van het spoorbedrijf is haar partijgenoot Wim Meijer, topman van de Rabobank. Naast Meijer zullen vier topmabtenaren van Verkeer en Waterstaat en van FinanciŽn voor zes maanden zitting nemen in het college.
Lees verder...
Criminologen: politie heeft niets aan ons

De Nederlandse politie en justitie kunnen bij de bestrijding van criminaliteit, in tegenstelling tot het buitenland, nauwelijks terugvallen op expertise van universiteiten.
Lees verder...

'De minister wilde niet luisteren'

ACHTERGROND - De top van NS gooide gisteren, onder druk van minister Netelenbos, de handdoek in de ring. Ex-president-directeur Huisinga: ,,Een offer brengen is tot daar aan toe, maar dan moet het wel ergens toe leiden.''
Lees verder...
'Twintigste kaper' ontkent alle schuld

Zacharias Massaoui heeft niet deelgenomen aan de terreuracties van 11 september omdat hij toen toevallig gevangen zat. Dat zegt althans de openbare aanklager. Moussaoui werd gisteren voorgeleid.
Lees verder...
Acteur Tantai verdacht van moord in 1980

ROTTERDAM, 3 JAN. Een van de acteurs uit de veelgeprezen film Kandahar over Afghanistan onder het Talibaan-bewind, wordt verdacht van moord op een Iraanse diplomaat. Dat meldt het Britse dagblad The Independent.
Lees verder...
NRC Handelsblad in 2002 - Agenda anders, Profiel verhuist

Vanaf vandaag verschijnt de krant op donderdag in twee katernen, in plaats van de gebruikelijke vier katernen. De bijlage Profiel verhuist naar de zaterdagkrant en zal daar verschijnen onder de nieuwe naam Thema. Op donderdag verschijnen voortaan alleen de lijsten met uitgaansgegevens voor de komende week (theater, bioscoop, muziek). Uit onderzoek onder lezers blijkt dat deze informatie op donderdag het meest welkom is. Naast de feitelijke informatie zijn er de rubrieken 'Om naar uit te kijken', 'Kinderagenda' en 'Voorkeur'. Deze bevatten korte signalementen van films, exposities of voorstellingen als tips van de redactie.
Lees verder...
Bevolkingsgroei daalt

VOORBURG, 3 JAN. Nederland telde per 1 januari 16,1 miljoen inwoners, dat zijn er 116.000 meer dan een jaar daarvoor. De groei van de bevolking vermindert, in 2000 kwamen er nog 123.000 mensen bij. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
Lees verder...
Polisario laat krijgsgevangenen na 25 jaar vrij


Lees verder...
Philips verkoopt dochter in Le Mans


Lees verder...
Bijtje
Eindelijk vertrekt er bij de NS eens iets op tijd (E.J. Numann, Den Haag)
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
De vernieuwde Agenda

Vandaag verschijnt voor het eerst de vernieuwde Agenda. Voortaan bevat deze alleen de uitgaansgegevens voor de komende week, met feitelijke informatie en een selectie van de redactie.
Woordhoek

Ewoud Sanders reageert op de site op vragen en opmerkingen van lezers in zijn taalrubriek 'Woordhoek'.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.