maandag 31 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Adolfo Rodriguez Saa
Foto AP
President SaŠ stapt al na een week op

De Argentijnse interim-president Adolfo RodrŪguez SaŠ is, slechts ťťn week nadat hij was aangetreden, vannacht afgetreden, nadat de steun voor zijn tijdelijke presidentschap abrupt was ingestort.
Lees verder...

Foto AP
Duisenberg nog zeker jaar bij ECB

President Wim Duisenberg van de Europese Centrale Bank blijft nog minimaal een jaar in functie. Ondanks eerdere druk uit Frankrijk peinst Duisenberg er niet over om ,,in het jaar dat de euro fysiek wordt ingevoerd'' af te treden.
Lees verder...

Foto Sake Elzinga
Uw ervaringen met de euro

Vanaf 1 januari 2002 is de euro het nationaal wettig betaalmiddel in twaalf Europese landen. En wellicht dus ook ķw betaalmiddel. Wat zijn uw ervaringen met de nieuwe munt? Stuur een e-mail naar euro@tegenspraak.nrc.nl of lees de ervaringen.
Lees verder...
Nostalgie bij het afscheid van een nationale munt

Dag gulden. Vaarwel, kwartje en rijksdaalder. Met ingang van morgen is de euro ook in munt en biljet het officiŽle betaalmiddel in Nederland en elf andere Europese landen. Tijd om afscheid te nemen van de gulden, van zijn deelmunten en coupures.

Op 1 januari om 16.00 uur op www.nrc.nl nieuws over het verloop van de invoering van de euro.
Lees verder...


In New York zoemt 9/11 door

Het rampjaar is eindelijk voorbij. New York is weer overeind gekrabbeld. Van de nasleep van 9/11 is weinig meer te merken, al zijn er subtiele verschillen.
Lees verder...
'WAO-ers hebben een zieligheidssyndroom'

De ongekroonde koning van de sociale zekerheid neemt afscheid. 'Zijn' instituut houdt op te bestaan. Flip Buurmeijer liep altijd voor de troepen uit. Dat doet hij nog steeds. 'Het sociale stelsel is niet toegerust voor deze tijd.'
Lees verder...
Een onschuldige renner wordt omringd door haat

Bij het veldrijden is sprake van een Belgisch-Nederlandse vete tussen renners en supporters. Voor Richard Groenendaal was de maat vol. Hij sloeg in Diegem van zich af.
Lees verder...
Pakistan is niet bang voor India

ACHTERGROND - De Pakistanen zijn vol zelfvertrouwen in hun krachtmeting met India. Toch is er ook kritiek te horen ten aanzien van het Kashmir-beleid.
Lees verder...
Stille horzel in Poetins pels mag blijven

De Russische zender TV6 mag blijven uitzenden, zo bepaalde zaterdag een rechtbank. De sloop van Ruslands enige onafhankelijke televisiezender is even afgewend.
Lees verder...
Woestijnrally verandert in Holiday on Ice

In de aanloop naar de oversteek van vandaag naar Afrika dienden de auto's en de motoren in de Dakar-rally bar winterweer te trotseren.
Lees verder...
40.000 dansers, 1 meisje in zwijm

Naar grote dansfeesten wordt met argusogen gekeken, sinds deze herfst twee doden vielen door drugsgebruik. Het gevaar wordt overschat, vindt Educare uit Groningen. Op dansspektakel Innercity was het zaterdagnacht rustig op de EHBO.
Lees verder...
'Er komen te veel Sjonnies en Anita's racen'

ACHTERGROND - Een Nederlander met vrije tijd maakt rare sprongen. Een tweeluik over dynamische activiteiten in het weekeinde. De politie treedt sinds kort hard op tegen illegale autoraces. Boetes en drempels moeten de racers aan banden leggen. ,,Het is een kat- en muisspelletje geworden.''
Lees verder...
Bijtje
Oliebol met poedersuiker?
Eerst even testen
(P. van Stratum, Waalre)
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Foto's van het jaar & sociale zekerheid

De foto's van 2001: 100 dagen domineren 2001. De aanslagen en de Amerikaanse reactie in Afghanistan hebben het nieuws zo gedomineerd, dat het jaar 2001 in journalistiek opzicht soms lijkt te zijn teruggebracht tot drie maanden.
Sociale zekerheid: Het stelsel voor sociale zekerheid beleeft in het nieuwe jaar een wedergeboorte. In twee pagina's een overzicht van het nieuwe stelsel.
Operatie euro

Op 1 januari om 16.00 uur op www.nrc.nl nieuws over het verloop van de invoering van de euro.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.