zaterdag 29 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
BosniŽrs vier jaar ten onrechte in cel

Het JoegoslaviŽ-tribunaal in Den Haag heeft drie Bosnische Kroaten ten onrechte vier jaar lang vastgehouden. Dat zegt Franck Terrier, de Franse aanklager die hun zaak voor het tribunaal heeft behandeld.
Lees verder...
Slechtste beursjaar sinds 1974

De aandelen aan de Amsterdamse effectenbeurs zijn dit jaar met gemiddeld 20,5 procent gedaald. Daarmee was 2001 het slechtste beursjaar sinds 1974, toen de vergelijkbare CBS-aandelenindex onder meer als gevolg van de oliecrisis met 26 procent kelderde. Gisteren eindigde de AEX-index op de laatste beursdag van dit jaar op 506,78 punten, 0,4 procent hoger dan donderdag.
Lees verder...

Foto FBF
Hoe kunnen wij schuld hebben?

REPORTAGE - Jan Veerman kan, een jaar na de brand inzijn cafť 't Hemeltje gewoon over straat in Volendam. 'Het had overal kunnen gebeuren', zeggen Volendammers. Maar het zoeken naar schuldigen gaat door.
Lees verder...
De perfecte vervalsing

Achteraf wist geen van drieŽn meer wie het eerst met het idee was gekomen. Aanvankelijk was het een goede grap, daarna een technische uitdaging en tenslotte een serieus plan. Hoe drie mannen er bijna in slaagden hun slag te slaan door het namaken van biljetten van honderd gulden. Het verhaal over een perfecte vervalsing die op het nippertje mislukte.
Lees verder...

Student minder actief als vrijwilliger

ROTTERDAM, 29 DEC. Steeds minder studenten en scholieren zijn bereid vrijwilligerswerk te verrichten. Dit blijkt uit cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Deed in 1995 nog een derde deel van de studenten en scholieren 'wel eens vrijwilligerswerk', momenteel is dat nog een vijfde deel. Het SCP doet elke vijf jaar onderzoek naar de tijdsbesteding van de Nederlanders van 12 jaar en ouder.
Lees verder...
'Geen baan vinden is hier niet meer aan de orde'

Wordt het nog wat met de ambtieuze, zwaar bewaakte MegaBanenMarkt in Amsterdam? Een raadslid ging clandestien een kijkje nemen.
Lees verder...
Alle bewegingen op een voetbalveld in kaart

Voor Engelse topclubs als Manchester United en Liverpool is het al onmisbaar geworden. De nieuwste videoanalyse liegt nooit.
Lees verder...
Moslimomroep is het gezeur beu

Met de Nederlandse Moslim Omroep is het ,,nog nooit zo goed gegaan'', zegt directeur William. Toch waren er de afgelopen tijd twee relletjes rond uitzendingen van de NMO. ,,Nederland moet ophouden met zeuren.''
Lees verder...
Spanje opgelucht: Het Huwelijk gaat niet door

Een nationale controverse in Spanje is beŽindigd nu kroonprins Felipe heeft aangekondigd dat hij niet zal trouwen met het Noorse fotomodel Eva Sannum.
Lees verder...
Vaker oefenen tegen een aanslag

ACHTERGROND - Het kabinet kondigde in oktober een actieplan aan tegen het terrorisme. Hoe staat het daar nu mee? Een nota somt de antiterreurmaatregelen op.
Lees verder...
Bijtje
FBI naar Nederland voor halve zool
(Paul Meijs, Eijsden)
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Wat zou er gebeurd zijn als...

Wat zou er dit jaar zijn gebeurd als Al Gore toch de verkiezingen had gewonnen? En MacedoniŽ wťl was geŽxplodeerd? En het Midden-Oosten juist niet? Belangrijke gebeurtenissen in het afgelopen jaar hadden een heel andere wending kunnen krijgen als er iets nťt een tikje anders was gelopen. In het Zaterdags Bijvoegsel zes fantasieŽn van de buitenlandredactie.
Nieuwsquiz 2001

Op www.nrc.nl/quiz de nieuwsquiz met vijftig vragen over het nieuws van 2001, in de categoriŽn binnenland, buitenland, economie, kunst en sport.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.