vrijdag 28 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
De Sri-Lankeers wordt, geflankeerd door een FBI-agent, na aankomst in Boston weggereden.
Foto AP
FBI in Amsterdam voor 'schoenbom'

Amerikaanse FBI-rechercheurs zijn op weg naar Nederland om in Amsterdam onderzoek te doen naar verblijfplaatsen en activiteiten van de Engelsman die vorige week probeerde een vliegtuig te laten ontploffen.
Lees verder...
Akkoord in EU over lijst terreurgroepen

De Europese Unie heeft gisteren overeenstemming bereikt over een gemeenschappelijke lijst van organisaties en individuen die als terroristisch worden beschouwd. Dit is vanmorgen in diplomatieke kringen in Brussel bevestigd.
Lees verder...
Ded Moroz, Vadertje Vorst, treedt op op een winterfeest in Moskou.
Foto Oleg Klimov
Vader Vorst: de bittere rivaal van de kerstman

Net als de 'Nederlander' Sinterklaas weet de Rus Ded Moroz, Vadertje Vorst, zich bedreigd door de vanuit het westen geÔmporteerde kerstman. Maar Vadertje Vorst heeft machtige vrienden.
Lees verder...
Minder overslag haven Rotterdam

De goederenoverslag in de Rotterdamse haven is dit jaar met 2,2 procent teruggelopen ten opzichte van het recordjaar 2000, van 322 miljoen tot 315 miljoen ton.
Lees verder...

Rabobank iets te vroeg met euro's

Menig rekeninghouder van de Rabobank zal gisteren flink zijn geschrokken. De automatische afschrijvingen die aan het eind van deze maand worden uitgevoerd waren opeens dubbel zo hoog. De oorzaak? Rabobank had het euroteken in plaats van het guldenteken gebruikt.
Lees verder...
KNMI geeft waarschuwing af voor zware storm

Het weerkundig instituut KNMI in De Bilt waarschuwt voor zware storm in de loop van de dag en avond. Treinverkeer ondervond vanmiddag al hinder van de storm. De politie raadt af, met aanhangswagens en caravans de weg op te gaan.
Lees verder...
Opvang vogels stopt

Vogelopvangcentrum FŻgelpits in het Friese Anjum houdt per 1 januari op te bestaan. Het echtpaar Wiersma heeft gisteren officieel de moed opgegeven na jaren van tegenslagen.
Lees verder...
SGP hoeft vrouw niet toe te laten als lid

De Commissie gelijke behandeling acht zichzelf niet bevoegd een uitspraak te doen over de weigering van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) om een vrouw als volwaardig lid toe te laten.
Lees verder...
Kostunica weigert legerleider te ontslaan

De Joegoslavische president Vojislav Kostunica is opnieuw in conflict geraakt met zijn coalitiepartners in de DOS (Democratische Oppositie van ServiŽ), met de Servische regering en met de internationale gemeenschap door te weigeren legerleider Nebojsa Pavkovic te ontslaan.
Lees verder...
Friesch Dagblad is 'krant met missie'

Het Friesch Dagblad vraagt lezers geld voor nieuwe redacteuren. Want, zegt de directeur, de krant is geen product, maar de uitdrukking van een overtuiging.
Lees verder...
Bijtje
Verder stapt iedereen het vliegtuig in met lood in z'n schoenen
(J.M. Verhoog, Lekkerkerk)
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Adriaan van Dis

Max Pam op de achterpagina: De plagiaatzaak rond Adriaan van Dis is op een typisch Nederlandse manier opgelost. Degenen die hem hebben aangevallen, worden zijn vijanden genoemd, degenen die hem hebben verdedigd zijn vrienden. Daarmee was het niet meer nodig de vraag naar het gelijk te beantwoorden.
Update om 11.00 uur

Op zaterdag wordt de website van NRC Handelsblad om 11.00 uur geactualiseerd.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.