donderdag 27 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
India en Pakistan mobiliseren troepen

Het conflict tussen India en Pakistan is de afgelopen dagen opnieuw verscherpt. Langs de grenzen zijn beide nucleaire mogendheden bezig aan de grootste troepenopbouw sinds jaren.
Lees verder...
Het wil maar geen politieke lente worden in Syri

REPORTAGE - In Syri leek na de dood van Hafez al-Assad en het aantreden van zijn zoon Bashar een politieke lente aan te breken. Maar zover kwam het niet, zoals bleek uit de gevangenneming van parlementslid Riyad Sef.
Lees verder...
Vijftien jaar en tbs voor moordenaar Maartje Pieck

Het gerechtshof in Arnhem heeft vanmiddag de 39-jarige J. H. uit Kampen veroordeeld tot vijftien jaar cel en tbs. Het hof acht bewezen dat H. op 11 juli vorig jaar de vijftienjarige Maartje Pieck heeft verkracht en gewurgd.
Lees verder...
SGP-secretaris vrijgesproken van ontucht

De 56-jarige ambtelijk secretaris van de SGP is vanmiddag door de Haarlemse rechtbank vrijgesproken van ontucht met zijn dochter. Ook zijn 26-jarige zoon, die van eenzelfde vergrijp werd verdacht, is vrijgesproken. De rechtbank oordeelde dat er geen sprake was van overtuigend bewijs. Tegen vader en zoon had de officier van justitie respectievelijk twee en anderhalf jaar cel geist.
Lees verder...

Slimme Britse winkelier neemt euro aan

Vergeten te tanken n geld te wisselen voor u de veerboot naar Engeland opreed? Geen nood, want bij de BP-pompen in Dover, Felixstowe en bij meer dan dertig andere tankstations waar veel continentalen komen, kunt u na 1 januari met euro's betalen. Net als bij het Londense warenhuis Harrods, elektronica-supermarkt Dixons, platenreus Virgin en Marks en Spencer.
Lees verder...
Op sokken langs de beveiliging

WAT BETEKENT 11 SEPTEMBER VOOR SCHIPHOL - De helft van alle passagiers naar de Verenigde Staten moet zijn schoenen uittrekken. De controle op Schiphol is sinds de aanslagen verscherpt. Dat kost passagiers vijftig gulden extra.
Lees verder...
Het geheim van de golfweerstanden

ACHTERGROND - Hoe vergroot een zwemmer zijn snelheid? Die vraag staat centraal in de onderzoeken van stromingsleerdeskundige Wieger Mensonides en bewegingswetenschapper Huub Toussaint.
Lees verder...
'Een museum runnen vereist marketingkennis'

VRAAGGESPREK - Als eerste middelgrote museum begint het Fries Museum met een gratis toegangsdag. Een idee van Cees van 't Veen, museumdirecteur nieuwe stijl: geen kunsthistoricus, maar econoom.
Lees verder...
Een spetterend einde

DRINKEN - Over een paar dagen gaan ze weer de lucht in, de kurken van champagne en mousserende wijnen; kleine butsjes in het plafond zullen jarenlang herinneren aan deze oudejaarsavond, waarop het wr niet is gelukt de kurk met een bescheiden 'plop' uit de fles te laten komen.
Lees verder...
Quiz kunst

Welk boek haalde zowel de shortlist van de Librisprijs als de AKO-literatuurprijs? Welk toneelstuk werd tijdens het Theaterfestival gekroond tot beste voorstelling van het seizoen? Test uw kennis van de kunsten van 2001 in de Eindejaarsquiz kunst.
Lees verder...
Bijtje
Als ze maar niet in gemeenschap van goederen trouwen
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Profiel en de laatste Agenda

De thema-bijlage Profiel bevat een overzicht van het nieuws van 2001. Vandaag verschijnt de bijlage Agenda voor het laatst.
Internet & Media

De techniekrubriek Beet gaat morgen over 'kopieerbeveiligingen'.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.