maandag 24 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Tweespalt in IsraŽl na veto bezoek Arafat

In IsraŽl is grote tweespalt ontstaan over het verbod dat premier Ariel Sharon aan de Palestijnse leider Yasser Arafat heeft opgelegd om vannacht de nachtmis in de Geboortekerk in Bethlehem bij te wonen.
Lees verder...

Foto WFA
Directielid NS: sabotage met dienstregeling

De Ondernemingsraad van de Nederlandse Spoorwegen is boos op NS-directeur H. Noten, omdat hij gisteren in het televisieprogramma Buitenhof verklaarde dat een deel van de conducteurs met opzet te laat vertrekt. Een deel van het personeel saboteert volgens Noten de dagelijkse dienstregeling.
Lees verder...
De Sri-Lankeers wordt, geflankeerd door een FBI-agent, na aankomst in Boston weggereden.
Foto AP
'Schoenbomterrorist' al vůůr vlucht verdacht

De man met explosieven in zijn schoenen werd in Parijs ondervraagd, maar niet ontmaskerd: het vliegveld Charles de Gaulle heeft te weinig gespecialiseerde speurhonden.
Lees verder...

Foto Freddy Rikken
Oud-premier Jelle Zijlstra overleden

Voormalig premier en bankpresident dr. J. Zijlstra is zondag op 83-jarige leeftijd overleden. Van 22 november 1966 tot april 1967 was de ARP-politicus premier van een interim-kabinet.
Lees verder...

ArgentiniŽ stopt betaling van schulden

ArgentiniŽ is gestopt met het betalen van rente en aflossingen op zijn overheidsschuld van 132 miljard dollar (328 miljard gulden). De peso wordt voorlopig niet gedevalueerd.
Lees verder...
Japanse keizer erkent zijn Koreaanse bloedband

De Japanse keizer heeft op een opmerkelijke wijze de Zuid-Koreanen een hand toegestoken. Keizer Akihito heeft gezegd dat hij ,,een band voelt'' met Korea vanwege concrete familiebanden tussen het Japanse keizershuis en het koningshuis van Paekche, een rijk dat vroeger op het zuidwestelijke deel van het Koreaanse schiereiland lag.
Lees verder...
Het is stil op het Plein van de Kribbe

REPORTAGE - Gewoonlijk wordt de Palestijnse stad Bethlehem met Kerstmis druk bezocht door pelgrims en toeristen. Maar nu is er niemand. Het IsraŽlisch-Palestijnse conflict eist zijn tol.
Lees verder...
Waakhond attaqueert jaarverslag

De Amerikaanse beurscommissie Securities and Exchange Commission (SEC) gaat de jaarverslagen van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven het komend jaar apart controleren. De SEC wil daarmee de financiŽle rapportages van ondernemingen tegenover aandeelhouders beter in de gaten houden.
Lees verder...
Kamer akkoord met deelname vredesmacht Afghanistan

Met de steun van alle fracties behalve die van de SP heeft de Tweede Kamer zaterdag na een speciaal ingelast debat ingestemd met de inzet van tweehonderd Nederlandse militairen bij de internationale vredesmacht in Afghanistan.
Lees verder...
Jongeren die hun onschuld verloren hebben

RECENSIE - Fotografe Rineke Dijkstra laat de metamorfose zien van jongeren. Een reeks foto's van dezelfde persoon verspreid over anderhalf jaar tonen de onthutsende metamorfose van onbevangen tieners.
Lees verder...
Euro herinnert aan 'tientje van Lieftinck'

REPORTAGE - Met de komst van de euro wordt het betalingsverkeer in Nederland voor de tweede keer sinds de Tweede Wereldoorlog 'ververst'. In 1945 leidde de geldzuivering, het 'tientje van Lieftinck', tot een 'eerlijke' gulden.
Lees verder...
Eindejaarsquiz 2001

Hoeveel dieren zijn in Nederland omgekomen tijdens de MKZ-crisis? Wie is in maart gekozen tot nieuwe voorzitter van de PvdA? Test uw kennis van het Nederlandse nieuws van 2001 in de Eindejaarsquiz binnenland. Of doe mee aan de Eindejaarsquiz buitenland, kunst, economie en sport.
Lees verder...
Bijtje
Dat hebben ze de Makro mooi door de strot geduwd.
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Econogram

2001 Was het jaar van de kelderende aandelen, de sanerende bedrijven en de ontslagen, wereldwijd. De aanslagen in de VS op 11 september werkten als katalysator op de toch al matig presterende economie. Swissair en Sabena gingen failliet. KPN balanceerde op de rand van de afgrond. Winkeliers bereidden zich voor op de omwisseling naar de euro. Dit alles en meer in het economisch cryptogram Econogram 2001.
Alleen updates bij 'groot nieuws'

De website van NRC Handelsblad wordt tijdens de kerstdagen slechts geactualiseerd indien zich heel belangrijk nieuws aandient. Een normale editie verschijnt weer op donderdag 27 december.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.