vrijdag 21 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Argentijnse president weg in chaos

De Argentijnse president Fernando de la Rúa is gisteravond afgetreden. Zijn vertrek volgde op niet-aflatende rellen deze week in Buenos Aires en andere delen van het land. Daarbij zijn zeker 25 doden gevallen.
Lees verder...
Argentijnen juichen als bekend wordt dat president de la Rua per helikopter is vertrokken.
Foto AP
De laatste uren van president De la Rúa

Zijn beslissing de staat van beleg af te kondigen werd de Argentijnse president fataal. Argentijnen ontketenden een felle straatrevolutie en kregen waar zij om vroegen. De la Rúa is weg.
Lees verder...
Duizenden strijders van Al-Qaeda vast

Amerikaanse militairen en anti-Talibaanmilities in Afghanistan houden op dit moment naar schatting zevenduizend strijders van de Talibaan en Al-Qaeda vast op verschillende lokaties in Afghanistan.
Lees verder...

Foto WFA
Zelfs de SGP heeft haar geduld met NS verloren

ANALYSE - Met de verkiezingen in zicht belooft minister Netelenbos (Verkeer) hard in te grijpen bij de NS. Maar wat als directie en commissarissen zich niet weg laten sturen?
Lees verder...

Steun aan terreur vanuit Nederland

Vier internationale islamitische liefdadigheidsinstellingen met vestigingen in Nederland verlenen steun aan extremistisch geweld.
Lees verder...
Koeriers in afkickcellen

Een groep onlangs opgepakte bolletjesslikkers zit als gevolg van het cellentekort hun straf uit in speciale afkickcellen in Amsterdam die bedoeld zijn voor zwaar verslaafde junks. De laatsten volgen daar op last van de rechter verplichte afkickprogramma's. Justitie heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat de bolletjesslikkers in de inrichting in contact komen met de afkickende verslaafden. Dat zou de therapie voor deze groep onderuithalen.
Lees verder...
Het is flauwekul, maar ga je gang

ACHTERGROND - Verpleegkundigen in reguliere ziekenhuizen passen graag alternatieve geneeswijzen toe. Hun bazen zijn geneigd therapeutic touch en aromatherapie te gedogen. Maar het moet wel binnenskamers blijven.
Lees verder...
Met bonzend hart achter het stuur

ACHTERGROND - Amsterdamse buschauffeurs hebben te maken met grof vandalisme in de bus en langs hun route. Met bonzend hart achter het stuur.
Lees verder...
Wetenschappers zoeken naar de leukste mop ter wereld

Duitsers vinden een mop sneller grappig dan anderen. Vrouwen houden meer van woordspelingen en mannen lachen om moppen met agressie, met seksuele toespelingen en waarin vrouwen worden vernederd. Dat zijn de voorlopige conclusies van een grootscheeps onderzoek aan de universiteit van het Britse Hertfordshire.
Lees verder...
Jemen houdt van zijn extremisten

ACHTERGROND - Jemenitische eenheden hebben de jacht ingezet op moslimextremisten. Velen van hen hebben echter connecties met de autoriteiten.
Lees verder...
Diamantrover was 'zielige Dikkertje Dap'

ACHTERGROND - De grootste diamantenroof van Nederland heeft niets heroïsch. Er zit geen groots brein achter dit misdrijf, de medeplegers waren sluw noch geslepen. Eerder was het een trieste klucht.
Lees verder...
Gezeur over euro niet 'leuk'

Minister Zalm (Financiën) vindt het gezeur over euro's niet meer 'leuk'. De minister had zo graag een eurofeestje zonder problemen gehad, maar iedereen lijkt de laatste dagen tegen hem te zijn. De pers zoekt alleen naar negatief nieuws, naar uitglijders van ambtenaren van Financiën of verkeerde interpretaties van woordvoerders van het ministerie, vindt Zalm.
Lees verder...
Bijtje
Verrassend veel Nederlanders voor elkaars loonmatiging
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Bijlagen

Op vrijdag verschijnen de bijlagen CS en Boeken bij NRC Handelsblad.
Jaartaal

Ewoud Sanders geeft een overzicht van 'de taal van 2001'. Welke woorden zijn wij dit jaar rijker geworden?
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.