donderdag 20 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Staat van beleg na oproer in Argentinië

De Argentijnse president Fernando de la Rúa heeft vannacht de staat van beleg afgekondigd in een poging de wijdverbreide chaos in het land te beteugelen. Minister van Economie Domingo Cavallo is afgetreden.
Lees verder...

Foto Reuters
'We gaan allemaal de afgrond in'

De crisis in Argentinië was al vier jaar oud, maar gisteren sloeg de vlam pas echt in de pan. Ook de getergde middenklasse klom op de barricades.
Lees verder...
Gratis eurokits verkocht bij Combi

Vestigingen van fotospeciaalzaak Combi hebben gisteren tegen de regels 'gratis' eurokits verkocht. De zogeheten Zalm-kits met acht euromunten ter waarde van 8,55 gulden gingen per drie stuks voor 26 gulden over de toonbank.
Lees verder...
De Nederlandse turnploeg won de prijs 'sportploeg van het jaar'.
Foto Voorn/Vos
De Bruijn gekozen tot sportvrouw van het jaar

Inge de Bruijn is sportvrouw van het jaar 2001 geworden. De zwemster was voor de derde keer genomineerd, maar kreeg de Jaap Eden Trofee pas voor het eerst uitgereikt. Leontien Zijlaard-Van Moorsel won de voorgaande keren.
Lees verder...

Evacuatie WTC verliep buitengewoon goed

Honderd dagen nadat twee gekaapte vliegtuigen zich in het World Trade Center in New York boorden, waardoor beide 110 verdiepingen tellende gebouwen volledig instortten, is het vuur in de resten van de wolkenkrabbers eindelijk gedoofd.
Lees verder...
Karsten kijkt niet naar het jeugdjournaal

ACHTERGROND - Hoe praten ouders met hun kinderen over 11 september? De één zegt alles, de ander zwijgt erover. ,,Ik wil mijn kind beschermen. Hij kent het woord vermoorden nog niet eens.''
Lees verder...
OM hoort de kroongetuige tegen Bouterse

Het openbaar ministerie heeft extra onderzoek verricht naar de drugshandel van Desi Bouterse, om elk risico uit te sluiten dat de voormalige Surinaamse legerleider met succes bij de Hoge Raad heropening van zijn strafzaak kan vragen.
Lees verder...
Vreemdelingenbeleid legt het af tegen mensensmokkel

ACHTERGROND - Vorige maand velde de VVD een hard oordeel over het asielbeleid van staatssecretaris Kalsbeek. 'Dat is mislukt.' Als het om de toestroom naar Nederland gaat, kan het kabinet wijzen op dalende cijfers, voor het eerst in jaren. Maar het aantal vluchtelingen dat al in Nederland ís blijft onverminderd hoog.
Lees verder...
Villawijk wil azc niet in de achtertuin

ACHTERGROND - Een villawijk in Geldrop verzet zich tegen de komst van een asielzoekerscentrum. Kochten de wijkbewoners grond voor een alternatieve locatie?
Lees verder...
Geen schurkenstaat wil Bin Laden nog

ACHTERGROND - Osama bin Laden lijkt voorlopig ontsnapt aan zijn vervolgers. Blijft hij zoek? Het is onwaarschijnlijk: zelfs een schurkenstaat kan zich niet permitteren hem onderdak te bieden.
Lees verder...
Spanje wil Gestoras op lijst Europese terreurorganisaties

De Spaanse regering zal vandaag voorstellen om de organisatie Gestoras pro Amnestía (Commissie voor de Amnestie) op de Europese lijst van terreurorganisaties te zetten.
Lees verder...
Ruim baan voor wonen met luxe

ACHTERGROND - Mensen willen ruimer en luxer wonen, maar daar komt het vaak niet van doordat gemeenten te veel geld voor de grond van nieuwbouwprojecten vragen. Daar komt nu verandering in.
Lees verder...
Bijtje
Mega-rampen, terreuraanslagen en grootscheepse ordeverstoringen... ook zo'n onbedwingbare zin in de nabije toekomst?
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Bush haalde een te gemakkelijke overwinning

Achteraf gezien was het misschien beter geweest als de strijd in Afghanistan de Amerikanen meer tijd en soldaten had gekost, meent cultuurhistoricus Thomas von der Dunk. Nu vervalt president Bush weer in zijn autistische unilateralisme dat aan de rest van de wereld geen boodschap heeft.
Twee updates per dag

De site van NRC Handelsblad wordt dagelijks om 10.00 uur en om 16.00 ververst.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.