woensdag 19 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Ballerina's van het Colon Theather protesteren tegen de bezuinigingen van de regering.
Foto Reuters
Land van de tango danst niet meer

ACHTERGROND - Eens was ArgentiniŽ het rijkste land van LatijnsAmerika, nu staat het voor een bankroet. In politici die beterschap beloven, gelooft vrijwel niemand meer.
Lees verder...
Justitie moet meer asielzoekers toelaten

Het aantal asielzoekers dat volgend jaar automatisch een verblijfsvergunning krijgt, zal stijgen doordat de Immigratiedienst de afhandeling van 30.000 bezwaarschriften tijdelijk heeft opgeschort.
Lees verder...

Foto Martin de Jong
IJs van Thialf klaar voor wereldrecords

Het Thialf-stadion in Heerenveen is ingrijpend gemoderniseerd. In de strijd om de wereldrecords moet het Friese ijs straks kunnen concurreren met de olympische banen in Calgary en Salt Lake City.
Lees verder...
NMa: benzine te duur gehouden

Er zijn geen onderlinge prijsafspraken gemaakt door oliemaatschappijen, maar de prijs van benzine, diesel en LPG is wel kunstmatig hoog gehouden door afspraken tussen oliemaatschappijen en pomphouders. Zonder die afspraken zou benzine 5 cent per liter goedkoper zijn.
Lees verder...

Kerst 'made in China'

'Marry Christmas 2002' staat er op een pakketje met gekleurde kerstmannetjes voor in de boom. De mannetjes liggen tussen kerstballen, slingers, lichtjes, plastic kerstbomen, en bussen met spuitsneeuw.
Lees verder...
Commando's naar Kabul

De Nederlandse bijdrage aan de veiligheidsmacht voor Afghanistan zal bestaan uit een ,,versterkte compagnie'' van circa driehonderd infanteristen, commando's, eenheden van de genie en mijnopruimers.
Lees verder...
'PvdA is jezuÔtisch over kiesstelsel'

ACHTERGROND - De PvdA wil de discussie over een ander kiesstelsel heropenen. Maar of dat daadwerkelijk tot veranderingen leidt, is zeer de vraag.
Lees verder...
Grote school, minder zicht op kind

ACHTERGROND - Steeds meer geld gaat naar de aanpak van schooluitval. Toch hapert de praktijk: schaarse cijfers laten zelfs een stijging van het aantal uitvallers zien, zegt onderzoekster L. van Tilborg.
Lees verder...
Pakistaanse president tussen twee vuren

ACHTERGROND - Pakistan dreigt opgezadeld te worden met honderden strijders van Talibaan en Al-Qaeda. Als president Musharraf hard tegen hen optreedt, haalt hij zich de woede van veel Pakistanen op de hals.
Lees verder...
Pakistanen slaags met leden Al-Qaeda

KABUL, 19 DEC. Bij een vuurgevecht tussen gevangen genomen strijders van Al-Qaeda en Pakistaanse veiligheidstroepen zijn vanmiddag in het westen van Pakistan zeker zes mensen omgekomen, zo heeft een lokale Pakistaanse functionaris gezegd.
Lees verder...
Bijtje
Sommige vissoorten bestaan binnenkort alleen nog maar op papier
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Tegenstellingen Zwart-wit in Zuidoost

Zwart en wit stonden gisteren tegenover elkaar in Amsterdam Zuidoost. Het 'blanke' Leefbaar Zuidoost trok de integriteit van de zwarte stadsdeel voorzitter H. Belliot in twijfel. Vandaag in de krant een achtergrondartikel over deze kwestie.
Discusieer mee op de site!

U kunt discussiŽren over de vraag of een kiesstelsel naar Duits model, zoals de PvdA dat voorstelt tot verandering zal leiden. Lonkt de Pvda hiermee naar het CDA en D66?
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.