dinsdag 18 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Britten en Duitsers naar Afghanistan

De Britten zullen 1.500 soldaten bijdragen aan een internationale veiligheidsmacht voor Afghanistan. Duitse troepen nemen naar verwachting met tussen 1.000 en 1.500 man deel aan de missie.
Lees verder...
Politietop: scherper asielbeleid

Vluchtelingen zonder geldige identiteitspapieren moet de toegang tot asielprocedures in Nederland worden geweigerd. Dat stelt de projectgroep Opsporing in de eindversie van het rapport 'Misdaad laat zich Tegenhouden', dat is opgesteld in opdracht van de raad van hoofdcommissarissen.
Lees verder...
Afghaanse vrouwen vieren in Mazar-i-Sharif vrolijk het Eid al-Fitr-feest, oftwel het einde van de vastenmaand Ramadan.
Foto AP
Jemen valt kampen van Al-Qaeda aan

Speciale legereenheden en politiemensen in Jemen hebben vanochtend aanvallen uitgevoerd op dorpen waar zich mogelijk leden van het terreurnetwerk Al-Qaeda van Osama bin Laden schuilhouden.
Lees verder...
Frank Mink: ,,Je hebt het idee dat je met iets moois en goeds bezig bent.
Foto Goof Bakker
Vliegtuigen zijn mijn leven en dat blijft zo

Vliegtuigspotter Frank Mink zat ruim een maand in Griekenland gevangen wegens het praktiseren van zijn hobby. ,,Elke welving van de romp, elke bolling van de vleugel vertelt zijn eigen verhaal.''
Lees verder...

Akkoord visquota na uitputtingsslag

BRUSSEL, 18 DEC. De Europese Unie heeft vanmiddag na een uitputtingsslag van 26 uur afspraken gemaakt over strenge visquota voor volgend jaar. Tegelijk zijn de lidstaten het eens geworden om de financiële steun bij de inkrimping van de nationale vloten nog zes maanden voort te zetten. Nederland stemde daar, volgens diplomatieke bronnen, na lang soebatten uiteindelijk mee in.
Lees verder...
Nog weinig bewijs tegen Rotterdamse 'Al-Qaeda'

ACHTERGROND - De vermeende Rotterdamse filiaalhouders van terreurorganisatie Al-Qaeda verschenen gisteren in de rechtszaal. Hun precieze activiteiten bleven vaag.
Lees verder...
Twee miljoen bezoekers voor R2001

Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa heeft ruim twee miljoen bezoekers getrokken. Het afgelopen jaar brachten 14 miljoen mensen een recreatief bezoek aan de stad: 17 procent meer dan vorig jaar.
Lees verder...
Grootgrutter als geldwisselkantoor

De invoering van de euro heeft Albert Heijn naar eigen zeggen 'onder grote druk gezet'. Om problemen met de aflevering van euro's door De Nederlandsche Bank te voorkomen nam AH de distributie zelf maar ter hand.
Lees verder...
Figo 's werelds beste, Owen in Europa

De Portugees Luís Figo is gisteren in Zürich uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld in 2001. Op dezelfde dag werd de Engelsman Michael Owen in Parijs verkozen tot Europees voetballer van het jaar. Figo van Real Madrid werd gekozen door 130 bondscoaches. Een grote groep van internationale journalisten sprak zijn voorkeur voor Owen van Liverpool uit.
Lees verder...
Kamer ageert tegen sluiting postkantoren

DEN HAAG, 18 DEC. De Tweede Kamer heeft staatssecretaris De Vries (Verkeer en Waterstaat) opnieuw gevraagd in actie te komen tegen de sluiting van postkantoren.
Lees verder...
Bijtje
Die ouwe bomen op de Veluwe, dat zijn dus de stammen waarop de Batavieren in ons land arriveerden
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Partij van Kok en Melkert is conservatief geworden

De PvdA heeft niet alleen het politieke middenveld geannexeerd, de omslag gaat verder, meent S.W. Couwenberg, oud-hoogleraar staats- en bestuursrecht. Volgens hem is de partij als de hoeder van de bestaande orde en van haar machtspositie daarbinnen, in de centrum-rechtse hoek terechtgekomen.
Digitale Leestafel

Jeroen van Bergeijk houdt bij wat u niet mag missen op internet. Elke woensdag in de Digitale Leestafel.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.