maandag 17 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Foto WFA
Distributie euro aan detailhandel chaos

De Nederlandse detailhandel vindt de distributie van euro's een chaos. Zo spreekt VendexKBB van 'een zootje' dat het concern (Hema, V en D, Bijenkorf) miljoenen gaat kosten.
Lees verder...

Foto Roel Rozenburg
Tranen voor Wim, applaus voor Ad

REPORTAGE - De PvdA nam dit weekeinde in Amsterdam met weemoed afscheid van Wim Kok als partijleider. Even later werd Ad Melkert op het schild gehesen. ,,Ad'' sprak goed, maar de partij gaat onder hem een onzekere toekomst tegemoet.
Lees verder...
Kok zei iets te overtuigend nee

ACHTERGROND - De Europese regerings-leiders hebben de Franse ex-president Valťry Giscard d'Estaing (75) benoemd tot voorzitter van de conventie over de toekomst van de Europese Unie. Voor een kandidatuur van Wim Kok was niet genoeg steun.
Lees verder...
,,Als je Henk Kesler vergelijkt met een computer, is het een Pentium 4.2.0 gigaherz.
Foto Bas Czerwinski
De machtigste man in Zeist

ACHTERGROND - Als voetballer moest Henk Kesler het al hebben van zijn harde spel. Ook als directeur betaald voetbal van de KNVB deinst hij niet terug voor stevige beslissingen. ,,Kesler heeft een zonnekoningmodel voor zichzelf gecreŽerd.''
Lees verder...

Afsplitsing Leefbaar Nederland

Leefbaar Nederland heeft zijn eerste afplitsing. Acht kritische leden en oud-leden van de partij hebben gisteren in Hotel De Witte Bergen in Eemnes een nieuwe politieke beweging opgericht: Duurzaam Nederland. Ze voelen ervoor mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2006.
Lees verder...
Zoektocht in Afghaanse hooiberg gaat door

De Talibaan en Al-Qaeda zijn verdreven, maar waar is hun aanhang gebleven? Dood, verdreven of in rook opgegaan? De oorlog is pas voorbij als Osama bin Laden onschadelijk is gemaakt.
Lees verder...
Ontlading 'VdH' groot na titel op EK kortebaan

In wat hij vooraf had geafficheerd als 'een thuiswedstrijd' kreeg Pieter van den Hoogenband de bevestiging van wat hij al geruime tijd vermoedde: een 25-meterbad is domweg te klein voor hem. Niettemin voorkwam de tweevoudig olympisch kampioen gisteren, op de slotdag van de Europese kampioenschappen kortebaan in Antwerpen, dat hij het vierdaagse toernooi met een kater afsloot en zwaar gefrustreerd de terugreis naar Eindhoven had moeten aanvaarden.
Lees verder...
Strijdlust wint het van kwaliteit in topduel

Strijd in plaats van doelpunten en goed spel. De traditional in Rotterdam tussen Feyenoord en PSV deed gisteren denken aan een competitiewedstrijd in de Serie A op een mooie Italiaanse winterdag.
Lees verder...
Anky praat niet meer met haar Sjef

Alleen van het beste krijg je nooit genoeg. Daarom kende Jumping Amsterdam het afgelopen weekeinde een experiment met de dressuur.
Lees verder...
Gevaarlijke gezelligheid

PRODUCTEN - Met de feestdagen rukt de gezelligheid op. Urenlang aan tafel, urenlang in de keuken. Of het eten op tafel in de kamer bereiden. Over smaak valt te twisten, de veiligheid lijkt het vaak af te leggen. Te hete grills, snoeren om over te struikelen en oververhitte haspels. En breng vooral uw parkiet of kanarie in veiligheid.
Lees verder...
Bijtje
Als Kok "Nee!" zegt, nou, dan is het ook "Tsja..."
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: De vrienden van Van Dis moeten hun mond houden

In de kwestie betreffende het plagiaat van Adriaan van Dis is het verbazingwekkend om te zien hoe oud-NRC-redacteuren iets proberen recht te praten, waarvan Van Dis zelf allang heeft gezegd dat het krom is. Dit schrijft tekstschrijver Sipke Westveen vandaag op de opiniepagina.
Adriaan Hiele beantwoordt vragen

Adriaan Hiele beantwoordt vragen van lezers op het gebied van persoonlijke financiŽn.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.