zaterdag 15 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Grondige wijziging voortgezet onderwijs

De basisvorming in het voortgezet onderwijs wordt vanaf 2004 grondig aangepast. Het lesprogramma zal nog uit negen verplichte vakken bestaan in plaats van vijftien.
Lees verder...

Foto FBF
Melkert op de bres voor de huizenbezitter

ACHTERGROND - Ad Melkert behoedde gisteren de PvdA voor een ramp in verkiezingsstrijd.
Lees verder...
'Er zit niets constructiefs bij die mensen'

Ook in Brussel trokken demonstranten voor een 'andere wereld' gisteren de straat op. En opnieuw was sprake van geweld, tot verdriet van veel betogers.
Lees verder...

Foto Magnum ABC
Te huur: leuke Malagasische meisjes

Actiegroepen en regeringen uit de hele wereld buigen zich volgende week over seksueel kindermisbruik. Kindersekstoerisme naar Madagaskar neemt intussen in alarmerend tempo toe.
Lees verder...

'Het gaat hier wel om vele dode kinderen'

De firma Vos verkocht onzuivere glycerine in Hati waarna 60 kinderen overleden. Het OM schikte de zaak voor vijf ton, blijkt nu. Deed het OM zijn best?
Lees verder...
'Wij hadden niets te eisen'

ACHTERGROND - Nederland had destijds niet veel te eisen bij de komst van het Internationaal Strafhof naar Den Haag, stellen oud-minister Van Mierlo en raadsadviseur Lammers van Buitenlandse Zaken.
Lees verder...
Wee de onverlaat die bandjes laat slingeren

De meningen over de authenticiteit van de Bin Laden video zijn verdeeld. Vooral in de islamitische wereld wordt getwijfeld. Is de band ontsproten aan het brein van de propaganda in de VS of niet?
Lees verder...
'Nieuw tennistalent laat tot 2005 op zich wachten'

Vanaf maandag strijdt een kansarme generatie op de Masters om de nationale indoortennistitels. ,,Het duurt zeker tot 2005 voor Nederland nieuwe spelers in de top-100 heeft'', zegt technisch-directeur Hans Felius.
Lees verder...
Van yuppenbunker naar winkelkasteel

Met hekken afgesloten binnenplaatsen, woonwijken opgezet als een vakantiepark, winkelcentra als vestingen - de openbare ruimte verandert steeds meer in priv-terrein met speciale regels. 'Ze hebben hier de straat gestolen'
Lees verder...
In de hel kan gevoel voor humor geen kwaad

HUIZINGA-LEZING - De speelsheid die tot uiting komt als we een grapje maken over een ramp is een wezenlijk element van ons menszijn, zo leert ons Homo Ludens van Johan Huizinga. Wendy Doniger sloot zich daar gisteravond in de Huizinga-lezing bij aan: de kwetsbare wereld van zelfspot moet zich teweerstellen tegen de humorloze wereld van geweldplegers, ook na 11 september.
Lees verder...
Bijtje
Kok wordt het helemaal - maar wt?
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Zaterdags bijvoegsel: Kaper zonder reden

Geld, diploma's, vrouwen, Ziad Jarrah had alles. Waarom zou de Libanese student zich op 11 september met een vol passagiersvliegtuig te pletter hebben willen vliegen op het Witte Huis? Hij was een pretmaker', zegt zijn oom.
Duizenden boekrecensies

Duizenden boekrecensies staan in het boekrecensie-archief van NRC Handelsblad, op http://boekrecensies.nrc.nl
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.