vrijdag 14 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Video lijkt rol Bin Laden te bewijzen

Op een videoband die de Amerikaanse regering gisteren heeft vrijgegeven lijkt Osama bin Laden te erkennen dat hij betrokken was bij de terreuraanslagen in de Verenigde Staten op 11 september. Volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie bewijzen de opnamen ,,onomstotelijk'' dat Bin Laden verantwoordelijk is voor de aanslagen in New York, Washington en Pennsylvania, waarbij meer dan drieduizend mensen om het leven kwamen.
Lees verder...
Dringen voor setje eurogeld

Bij uitgiftepunten van euro's in het hele land was vanochtend veel belangstelling voor de eurokits met de nieuwe muntjes. ,,Tsja, 't is gratis.'' Dringen bij de Hema.
Lees verder...

Foto Reuters
'Corrupte kliek duwt Argentinië kopje onder'

Een algemene staking van de vakbonden legde gisteren het land stil. En de economische plannen van de regering halen niets uit. 'De vraag is niet of, maar wanneer Argentinië ten onder gaat'.
Lees verder...
Ad Melkert en de lange mars naar de macht

Naar verwachting wijst het PvdA-congres morgen Ad Melkert aan als lijsttrekker. Een mijlpaal in een uitgestippelde carrière.
Lees verder...

Een blik advocaten

Nu de advocatenkantoren Stibbe en De Brauw zich ook binden aan Engelsen lijkt het slagveld in de advocatuur te overzien. Maar zijn Nederlandse advocaten en hun cliënten wel toe aan de tucht van de Londense markt?
Lees verder...
Een nieuw gereedschap om doping op te sporen

Daan van de Kerkhof toont in een proefschrift aan dat lichaamseigen steroïden zijn te onderscheiden. Volgens co-promotor Douwe de Boer is daarmee op het gebied van dopingonderzoek vooruitgang geboekt.
Lees verder...
Bouwfraude ook schuld overheid

De parlementaire enquête bouwfraude stelt niet alleen de rol van bedrijven ter discussie. Ook voor de overheid kan een reconstructie van de recente geschiedenis pijnlijk uitpakken.
Lees verder...
VS halen Hollandse topmannen al binnen

Zes grote Nederlandse bedrijven halen hun meeste omzet uit de VS. 'Binnen tien jaar staan de hoofdkwartieren van VNU, Aegon en Ahold in Amerika.'
Lees verder...
Helden langs de Wolga

EXPOSITIE - Ilja Repin, zoon van een voormalig lijfeigene, schilderde de aristocraten en de kanslozen van het 19de-eeuwse Rusland. De tentoonstelling die vandaag in het Groninger Museum opent, is oprecht 'uniek'.
Lees verder...
Zweten is een joodse aangelegenheid

Joodse Verlichtingsdenkers spraken al minachtend over 'houten Duits', maar toch is het Jiddisch als cultuurtaal niet verdwenen. Vertaalster Willy Brill maakt duidelijk dat de Jiddische literatuur veel meer omvat dan alleen sentimentele verhaaltjes. Achter namen als Sjolem Alejchem en Jitschok Leib Peretz gaan grote schrijvers schuil.
Lees verder...
Bijtje
En wat het grijpen van Bin Laden betreft zeg ik u: Heb geduld
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Slagveld Aarde

Radicale gebeurtenissen kunnen de betekenis van kunstwerken radicaal veranderen. In het Cultureel Supplement het zesde deel van een reeks 'Vergezichten' waarin Anna Tilroe op zoek gaat naar kunstoverschrijdende experimenten. Vandaag: Kunst na 11 september.
Update om 11.00 uur

Op zaterdag wordt de webeditie van NRC Handelsblad om 11.00 uur geactualiseerd.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.