donderdag 13 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
IsraŽl verbreekt alle contacten met Arafat

De IsraŽlische regering heeft vannacht besloten alle contacten met de Palestijnse leider Yasser Arafat en diens gezag te verbreken, na twee Palestijnse aanslagen in bezet gebied waarbij tien IsraŽliŽrs werden gedood. Volgens IsraŽl is Arafat direct verantwoordelijk voor de aanslagen, en is hij daarom ,,niet meer relevant wat de staat IsraŽl betreft''.
Lees verder...
Bouwfraude al begin jaren '90 gedoogd

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) had al begin jaren negentig ,,verschillende signalen'' dat Rijkswaterstaat bouwfraude bij grote baggerbedrijven wegens ,,belangenverstrengeling'' door de vingers zag.
Lees verder...
Nederland, Frankrijk en Griekenland nemen een Belgische campagne tegen rijden onder invloed over. Nederland begint morgen.
Bier Moet Vloeien, maar Bob niet

Aangemoedigd door Europese subsidie introduceert ook Nederland morgen een campagne rond 'Bob', de verstandige feestganger die niet drinkt. In BelgiŽ groeide Bob uit tot volksheld, hoewel het aantal alcoholdoden in het verkeer het afgelopen jaar steeg.
Lees verder...
Kamer: beleid ESF niet adequaat

De Tweede Kamer vindt dat onder verantwoordelijkheid van de toenmalige ministers Melkert en De Vries van Sociale Zaken (beiden PvdA) tussen 1994 en 1999 ,,nagelaten is adequaat op te treden'' bij de besteding van subsidies uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De gevolgen daarvan zijn ,,ernstig''.
Lees verder...

VN-macht moet kunnen vechten

Een Nederlandse bijdrage aan de VN-vredesmacht in Afghanistan moet meer doen dan voedsel uitdelen. De Luchtmobiele Brigade is kandidaat. Het kabinet beslist begin volgende week.
Lees verder...
Altijd kop van Jut in Zimbabwe

De machtsstrijd in Zimbabwe treft heel het volk, maar de landarbeiders het zwaarst.
Lees verder...
Bedrijven bestoken kinderen op internet

VRAAGGESPREK - Via kinderwebsites kunnen fabrikanten vrijwel kosteloos de kindermarkt veroveren. Ze vragen twaalfjarige kinderen het hemd van het lijf, zo ontdekte Patti Valkenburg, hoogleraar Kind en Media.
Lees verder...
Kirch heeft geen geld, wel schulden

ACHTERGROND - Het mediarijk van de 75-jarige Duitser Leo Kirch, dat zich uitstrekt van het WK voetbal tot de tv-zender SAT1, bezwijkt bijna onder zijn schuldenlast. Dit lokt andere tycoons als Rupert Murdoch en John Malone.
Lees verder...
Deense krant meldt orgie bij Oranje

De Deense krant Berlingske Tidende heeft gisteren een artikel afgedrukt waarin wordt onthuld dat Nederlandse internationals een avond voor de interland tegen Denemarken op 9 november in het spelershotel in Kopenhagen hebben deelgenomen aan een seksfeest. Het dagblad drukte daarbij foto's af van Kira Eggers, een beroemde stripper in Denemarken, die in het hotel het middelpunt van het festijn met vrouwen zou zijn geweest.
Lees verder...
Alwťťr de Dolly Dots

Of de jaren tachtig zouden herleven, was begin dit jaar nog de vraag. Inmiddels weten we het antwoord: ja. En hoe. Punk kwam in de mode, inclusief hondenriemen en verknipte kapsels. Tienermeisjes droegen weer asymmetrische truitjes en dansten op Kraftwerk-achtige elektropop in Paradiso, al dan niet van toen.
Lees verder...
Bijtje
Na een avondje Deens naaktmodel Kira Eggers komt zo'n bordje nadrolon als geroepen!
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
De themabijlage Profiel over het IsraŽlisch-Palestijns conflict

Het geweld tussen IsraŽl en de Palestijnen is weer in volle hevigheid opgelaaid. Vorig jaar zomer werd nog gepraat over een definitieve vredesregeling, nu, 15 maanden na het uitbreken van de tweede Palestijnse intifadah en meer dan duizend doden later, is een bestand het maximaal haalbare, als het al zo ver komt. De oorzaken van het conflict zijn diepgeworteld en gecompliceerd, en de spelers wantrouwen elkaar ten diepste.
CS Vrijdag over plagiaat

Heeft een auteur literaire pretenties, verzamelt hij zijn bevindingen in boeken waarin hij bouwt aan een eigen toon en stijl, dan zal hij voor alles wat hij aantreft zelf een formulering verzinnen. Neemt hij de standaardformule van de verslaggever over als was dat eigen werk, dan schiet hij als schrijver tekort. Neemt hij de formulering over die een collega-auteur schiep, dan pleegt hij plagiaat.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.