dinsdag 11 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Strijders Al-Qaeda ontvluchten grotten

Honderden strijders van het Al-Qaeda-netwerk zijn het afgelopen etmaal verdreven uit het grottencomplex in de bergen bij Tora Bora, in het oosten van Afghanistan. De veelal Arabische guerrillastrijders van Al-Qaeda zouden opgesloten zitten in een laatste basis ten zuiden van Tora Bora, aldus een Afghaanse commandant vanmiddag.
Lees verder...
Feministe in de Afghaanse regering

Sima Samar is een van de twee vrouwen in de overgangsregering van Afghanistan. ,,Ik ben eerder hoopvol dan bang'', zegt de toekomstige vice-premier over haar nieuwe taak.
Lees verder...

Foto FBF
Eigenaar van 't Hemeltje zwijgt in rechtszaal

Eigenaar Jan Veerman van café 't Hemeltje in Volendam wilde gistermiddag voor de rechtbank in Haarlem niets zeggen over zijn rol bij de brand in zijn zaak in de vroege ochtend van nieuwjaarsdag. Hij beriep zich op zijn verschoningsrecht, omdat het openbaar ministerie een gerechtelijk vooronderzoek tegen hem is begonnen.
Lees verder...

Schrijfster Patricia Cornwell jaagt op Jack the Ripper

Na 113 jaar intensieve speculatie zit er eindelijk schot in de nooit opgeloste zaak van de Britse seriemoordenaar Jack the Ripper. Dat denkt tenminste de Amerikaanse bestsellerauteur Patricia Cornwell. Cornwell is bekend van haar misdaadromans over de vrouwelijke patholoog-anatoom Kay Scarpetta. Ze is ervan overtuigd dat de victoriaanse schilder Walter Sickert de moordenaar is.
Lees verder...

Wie wil nog burgemeester worden?

ACHTERGROND - Sneuvelt de benoemde burgemeester bij Maastricht? Doordat K. Dittrich zich terugtrekt als kandidaat voor die stad, staat de hele constructie alweer op losse schroeven. De oude tegenstanders zien hun kans schoon.
Lees verder...
Het Huwelijk versus De Tocht

Nu de eerste vorst zijn intrede heeft gedaan, groeit de hoop op een elfstedentocht. Maar euro en koninklijk huwelijk gooien roet in het eten.
Lees verder...
Free Record Shop gaat van beurs af

Bestuursvoorzitter en grootaandeelhouder H. Breukhoven haalt zijn bedrijf Free Record Shop van de beurs. De oprichter van de cd-keten ziet louter nog nadelen van een beursnotering.
Lees verder...
Oudgedienden raken in de knel bij ABN Amro

Oudere werknemers van ABN Amro zien op tegen de aankomende reorganisatie van de bank. ,,Ik heb een beetje een vies smaakje in mijn mond.''
Lees verder...
Big G laat zich leiden door jongensdroom

Gerritjan Eggenkamp (26) hoopt komend voorjaar de 148ste Oxford-Cambridge Boat Race te roeien. ,,Dat er nooit eerder een Nederlan- der meedeed, maakt het alleen maar mooier.''
Lees verder...
A4-krant over komst euro

Op de websites voor scholieren en docenten van NRC Handelsblad is vanaf vandaag gratis een speciale 'A4-krant' te downloaden over de introductie van de euro.
Lees verder...
Bijtje
Als die band van Bin Laden wordt uitgezonden, zou ik daar maar eens lekker voor gaan zitten
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Economie: Kwaliteit voor de consument

Op initiatief van Nederland en Groot-Brittannië wordt deze week in Brussel op een internationale conferentie de balans opgemaakt van de mond- en klauwzeercrisis. De Ierse Eurocommissaris David Byrne (Gezondheid en Consumentenbescherming) gaat daar onder andere in op de roep om vaccinatie van koeien. Byrne haalt, na het luwen van de BSE- en mkz-crises, minder vaak de krant. Toch werkt hij hard om de consument meer stem te geven op het gebied van voedselveiligheid.
Digitale leestafel

Alles op het web lezen is onmogelijk. Jeroen van Bergeijk maakt vanuit New York een wekelijkse selectie van interessante artikelen op het gebied van politiek, wetenschappen, cultuur en amusement.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.