zaterdag 8 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
F-16 vliegtuig kan tien jaar langer mee

De F-16 gevechtsvliegtuigen van de luchtmacht kunnen veel langer mee dan het ministerie van Defensie zegt. Uit cijfers van het departement blijkt dat de eerste toestellen niet in 2010, maar pas op zijn vroegst vanaf 2020 het maximaal toegestane aantal vlieguren bereiken.
Lees verder...

Foto Roel Rozenburg
Leidinggeven aan 'zeursector' valt minister Borst niet mee

De Kamer heeft veel kritiek op minister Borst, maar ze bestookt haar ook met klemmende verzoeken. Dat wringt, en de fracties weten daar niet goed raad mee.
Lees verder...
PCM: stichting levert macht in

Stichting Het Parool, meerderheidsaandeelhouder van uitgeversbedrijf PCM, levert een groot deel van haar macht in. Daarmee is een bestuurscrisis afgewend bij deze uitgever van onder meer de Volkskrant, Het Parool en NRC Handelsblad.
Lees verder...

NAVO toe aan nieuwe 'heruitvinding'

Met de VS aan het front en de NAVO niet, doet het verbond er nog wel toe? Deel 1 van een serie over veranderingen na '11-9'.
Lees verder...

Aapjes kijken

REPORTAGE - Ecotoerisme is de enige hoop voor Madagaskar. In Zwitserland wordt met Nederlandse hulp een kopie gebouwd van het laatste restje tropisch oerwoud van het eiland. De jungle-etalage moet Europeanen overhalen om Madagaskars exclusieve natuur te bezoeken. Voordat het te laat is.
Lees verder...
'Zorreguieta's uitspraken voor eigen rekening'

Jorge Zorreguieta, de vader van Máxima, is door of namens de Nederlandse regering nimmer verzocht in het openbaar te zwijgen. Dat heeft minister-president Kok gisteren geantwoord op schriftelijke vragen van het Tweede-Kamerlid Kant (SP).
Lees verder...
Een oorlogstaak boven Amerika's oostkust

Een handjevol Europeanen bewaakt samen met de Amerikanen het luchtruim boven Washington. De enige NAVO-hulp waaraan Amerika echt behoefte had.
Lees verder...
Dagdromen met een nuchter brein

VRAAGGESPREK - Hij is liever slim dan origineel, liever ondernemer dan uitvinder. Maar ook een dromer. Om dan opeens miljoenen in een idee te investeren. Met argwaan zag hij internet aan. Nu die zeepbel uiteengespat is, is Bill Gates de grote pleitbezorger.
Lees verder...
RSI is overal, maar niet elk land heeft er even veel last van

De Nederlandse overheidscampagne tegen RSI blijkt alleen maar averechts te hebben gewerkt. Is Nederland daarom internationaal koploper RSI-patiënten?
Lees verder...
Hiddink temt de media in Z-Korea

REPORTAGE - Bondscoach Guus Hiddink bereidt zich met 'zijn' Zuid-Korea voor op het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar. De spelers zijn blij met hem, de media minder.
Lees verder...
Bijtje
Je bent een rund als je met vuurwerk stunt in een nieuw jasje.
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Zaterdags bijvoegsel

De banden tussen Nederland en Ghana bestaan 300 jaar en dat wordt gevierd. Minister Herfkens en schrijver Arthur Japin bezochten vorige week onder meer het slavenfort Elmina in Ghana. Reportage over gouden staffen, koloniaal schuldgevoel en de thuiskomst van Kwasi.
Geen zondageditie

Twee weken geleden is de geactualiseerde zondageditie komen te vervallen. Maandagochtend om 10.00 uur verschijnt een nieuwe editie van NRC.nl.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.