woensdag 5 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Khan Dzadran, een van de leden van de delegatie van de Afghaanse ex-koning Zahir Shah, ondertekent het akkoord.
Foto Reuters
Akkoord Afghaanse leiders over regering

Afghaanse leiders hebben vanochtend in het Duitse KŲnigswinter een akkoord getekend over de vorming van een dertig leden tellende interim-regering voor Afghanistan.
Lees verder...
Kamer slikt arrestatiebevel EU

De Tweede Kamer stemt in met het onderhandelingsresultaat dat minister Korthals van Justitie heeft bereikt over het Europees arrestatiebevel.
Lees verder...
Palestijnen zoeken dekking bij een IsraŽlische helicopteraanval in Gaza.
Foto Reuters
Opnieuw aanslag in Jeruzalem

Bij een Palestijnse zelfmoordaanslag in het centrum van Jeruzalem zijn vanochtend de dader gedood en drie IsraŽliŽrs gewond. De IsraŽlische politie gaat ervan uit dat de dader op weg was naar een drukkere plek en dat zijn bom voortijdig explodeerde.
Lees verder...
Rowena Rikkers
Foto WFA
Justitie terughoudend over de zaak-Rowena

Om paniek bij de waarschijnlijke moordenaars van de vierjarige Rowena Rikkers te voorkomen, wil het openbaar ministerie geen foto's van de twee verdachten en het vermiste driejarige zusje van Rowena, Rochelle, publiek maken.
Lees verder...

Gesprekken over WAO-plan uit impasse

DEN HAAG, 5 DEC. Onderhandelingen in de Sociaal Economische Raad (SER) over de WAO zijn gisteren na een dreigende impasse vlotgetrokken. Een akkoord laat waarschijnlijk enkele weken op zich wachten.
Lees verder...
Justitie gaat El-Moumni vervolgen

Justitie gaat de Rotterdamse imam Khalil el-Moumni strafrechtelijk vervolgen voor discriminatie. Dat heeft het openbaar ministerie in Rotterdam vanmorgen bekendgemaakt.
Lees verder...
Papoea's stellen Jakarta ultimatum na moord op leider

JAKARTA, 5 DEC. Het onderzoek naar de moord op Papoealeider Theys Eluay is in een kritieke fase beland. Als de daders op 10 december, een maand na de moordaanslag, nog niet zijn opgespoord, zegt het Papoea Presidium (PDP), het uitvoerende orgaan van de beweging voor een 'vrij West-Papoea', het vertrouwen in de Indonesische regering op.
Lees verder...
Alliantie rukt op naar fort bij Tora Bora

Ongeveer duizend anti-Talibaan troepen rukken op in de richting van het grottencomplex bij Tora Bora in het oosten van Afghanistan.
Lees verder...
Vertraging bij nieuwbouw van Boijmans

ROTTERDAM, 5 DEC. Opnieuw is er vertraging opgetreden bij de nieuwbouw van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. De gemeente moet ruim 7 miljoen gulden bovenop de beraamde 22 miljoen gulden op tafel leggen.
Lees verder...
Emissie KPN voor 60 pct ingetekend

Banken die de emissie van KPN begeleiden, hebben 60 procent van de nieuwe aandelen bij beleggers ondergebracht. Komende dagen moet blijken of er voor de overige aandelen genoeg belangstelling bestaat.
Lees verder...
Bijtje
O! Kom er 'ns kijken wat er ŠŠn me schoentje zit.
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Transactie in bouwfraudezaak stinkt

De motie waarin minister Korthals (Justitie) werd gevraagd de transactie van het OM in de Schipholtunnelfraude aan te vechten, vroeg niet het onmogelijke maar iets wat de minister niet wilde. Onbegrijpelijk en uitermate kwalijk, schrijft jurist J.Th. Degenkamp vandaag op de pagina Opinie.
Updates om 10.00 en 16.00 uur

De webeditie van NRC Handelsblad wordt dagelijks twee keer vernieuwd. Er is een ochtendeditie om 10.00 uur en een middageditie om 16.00 uur.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.