dinsdag 4 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Aanval IsraŽl op kantoren van Arafat

IsraŽl heeft vanmorgen met helikopters een aanval uitgevoerd op het hoofdkwartier van de Palestijnse leider Yasser Arafat in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever.
Lees verder...

Turkije stopt blokkade tegen reactiemacht EU

Turkije heeft na meer dan een jaar zijn blokkade tegen militaire samenwerking tussen de NAVO en de toekomstige Europese defensiemacht opgeheven. Hierdoor kan deze snellereactiemacht van de Europese Unie, die in 2003 operationeel moet zijn, van geval tot geval gebruik maken van NAVO-middelen en -planningscapaciteit.
Lees verder...
Zusje meisje Nulde vermist

Ook het zusje van 'het meisje van Nulde' blijkt al enige maanden vermist te zijn. Het gaat om de 3-jarige Rochelle Rikkers. Gisteren werd bekend dat de lichaamsdelen van een peuter die sinds augustus zijn gevonden het stoffelijk overschot vormen van de 4-jarige Rowena Rikkers. Zij verhuisde in april met haar 25-jarige moeder Wanda en Rochelle van Dordrecht naar de woning van de nieuwe 32-jarige vriend van de moeder in Rotterdam-Ommoord.
Lees verder...
Jessica van der Meer, leidster in het Friestalige dagverblijf Bernestate, leest Gellant en Kors voor.
Foto Sake Elzinga
Band met moeder dankzij het Fries

In Leeuwarden is gisteren het eerste Fries-Nederlandstalige kinderdagverblijf van Nederland geopend. Kors wil 'bŰle mei tsiis'.
Lees verder...

Allianties KPN vormen gordiaanse knoop

SERIE KPN - KPN is niet in de wieg gelegd voor allianties. Er wordt ruzie gemaakt, samenwerkingen lopen stuk, partners zitten in de weg of verliezen belangstelling. Topman Scheepbouwer wil vooral de handen vrij hebben.
Lees verder...
'Poldermodel kan bij oud vuil'

De Amerikaan Michael Porter, hoogleraar economie aan Harvard, gaf ondernemers er gisteren van langs in de Haagse Ridderzaal. ,,Nederland zal zijn strategie moeten wijzigen.''
Lees verder...
'Wat houdt Westerpark nog meer geheim?'

Na berichten dat groepsverkrachtingen vaker in de buurt zijn gebeurd, besloot stadsdeel Westerpark tot een informatieavond voor bewoners. Twee kwamen er.
Lees verder...
Stukje Amerika in de woestijn van Afghanistan

Negen dagen geleden arriveerden Amerikaanse grondtroepen voor het eerst in Afghanistan. Ze hebben er een zwaar bewapend stukje 'Amerika' ingericht.
Lees verder...
Een labyrint van grotten in de Witte Bergen

Nu de val van de Talibaan nabij is, concentreren de Verenigde Staten zich vooral op hun belangrijkste doel, het vinden van Osama bin Laden. Hij zou zich schuilhouden in een gefortificeerd labyrint van grotten bij Tora Bora.
Lees verder...
Run op eurokit verwacht: het is gratis, dan weet je het wel

Twee studenten in de trein vanmorgen, bepakt en bezakt voor een zonvakantie. Naar Cuba, blijkt uit hun gesprek. Lezen in een gratis krantje over de gratis eurokit. ,,Verrek dat gaat aan onze neus voorbij'', zeggen ze teleurgesteld. Dat hoeft niet zo te zijn. Als de twee uiterlijk op oudejaarsdag terug zijn, en het formulier voor de 'kit' van de deurmat pakken kunnen ze dit alsnog op dezelfde dag verzilveren.
Lees verder...
Windvanen bepalen het voetbalbeleid

Voetballend Nederland verkeert onmiskenbaar in een crisis. Voetballers deugen niet meer, trainers zijn aan vervanging toe. De hoop is nu gevestigd op de 'praktijkjongens'. Het is de vraag of zij het euvel kunnen verhelpen.
Lees verder...
UNESCO moet Sinterklaas redden

Sinterklaas is een, voor Nederland, uniek cultuurverschijnsel maar al jaren wordt hij bedreigd door de kerstman. Zelf kan hij zich moeilijk verweren. Saarom moet minister Hermans hem bij de UNESCO voordragen als voorbeeld van Nederlands immaterieel erfgoed dat het verdiend te worden beschermd, vinden Kees Epskamp en Peter Nas.
Lees verder...
Bijtje
Veel b-r-e-d-e-r kan Sharon zich niet maken - zou je denken
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Hommage aan Mohammed Shoukri

Achterpagina: Enkele jaren geleden was de bekende Marokkaanse schrijver Mohammed Shoukri, auteur van Le pain nu, in Utrecht om een literaire tentoonstelling over hedendaagse Marokkaanse literatuur te openen. Shoukri neemt in de Arabische literatuur een bijzondere plaats in, omdat hij een rasechte autodidact is. Hij heeft zichzelf pas op volwassene leeftijd leren lezen en schrijven, niet alleen in het Arabisch maar ook in het Frans en Spaans.
Internet en media: De digitale leestafel

Alles op het web lezen is onmogelijk. Jeroen van Bergeijk maakt vanuit New York een wekelijkse selectie van interessante artikelen op het gebied van politiek, wetenschappen, cultuur en amusement.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.