maandag 3 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Roep om vergelding na aanslagen IsraŽl

Na drie bloedige Palestijnse aanslagen tegen IsraŽl in het voorbije weekeinde staat de IsraŽlische regering onder zware druk van de bevolking om zeer hard op te treden tegen het autonome bestuur van Yasser Arafat.
Lees verder...
Iedereen is een extremist geworden

De stemming in IsraŽl is geradicaliseerd, de stemming onder de Palestijnen is dat ook. Gevangen in de spiraal van geweld is iedereen op dit moment een extremist.
Lees verder...
Talibaan-strijder blijkt Amerikaan

De Amerikaan John Walker (20), alias Abdul Hamid, vocht aan de zijde van de Talibaan mee in Afghanistan. Hij overleefde de bloedige opstand in het fort bij Mazar-i-Sharif.
Lees verder...
Reconstructie van het meisje van Nulde
Beeld Politie
Naam meisje Nulde bekend

De identiteit van 'het meisje van Nulde' is vastgesteld. Het gaat om Rowena Rikkers (4) uit Rotterdam. Dit heeft het rechercheteam vanmorgen op een persconferentie in Ermelo bekendgemaakt.
Lees verder...

Koeman nieuwe trainer van Ajax, Krol zijn assistent

Ronald Koeman is de nieuwe trainer van Ajax. Ruud Krol is zijn assistent. Vanmorgen tekenden beide trainers een contract met de Amsterdamse voetbalclub. Het contract van Koeman loopt tot zomer 2004, dat van Krol tot het einde van het seizoen 2004-2005.
Lees verder...
Afghaanse top nog niet eens over regering

De Afghaanse partijen die in Duitsland onderhandelen over de politieke toekomst hebben ook in het weekeinde geen overeenstemming bereikt over de formering van een overgangsregering.
Lees verder...
'GroenLinks niet bij verkiezingen in Den Haag'

Eerste-Kamerlid Wim de Boer (GroenLinks) acht ,,de kans heel groot'' dat zijn partij in Den Haag niet deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Zaterdag slaagden de lokale GroenLinks-leden er niet in overeenstemming te bereiken over de kandidatenlijst.
Lees verder...
Decemberaankopen immuun voor terugval

DEN HAAG, 3 DEC. Van een economische terugval lijkt bij de decemberaankopen van de Nederlanders niets te merken. De Nederlandse huishoudens geven in de laatste maand naar verwachting gemiddeld 161 euro (354 gulden) uit, en dat is vrijwel gelijk aan vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarlijkse Shopping for Christmas onderzoek van het accountantskantoor Deloitte en Touche.
Lees verder...
Demonstranten tegen neonazi's slaags in Berlijn


Lees verder...
Engeland- ArgentiniŽ in 'groep des doods'

ROTTERDAM, 3 DEC. De loting voor de eindronde van het wereldkampioenschap voetbal, afgelopen zaterdag in het Zuid-Koreaanse Pusan, heeft de aartsrivalen Engeland en ArgentiniŽ gekoppeld. In groep F spelen verder de outsiders Zweden en Nigeria.
Lees verder...
'Amťlie' wint meeste Europese Filmprijzen

De Franse komedie Le fabuleux destin d'Amťlie Poulain van regisseur Jean-Pierre Jeunet is zaterdag in Berlijn de grote winnaar geworden van de jaarlijkse Europese Filmprijzen. De film werd bekroond in de categorieŽn beste film, beste regie en beste camerawerk (Bruno Delbonnel). Ook wees het Europese publiek Jeunet aan als beste regisseur.
Lees verder...
Kamer wil opheldering over bestanden van vingerafdrukken van asielzoekers

Minister Korthals (Justitie) moet de Tweede Kamer uitleg verschaffen waarom hij de databestanden van vingerafdrukken van asielzoekers nog niet heeft gescheiden van die van criminelen. Korthals kondigde afgelopen april al aan dat wijziging van de privacy-wetgeving dergelijke scheiding noodzakelijk maakt, maar in de praktijk is dat nog niet gebeurd.
Lees verder...
Bijtje
Het Midden-Oostenconflict is binnenkort opgelost - bij gebrek aan overlevenden
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Schikking tunnelfraude

Laat de rechter het transactiebesluit van OM toetsen, zo stellen Philip Eijlander, Rob van Gestel en Jurgen de Poorter voor in een artikel op de Opinie-pagina. De auteurs zijn werkzaam bij de vakgroep Staats- en bestuursrecht van de Katholieke Universiteit Brabant.
Hiele: financieel advies

Dinsdag weer een nieuwe aflevering van de vraag- en antwoordrubriek van Adriaan Hiele over financiŽle aangelegenheden.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.