zaterdag 1 december 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Frauderende bouwers op zwarte lijst

Frauderende bouwbedrijven komen op een zwarte lijst van ondernemingen waaraan de overheid geen opdrachten meer zal geven. Dat heeft het kabinet gisteren besloten.
Lees verder...
Aanranden vaker verzwegen

Het Amsterdamse stadsdeel Westerpark heeft niet alleen een herhaalde groepsverkrachting, maar ook twee groepsaanrandingen van andere slachtoffers in de Spaarndammerbuurt stil gehouden.
Lees verder...

Foto WFA
Brinkhorst: boeren begrijpen me

ACHTERGROND - Minister Brinkhorst (Landbouw) verdedigde gisteren zijn laatste begroting. ,,Over twintig jaar hebben we een betere landbouw.''
Lees verder...

Foto Rien Zilvold
Alibi-Ali's in de politiek

ACHTERGROND - Het Turkse raadslid Ahmet Daskapan heeft GroenLinks in Den Haag in tweeŽn gesplitst. Een voorbode van wat andere partijen te wachten staat, die goede sier maken met allochtone kandidaten? 'Binnenkort wordt er geschoten op een ledenvergadering.'
Lees verder...

Op deuren kloppen voor de Spelen

Toen de Winterspelen van Salt Lake City 2002 als gevolg van een omkoopschandaal op de rand van de afgrond balanceerden, verscheen Mitt Romney op het toneel. De 54-jarige zakenman uit Boston haalde talrijke sponsors binnen en schiep daarmee de voorwaarden voor succesvolle Winterspelen.
Lees verder...
Achter de paleismuur is de oorlog ver weg

In Tampa Bay wordt de oorlog tegen de Talibaan en Osama Bin Laden gecoŲrdineerd. De kustplaats in Florida is ook een centrum van luxueus ommuurd wonen, ver van de wereld. Volgens sommigen dreigt Amerika een gated community te worden.
Lees verder...
Geen verbazing over Zorreguieta

Geen van de partijen in de Tweede Kamer is er verbaasd over dat Jorge Zorreguieta zegt meer te hebben geweten van de verdwijningen in ArgentiniŽ tijdens het regime-Videla.
Lees verder...
'IJverig en enthousiast'

In zijn woonplaats Culemborg is donderdag de historicus Hans Righart op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor overleden. Hij was al geruime tijd ziek.
Lees verder...
Alleen 'nuttige' cadeaus voor arts

De farmaceutische industrie geeft miljoenen guldens uit om artsen te beÔnvloeden. Dat mag niet meer. ,,De inspectie is op kruistocht.''
Lees verder...
De hele Thaise historie in ťťn naam

De langste plaatsnaam ter wereld is de naam van een stad in Thailand. De lokale bevolking onthoudt hem met een liedje.
Lees verder...
Family wint Ivens Award op IDFA

De Deense documentaire Family, van Sami Saif en Phie Ambo, heeft gisteravond op het International Documentary Filmfestival (IDFA) de VPRO Joris Ivens Award voor beste lange documentaire gewonnen. De Zilveren Wolf, de prijs voor de beste korte documentaire, ging naar Hamsaran-e haj-abbas (Haj-abba's wives) van Mohsen Abdolvahab (Iran, 2001). Deze documentaire zal door de NPS worden uitgezonden in het tv-programma Het uur van de wolf.
Lees verder...
Het lijkt hier net Afrika

ACHTERGROND - Yvonne's ogen glinsteren. ,,Als ik op deze knop druk,'' wijst ze naar haar blauwe afstandsbediening, ,,dan staan binnen twee minuten de mannen van de beveiliging hier in de tuin. Very safe, very secure.'' Ik ben op huizenjacht in Johannesburg, waar alles draait om die twee woorden; veiligheid en zekerheid.
Lees verder...
Bijtje
De Beatles zijn alweer voor de helft bij elkaar
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Kunst: Spetterend waterconcert

In NRC Handelsblad meer recencies op onze kunstpagina.
Fotoreportages

De webpagina van NRC Handelsblad heeft nu ook fotoreportages. De onderwerpen van morgen: foto's over het leven van George Harrison en foto's over de wereldwijde gevolgen van aids.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.