donderdag 29 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Foto AP
Krijgsgevangen Talibaan gedood

In Afghanistan is gisteren een tweede geval gemeld van executie van gevangengenomen Talibaan. Volgens een commandant van anti-Talibaan-troepen heeft zijn leger 160 gevangenen geŽxecuteerd.
Lees verder...
'Janvier en ook Dutchbat faalden'

De Franse generaal Janvier, destijds commandant van de VN-troepen in voormalig JoegoslaviŽ, draagt grote verantwoordelijkheid voor de val van Srebrenica in juli 1995. Maar ook Nederlandse militairen in de VN-top en in de enclave zelf treft blaam.
Lees verder...

Foto Bas Czerwinski
CDA ontdekt Chinezen als kiezers

Op zoek naar kiezers proberen politieke partijen specifieke groepen te benaderen, zoals het CDA dat doet in Rotterdam met de Chinezen.
Lees verder...

Gooi alle ballast overboord

De ťťn laveert soepeltjes tussen werk, gezin en vrije tijd, terwijl de ander na het avondeten uitgeput neerploft op de bank. Timemanagement biedt mogelijk een uitweg.
Lees verder...

Agressieve speler Enron van 80 dollar naar 61 dollarcent

ACHTERGROND - Enron, tot voor kort in de Verenigde Staten de grootste handelaar in energie, implodeert. Het eens zo machtige bedrijf uit Houston was gisteren nog maar een half miljard dollar waard.
Lees verder...
Aids rukt opvallend snel op in Oost-Europa

ROTTERDAM, 29 NOV. In Oost-Europa neemt het aantal besmettingen met hiv, het virus dat aids kan veroorzaken, sneller toe dan elders in de wereld. Dat concludeert de Verenigde Naties in een gisteren gepubliceerd rapport. Alleen al in Rusland is het aantal gevallen van aids in de afgelopen drie jaar vervijftienvoudigd.
Lees verder...
Bordspelen boven aan verlanglijst

Sinterklaas heeft dit jaar een grote voorkeur voor traditioneel speelgoed, zoals bordspelen. Monopoly, Rummikub, Stratego, Mens-erger-je-niet en de Kolonisten van Catan verkopen 60 tot 100 procent meer dan vorig jaar rond deze tijd. Elektronisch speelgoed is uit.
Lees verder...
Saatchi wil ook museum aan Theems

ROTTERDAM, 29 NOV. Charles Saatchi, een grossier in eigentijdse Britse kunst, wil het met een nieuw, groot museum gaan opnemen tegen de prestigieuze Tate Modern aan de Theems in Londen.
Lees verder...
Reuters stopt met televisiezender


Lees verder...
PvdA breekt met haar sponsor

DEN HAAG, 29 NOV. Na jaren van aarzeling heeft de Partij van de Arbeid gisteren besloten per 1 januari aanstaande de financiŽle banden met verzekeraar Reaal door te snijden. De jaarlijkse bijdrage van 85.000 gulden van Reaal aan een aantal stichtingen van de PvdA komt hiermee te vervallen.
Lees verder...
NRC Handelsblad staakt webdiensten en zondageditie

NRC Handelsblad voert dit weekeinde enkele veranderingen door op de website www.nrc.nl. Een geactualiseerde zondageditie komt te vervallen, terwijl op de overige dagen enkele nieuwe rubrieken worden toegevoegd.
Lees verder...
Ajax-bestuur ontslaat trainer Co Adriaanse

AMSTERDAM, 29 NOV. De directie van Ajax heeft vanmorgen trainer Co Adriaanse ontslagen. Hij is de derde coach in drie jaar die bij de Amsterdamse voetbalclub aan de kant wordt gezet. Ajax heeft nog geen vervanger voor Adriaanse, die ruim anderhalf jaar in dienst was.
Lees verder...
Bijtje
Elk ogenblik kunnen onze fregatten zeegevierend Kandahar binnenstomen!
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Ad Melkert over de nieuw te vormen coalitie

Nieuwe coalitie moet andere basis krijgen dan Paars 1 en 2, betoogt Ad Melkert, voorzitter van de fractie van de PvdA.
Bijlagen: CS en Boeken

Een selectie van artikelen uit de bijlagen Cultureel Supplement en Boeken.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.