woensdag 28 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Kamer wil enquête naar bouwfraude

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil een parlementaire enquête naar fraude bij bouwprojecten. Het PvdA-TweedeKamerlid Van Gijzel stapte gisteren in verband met de affaire op.
Lees verder...
'Wim Kok begreep het. Dat trof mij'

VRAAGGESPREK - Rob van Gijzel verliet gisteren de PvdA-fractie uit onvrede met de partijlijn in de bouwfraude-affaire. En hij keert voorlopig niet terug. ,,Ik wil de partij niet verdelen in een kamp-Van Gijzel en een kamp-Melkert.''
Lees verder...
Een gewonde strijder van de Noordelijke Alliantie.
Foto AP
VS treffen mogelijk schuilplaatsen Al-Qaeda

De Amerikaanse luchtmacht heeft bij een bombardement even buiten Kandahar in Zuid-Afghanistan twee gebouwen getroffen die mogelijk zijn gebruikt door de leiders van de terreurorganisatie Al-Qaeda. Volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie ging het daarbij ,,zonder meer om gebouwen van de hoogste leiding''.
Lees verder...

Foto Rien Zilvold
Rentree met therapeutische waarde

Na een afwezigheid van ruim vier jaar is Regilio Tuur (34) teruggekeerd in de boksring. Om de spoken in zijn hoofd voorgoed te verjagen. ,,Ik heb mezelf herontdekt.''
Lees verder...

Baskenland doet te weinig in de strijd tegen terreur

MADRID, 28 NOV. De Baskische regering doet veel te weinig om het terrorisme in de regio te bestrijden. Dat verwijt komt van de regiopolitie, de Ertzaintza, die vindt dat de regioregering van Baskische nationalisten onvoldoende optreedt tegen de Baskische terreurbeweging ETA. De terreuraanslagen van 11 september in de Verenigde Staten en de verscherpte aandacht voor terreurorganisaties gaf nieuwe steun voor de klachten van de regiopolitie.
Lees verder...
Regeling Europees octrooi slachtoffer van taaldiscussie

BRUSSEL, 28 NOV. Nederlandse Europarlementariërs zijn het oneens met de Nederlandse regering over het taalgebruik bij een toekomstig Europees patent. Staatssecretaris D. Benschop (Europese Zaken) ging deze week akkoord met het voorstel van Eurocommissaris F. Bolkestein om een Europees patent alleen in het Frans, Duits en Engels te vertalen.
Lees verder...
Uitval Bush naar Irak 'slechts stof in de wind'

Speculaties zijn weer losgebarsten over aanvallen op Irak na president Bush' waarschuwing dat 'Afghanistan nog maar het begin is'. Maar de feitelijke ontwikkelingen wijzen in een andere richting.
Lees verder...
Prestaties niet af te meten aan examens

AMSTERDAM, 28 NOV. De prestaties van leerlingen in het voortgezet onderwijs zijn niet af te lezen aan het centraal schriftelijk eindexamen van het Cito. Daarvoor is het niveau van de examens per jaar te verschillend.
Lees verder...
Problemen rond Amsterdam CS houden aan

Het treinverkeer rond Amsterdam Centraal Station is vandaag voor de tweede opeenvolgende dag ernstig verstoord.
Lees verder...
Een nachtverbod voor onervaren rijders scheelt 40 doden

Het nieuwste wapen in de strijd tegen de verkeersdoden: meer variatie in de snelheidslimieten. Onervaren automobilisten moeten 's nachts van de weg af en de snorfiets zou eigenlijk helemaal moeten worden verboden.
Lees verder...
Delta Lloyd saneert in België

BRUSSEL, 28 NOV. Verzekeraar Delta Lloyd saneert in België fors de portefeuille autopolissen. Deze activiteit is momenteel behoorlijk verlieslijdend. In totaal schrappen de dochtermaatschappijen De Poperingse Verzekeringen en Het Belgisch Verhaal 12.500 chronisch verliesgevende polissen. Dat is ruim 10 procent van het totaal aantal autoverzekeringen in België van Delta Lloyd. (ANP)
Lees verder...
CPB: werkloosheid neemt toe

DEN HAAG, 28 NOV. De werkloosheid neemt toe van 235.000 dit jaar naar gemiddeld 370.000 in de periode 2003 tot 2006. Dat voorspelt het Centraal Planbureau in de gisteren gepubliceerde Economische Verkenning voor de komende kabinetsperiode.
Lees verder...
Bijtje
Al kleine, groene HD 209458-mannetjes gesignaleerd?
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Bestrijding fraude is ten onrechte stiefkind

Prof. mr. J.M. Reijntjes betoogt dat er afstand moet worden genomen van concrete zaken en gekeken moet worden naar factoren die effectieve bestrijding van bouwfraude in de weg staan.
Agenda

Artikelen uit de bijlage Agenda, plus de ladders en de selectie van aanbevolen evenementen.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.