dinsdag 27 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Foto Roel Rozenburg
Van Gijzel (PvdA) verlaat Tweede Kamer

Het Kamerlid R. van Gijzel (PvdA) heeft met onmiddellijke ingang de Tweede Kamer verlaten. Directe aanleiding was de zaak van de bouwfraude. In een verklaring zei Van Gijzel vanmiddag dat hij tot zijn besluit was gekomen omdat fractievoorzitter Melkert geen onvoorwaardelijk vertrouwen in hem had.
Lees verder...

Foto Oleg Nikisjin
Mariniers vechten mee in Afghanistan

Op verschillende plaatsten in Afghanistan hebben troepen van de Noordelijke Alliantie en Amerikaanse mariniers gevochten met opstandige Talibaan en hun fundamentalistische bondgenoten.
Lees verder...

Foto Sake Elzinga
Bioboeren worstelen met Haagse regels

De groei van het aantal bioboeren zakt in, onder meer door te veel overheidsregels. Als bioboer De Hoop de mest van zijn beesten 's winters over zijn land wil uitstrooien, vindt hij Den Haag op zijn weg.
Lees verder...
Felle reacties op klonen van embryo mens

WASHINGTON, 27 NOV. De echte of vermeende doorbraak bij het klonen van menselijke embryo's door een particulier biotechbedrijf in Massachusetts heeft felle reacties opgeroepen in de Verenigde Staten.
Lees verder...

Juliana dreigde af te treden

Toenmalig koningin Juliana heeft in 1968 tegenover minister-president Piet de Jong gedreigd met aftreden. Ze was er niet over te spreken dat haar privé-leven steeds verder werd ingeperkt. Directe aanleiding was het voornemen van het kabinet het hofpersoneel in dienst van het rijk te nemen.
Lees verder...
'Organisatie Dance Valley schoot tekort'

VELSEN, 27 NOV. Het chaotische verloop van het festijn Dance Valley 2001 op 4 augustus is ontstaan door een gebrekkige voorbereiding, onderschatting van de logistieke problemen en een gebrek aan centrale regie.
Lees verder...
Ahold groeit met dubbele winstcijfers

AMSTERDAM, 27 NOV. De resultaten van voedings- en supermarktconcern Ahold lijden nauwelijks onder de gevolgen van de terreuraanslagen in de Verenigde Staten. De autonome bedrijfswinst nam in het derde kwartaal toe met 16,4 procent.
Lees verder...
Amsterdamse politie pakt 63 jongeren op

AMSTERDAM, 27 NOV. Vandaag heeft de politie 28 jongeren – voornamelijk scholieren – aangehouden in verband met fraude met bankpassen. Gisteren werden in dezelfde zaak al 35 jongeren door de politie aangehouden.
Lees verder...
Bush 'eist' inspectie van wapens in Irak

De Amerikaanse president George Bush heeft gisteren geëist dat de wapeninspecties in Irak worden hervat. Volgens Bush richt de strijd tegen terreur zich ook op degenen die massavernietigingswapens maken.
Lees verder...
Defensie stoot grond af

Natuurbeheerders zijn blij dat Defensie oefenterreinen afstoot. Maar ze vinden het jammer dat de overgebleven terreinen vaak midden in natuurgebieden liggen.
Lees verder...
Ook EU praat over de toekomst van Wim Kok

Wordt de Nederlandse premier Kok nu wel of niet voorzitter van de conventie over de toekomst van de Europese Unie? En gaat het eigenlijk wel om een belangrijke functie?
Lees verder...
Bijtje
Bij gebrek aan bussen gaat de NS treinen inzetten.
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Buitenland: Belangrijkste Afghanen zijn niet in Bonn

In een exclusief hotel langs de Rijn bij Bonn is de Afghanistan-conferentie begonnen, zonder de belangrijkste spelers.
Filmrecensies

U wilt naar de film, maar weet zo gauw niet naar welke u wilt gaan? Morgen is er weer een uitgebreide reeks filmrecensies op de site.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.