maandag 26 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Mariniers VS voor poorten Kandahar

Honderden Amerikaanse mariniers zijn vannacht even buiten Kandahar geland. De stad in Zuid-Afghanistan geldt als het laatste bolwerk van de Talibaan.
Lees verder...
KPN-baas bedong ook gouden handdruk

KPN-topman A. Scheepbouwer heeft bij zijn aantreden een zogeheten gouden handdruk bedongen, die wordt uitgekeerd als hij gedwongen moet vertrekken.
Lees verder...
'Achtergrond politieagent controleren'

De Nederlandse politie heeft onvoldoende armslag bij het screenen van nieuwe agenten op criminele contacten in de privé-sfeer.
Lees verder...

Foto Roel Rozenburg
Partij aan de voeten van Fortuyn

REPORTAGE - Het partijcongres van Leefbaar Nederland, gisteren in Hilversum, was een strak geregisseerde gebeurtenis. Ontevreden leden kregen van Jan Nagel geen poot aan de grond, Pim Fortuyn deed de rest.
Lees verder...

Honderden doden in Afghaanse gevangenis

In een fort nabij de Noord-Afghaanse stad Mazar-i-Sharif zijn gisteren en vandaag tussen de 300 en 400 krijgsgevangenen van de Noordelijke Alliantie – meest Arabische, Pakistaanse en Tsjetsjeense medestrijders van de Talibaan – gedood nadat zij volgens Afghaanse en Amerikaanse bronnen gewapenderhand in opstand waren gekomen.
Lees verder...
Embryo van mens gekloond

Het Amerikaanse bedrijf Advanced Cell Technology (ACT) heeft bekendgemaakt dat het menselijke embryo's heeft gekloond. Uit de gekloonde embryo's wil het bedrijf in de nabije toekomst stamcellen winnen, waarmee mogelijk ziektes als diabetes en Parkinson kunnen worden genezen.
Lees verder...
Gorbatsjov in ziekenhuis

MOSKOU, 26 NOV. De laatste president van de voormalige Sovjet-Unie, Gorbatsjov (70), is vandaag met uitputtingsverschijnselen in een ziekenhuis opgenomen. Gorbatsjov werd afgelopen zaterdag nog gekozen tot leider van een nieuwe sociaal-democratische partij in Rusland.
Lees verder...
Feyenoord heeft geluk van kampioensploeg

Wie louter naar de statistieken kijkt, denkt dat het crescendo gaat met Feyenoord. De Rotterdammers namen gisteren na een 3-1 overwinning op Willem II de koppositie in de eredivisie over van Ajax. En Feyenoord-aanvaller Van Hooijdonk is met elf doelpunten de nieuwe topscorer in de eredivisie.
Lees verder...
Na geweld dreigt in Nepal noodtoestand

In het koninkrijk Nepal dreigt de noodtoestand nadat maoïstische rebellen afgelopen weekeinde een reeks aanvallen hebben uitgevoerd op politiebureaus, kazernes en andere overheidsdoelen. Daarbij zijn mogelijk meer dan zeventig agenten, soldaten en andere overheidsfunctionarissen om het leven gekomen. Ook zou een groot aantal rebellen zijn gedood.
Lees verder...
Alle politici houden van een verkleedpartij...

DE HAAGSE STAAT - Er is iets vreemds aan de hand met Nederlandse nationale politici: zo gauw zij de vierkante kilometer rond het Binnenhof hebben verlaten, krijgen zij de onbedwingbare neiging zich te verkleden.
Lees verder...
Bijtje
At our service, Pimmetje? Nou, kijk dan eerst de bandenspanning maar eens even na, joh
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Na Afghanistan: nieuwe orde of gemiste kansen?

Achter de ontwikkelingen in Afghanistan gloort iets groters, iets blijvenders: een nieuw grondpatroon voor de wereldpolitiek, schrijft Josef Joffe, uitgever van het weekblad Die Zeit.
Adriaan Hiele

Adriaan Hiele beantwoordt vragen van lezers op het gebied van persoonlijke financiën. Op dinsdag en op vrijdag verschijnen zijn antwoorden op de website.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.