zaterdag 24 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Kabinet wist niets van opties top KPN

Het kabinet was niet op de hoogte van afspraken tussen KPN en de nieuwe topman, A. Scheepbouwer, over de 1,6 miljoen opties op aandelen KPN die hij bij zijn aantreden heeft bedongen. Hoewel de Nederlandse staat grootaandeelhouder in KPN is, waren de betrokken bewindsleden daar niet over geÔnformeerd, aldus vice-premier Jorritsma gisteren na afloop van de ministerraad.
Lees verder...
De zusjes Yesildal lezen Nederlands in bed

Allochtonen zijn ambitieus. Hun kinderen moeten een goede opleiding krijgen. ,,Als ik tegen een vader zeg: 'Uw zoon doet het niet zo goed', dan zegt hij: 'Ik begrijp het, maar hij moet wel naar de havo.'''
Lees verder...
'Een beetje voorkennis, dat moet toch kunnen'

ACHTERGROND - Kleine beursfondsen hebben het moeilijk. Door de komst van de euro, door debacles als World Online en door de fusie tot Euronext.
Lees verder...

Lieve blonde jongens en de lust tot doden

ACHTERGROND - In de documentaire 'First Kill' van Coco Schrijber en Sander Snoep vertellen Vietnamveteranen over de roes van het doden. Snoep: 'Je kunt zo'n man niet als psychopaat afdoen.'
Lees verder...

Kamer over ESF-geld niet juist ingelicht

Het rapport van H. Koning, oud-president van de Algemene Rekenkamer, bevat onjuiste informatie over de verantwoording van de uitgave van 200 miljoen gulden uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).
Lees verder...
Bouwfraude wekt spanning bij PvdA

In de Tweede-Kamerfractie van de PvdA is onenigheid ontstaan over de afhandeling van het debat over fraude bij de bouw van de Schipholspoortunnel. Kamerlid Rob van Gijzel, vorige week indiener van een aangenomen motie waarin het kabinet wordt opgeroepen tegen de schikking in beroep te gaan, is niet langer woordvoerder van de fractie, bevestigde hij gisteravond.
Lees verder...
Alliantie in Kunduz: nieuw ultimatum

De Noordelijke Alliantie heeft de strijders van de Talibaan bij de belegerde stad Kunduz in een nieuw ultimatum tot vanmiddag de tijd gegeven zich over te geven.
Lees verder...
Volkswagen zoekt kracht in opsplitsing

ROTTERDAM, 24 NOV. Volkswagen splitst zich op. VW wil zich zodoende sterker positioneren om een aanval te kunnen doen op 's werelds drie grootste autofabrikanten, General Motors, Ford en Toyota.
Lees verder...
Personeel bank beticht van fraude

ROTTERDAM, 24 NOV. Personeel van de Belgische bank KBC, en hun familieleden, hebben aandelen Endemol gekocht vlak nadat oud-Philipstopman C. Boonstra voor ťťn miljoen gulden zijn aandelen via de bank had gekocht.
Lees verder...
Ritsma beleeft zwarte dag op Haagse ijsbaan

ROTTERDAM, 24 NOV. De rijke schaatscarriŤre van Rintje Ritsma kende gisteren in eigen land een triest dieptepunt; twintigste en laatste op de 5.000 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Den Haag. Zijn tijd van 6.52,97 minuut, ruim veertien seconden langzamer dan de onaantastbare winnaar Gianni Romme, had hem in de B-groep, die eerder op de dag de vijf kilometer reed, ook niet meer dan een bescheiden plaats in de middenmoot opgeleverd.
Lees verder...
Nederlands elftal niet geplaatst in kwalificatie EK

NYON, 24 NOV. Het Nederlands elftal behoort niet tot de geplaatste landen in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap, over drie jaar in Portugal. Op basis van een calculatie van de voetbalbond UEFA bezet Oranje de veertiende plaats op de ranglijst. De eerste tien voeren een van de tien groepen van vijf aan. De UEFA heeft de berekening gemaakt op grond van recente EK- en WK-kwalificatiewedstrijden, alsmede vriendschappelijke interlands. Titelverdediger Frankrijk voert de lijst aan, gevolgd door Zweden, Spanje, TsjechiŽ, Duitsland, Ierland, RoemeniŽ, ItaliŽ, BelgiŽ en Turkije. Nederland zal ingedeeld worden bij een van bovengenoemde landen. Portugal is als g! astland zeker van deelname. De loting is op 25 januari in Porto. De winnaars van de groep kwalificeren zich automatisch voor het EK. De nummers twee strijden in twee play-offswedstrijden om de vijf overgebleven plaatsen. (SID)
Lees verder...
'Architectuur BiŽnnale moet uitgesteld'

ROTTERDAM, 24 NOV. De eerste Architectuur BiŽnnale van Rotterdam, die volgend najaar plaats zou vinden en waar twaalf miljoen gulden subsidie heengaat, moet worden uitgesteld, vinden de organisatoren.
Lees verder...
Bijtje
Bedacht in de file: was stilstand maar achteruitgang,
dan zat er tenminste nog beweging in...
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Bijalgen Z en W&O

In Z: Andras Toma wil zijn been terug. De odyssee van een Hongaarse krijgsgevangene die een halve eeuw zoek was. Plus: Pim Fortuynstemmers en achtergronden bij de nieuwe leiders van Afghanistan. In W&O: Waarheen de vogel vliegt - Trekvogels ontlenen aan het aardmagnetisch veld niet alleen hun richtingsgevoel, ze gebruiken het ook als gps-systeem: ze weten precies waar ze zijn.
Updates op 11.00 uur

In het weekeinde wordt de webeditie van NRC Handelsblad twee maal geactualiseerd. Zowel zaterdag als zondag is er vanaf 11.00 uur een verse website.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.