vrijdag 23 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
De secretaris-generaal van de NAVO George Robertson schudt de Russische president Vladimir Poetin de hand.
Foto Reuters
Mogelijk vetorecht Rusland bij NAVO

Rusland moet op cruciale terreinen medezeggenschap krijgen in de besluitvorming van de NAVO en mogelijk ook een vetorecht. Dit heeft NAVO-secretaris-generaal Robertson gisteren en vandaag gezegd tijdens een bezoek aan Rusland.
Lees verder...
Boomstammen afkomstig uit het regenwoud op Kalimantan liggen klaar om afgevoerd te worden over de rivier.
Foto ABC
Branden aan papier

ACHTERGROND - Indonesische papier- en pulpbedrijven kunnen hun miljardenschulden alleen aflossen als zij hun productie flink opschroeven. Milieugroepen vrezen dat de regenwouden in IndonesiŽ hierdoor in een nog rapper tempo vermalen zullen worden. Blijven Nederlandse financiers de sector steunen of trekken zij zich terug?
Lees verder...
Seksles voor een cd-bon

Op 'zwarte' scholen worden regelmatig meisjes lastiggevallen, homo's bedreigd. Dus organiseert Amsterdam maar een discussieavond. 'Hoe een vrouw zwanger wordt en wat je ertegen kunt doen.'
Lees verder...

Foto Roel Rozenburg
Jan Pronk trekt na VROM weer de wijde wereld in

ACHTERGROND - 'Veteraan en hofnar van het kabinet' Jan Pronk neemt alvast afstand van 'groen polderoverleg' en slaat zijn agenda na op buitenlandse tripjes.
Lees verder...

Man vast voor lang misbruik vijf jongens

Een 43-jarige man uit Zuidwolde wordt verdacht van het seksueel mishandelen van vijf minderjarige jongens gedurende een aantal jaren. De man werd deze zomer aangehouden en zit vast. Hij heeft bekend.
Lees verder...
Aanpak van legionella is geldverspilling

De aanpak van minister Pronk (Milieubeheer) om legionella uit het leidingwater te weren, betekent dat er onnodig miljarden guldens worden uitgegeven, terwijl de dodelijke bacterie niet wordt uitgebannen.
Lees verder...
Explosieven IsraŽl doodden vijf kinderen

De explosieve lading die gisterochtend vijf Palestijnse kinderen in de Gazastrook doodde, was er door het IsraŽlische leger geplaatst tegen Palestijnse strijders.
Lees verder...
Gevecht op leven en dood in Kunduz

Strijders van de Talibaan in Kunduz vechten voor hun leven om het laatste bastion van het streng islamitische regime in Noord-Afghanistan uit handen van de Noordelijke Alliantie te houden.
Lees verder...
OM schrapt hoger beroep 'Clickfonds'

Het openbaar ministerie (OM) trekt het hoger beroep in de belangrijkste rechtszaak van de beursfraude-affaire in Nederland, beter bekend als 'Operatie Clickfonds', in.
Lees verder...
Guardiola 'positief' op nandrolon

De Spaanse voetballer Josep Guardiola, spelend in de Italiaanse Serie A bij Brescia, is betrapt op nandrolon. Dat heeft het Italiaans Olympisch Comitť (CONI) bekendgemaakt. Guardiola wacht een onmiddellijke (voorlopige) schorsing.
Lees verder...
Bijtje
En na de afgewogen seksvoorlichting... op een holletje naar huis en lekker SBS6 kijken
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Handen af van KPN

De staat moet nu eindelijk de handen van KPN aftrekken, schrijven de economen Roel Beetsma en Frank de Jong vanmiddag op de pagina Opinie. Verder bij NRC Handelsblad de bijlagen CS en Boeken.
Updates op 11.00 uur

In het weekeinde wordt de webeditie van NRC Handelsblad twee maal geactualiseerd. Zowel zaterdag als zondag is er vanaf 11.00 uur een verse website.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.