donderdag 22 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Thaise munt past exact in euroautomaat

De meeste automaten die vanaf 1 januari op euro's werken kunnen de munt van twee euro en die van tien Thaise baht niet van elkaar onderscheiden. Dit geldt voor drank-, snoep-, sigaretten-en speelautomaten.
Lees verder...
Een afghaans jongetje kijkt door de spijlen van de ruimte waar hij wacht op humanitaire hulp van de VN in Kabul.
Foto Reuters
Alliantie: overgave van Kunduz zeker

Troepen van de Talibaan die zich in het Noord-Afghaanse Kunduz hebben verschanst, zullen de stad opgeven in ruil voor een vrije aftocht. Hun buitenlandse aanhang zal worden berecht.
Lees verder...

Jongeren diep in de schulden

Bijna driekwart van de jongeren in de zogeheten beroepsbegeleidende leerweg (jongeren die vier dagen per week werken en één dag studeren) hebben 'soms tot regelmatig' schulden. De jongeren die rood staan hebben gemiddeld een schuld van 3.100 gulden.
Lees verder...

Foto WFA, Wim van Vossen
Blik in boerenziel voor Brinkhorst

ACHTERGROND - Wat wil de boer? Landbouwminister Laurens Jan ,,verkoop die grond toch'' Brinkhorst begrijpt zijn achterban niet, is het verwijt. Dus liet hij uitzoeken waarom boeren boeren.
Lees verder...

KPN-topman: miljoenenpakket aandelenopties

De nieuwe topman van KPN, A. Scheepbouwer, heeft in september bij zijn benoeming bijna 1,6 miljoen opties op aandelen KPN gekregen die hem bij de huidige koers van KPN een winst opleveren van bijna 2 miljoen euro (4,4 miljoen gulden).
Lees verder...
'Misschien moet de voorzitter wel vertrekken'

ACHTERGROND - Na de uitschakeling in de Champions League speelt PSV vanavond in het UEFA-Cuptoernooi tegen PAOK Saloniki. Voorzitter Harry van Raaij ontpopt zich in Griekenland weer als 'een visionair' in het afglijdende Nederlandse voetbal.
Lees verder...
Loon voor verrader vitaminekartel

ACHTERGROND - Eurocommissaris Mario Monti heeft een Europees-Japans vitaminekartel opgerold. Met hulp van insider Aventis. Het Franse bedrijf werd voor zijn rol vrijgesteld van boetes, op basis van een nieuwe Europese regeling.
Lees verder...
Homo's tegen SGP

De Gay Krant en Stichting Vrienden van de Gay Krant hebben gisteren aangifte gedaan tegen partijvoorzitter W.Kolijn van de SGP. Ze vinden de uitspraken die Kolijn dinsdag in deze krant deed over homoseksueel gedrag ,,aanstootgevend'', en vrezen dat deze een toename van geweld tegen homoseksuele jongeren in de hand werken.
Lees verder...
'Educatief' slot op internetcafés China

De Chinese autoriteiten hebben meer dan 17.000 internetcafés door het hele land gesloten, zo meldde de Shanghainese krant Wenhui Bao eerder deze week. Daarnaast kregen meer dan 28.000 cafés de opdracht om speciale software te installeren die maakt dat niet alle sites zomaar te bezoeken zijn. Sinds april van dit jaar heeft de politie maar liefst 94.000 internetcafés geïnspecteerd.
Lees verder...
Kabul en de grondstoffenvloek

Mijn bijdrage aan de strijd tegen het terrorisme bedroeg f 3,39. Het was de prijs van het scheermesje dat in mijn handbagage zat.
Lees verder...
Bijtje
Een slimme toerist baht straks in de euro's
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Profiel

De themabijlage Profiel gaat vandaag over Gerard Reve.
Updates op 10.00 uur en 16.00 uur

De webeditie van NRC Handelsblad wordt twee keer per dag ververst. Er is een update om tien uur 's ochtend en een om vier uur 's middags.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.