dinsdag 20 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Soldaten van de Noordelijke Alliantie bij Kunduz.
Foto AP
Alliantie wil tůch praten over bestuur

De Noordelijke Alliantie is bereid deel te nemen aan een interim-bestuur voor Afghanistan dat ,,breed, multi-etnisch en volledig representatief'' is. Mogelijk heeft zaterdag een overleg plaats in Duitsland.
Lees verder...
EU-leger pas in 2012 op sterkte

De Europese militaire interventiemacht kan pas in 2012 volledig inzetbaar zijn. Dit blijkt uit een vertrouwelijk document van de EU-ministers van Defensie. In 2012 kunnen alle tekortkomingen zijn opgelost.
Lees verder...
Scheiding kost land miljoen kinderen

Zonder alle echtscheidingen en verbroken relaties van de laatste 50 jaar zou Nederland nu ťťn miljoen inwoners meer hebben gehad.
Lees verder...

Foto AP
De glans is er af bij Ford

ACHTERGROND - Na een desastreus halfjaar is bij Ford de bijl gevallen voor de ambitieuze topman Jacques Nasser. Voor het eerst sinds jaren zit er weer een lid van de familie Ford aan het stuur. Het koningsdrama maakt duidelijk hoezeer de tweede autoproducent ter wereld in de narigheid is geraakt. Is William Clay Ford Jr. de man die voor verlossing zorgt of is het een rijkeluiszoon met een doel?
Lees verder...

Een Yes-meisje wil het liefst heel gewoon zijn

ACHTERGROND - Yes is meer dan alleen maar een meisjesblad over mode en verliefdheid. Het leidt vrouwen in de 'moerasleeftijd' naar de volwassenheid, zegt promovendus Annette van der Mooren.
Lees verder...
'Opmars van adviseurs is niet te stuiten'

Het aantal externe adviseurs bij de rijksoverheid en lagere overheden groeit, ondanks afspraken om hun rol terug te dringen. Het wetenschappelijk bureau van GroenLinks bepleit een gedragscode.
Lees verder...
Hof: prostituees vrij om te komen

Na een procedure van jaren mogen prostituees uit Oost-Europa zich in principe als zelfstandig ondernemer in Nederland vestigen. Dit is het gevolg van een uitspraak die het Europees Hof van Justitie dinsdag heeft gedaan.
Lees verder...
IsraŽl prijst constructieve visie Powell

De IsraŽlische premier Sharon heeft gisteravond de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Powell geprezen voor zijn ,,constructieve benadering'' van het IsraŽlisch-Palestijnse conflict.
Lees verder...
Alliantie stelt ultimatum aan Talibaan

Enkele duizenden strijders van de Talibaan en Al-Qaeda in de belegerde Noord-Afghaanse stad Kunduz hebben drie dagen de tijd gekregen om zich over te geven aan de Noordelijke Alliantie.
Lees verder...
Illegale Harry Potter is in China op elke straathoek te koop

De film Harry Potter en de Steen der Wijzen is ook in China een enorm kassucces. Alleen zullen de makers er niets aan verdienen. De film gaat pas eind december in Hongkong in premiŤre, maar illegale kopieŽn zijn in China al sinds gisteren volop te verkrijgen.
Lees verder...
Alcoholverbod bij duels van Ajax in Arena

Tijdens voetbalwedstrijden in de Amsterdam Arena zal tot de winterstop een algeheel alcoholverbod gelden. De 76 supporters die zondag bij Ajax-NAC zijn opgepakt krijgen een stadionverbod.
Lees verder...
Minister eist miljoenen van Wšrtsilš

Het ministerie van Economische Zaken gaat 43 miljoen gulden terugeisen van de Finse scheepsmotorenfabrikant Wšrtsilš als de aangekondigde sluiting van een fabriek in Zwolle doorgaat.
Lees verder...
Bijtje
Op de computer naar misbruikte kinderen kijken, daar waren ze bij Zoeklicht toch juist ontzettend tegen?
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Afghanen zelf land opbouwen

Laat Afghanen zelf hun land opbouwen, schrijft Abdul Salaam Rahimy en Massoum Stanekzai vandaag op de pagina Opinie.
Leestafel

Een nieuwe aflevering van de Digitale leestafel.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.